Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2647f6738623d51791c6092a6cdc7f64

Lege i Amerika med røtter i Lier

Dr. Jesse Hennum på Abbott sykehus i Minneapolis er tredje generasjons innvandrer og har røtter på Søndre Hennum.

Sykehus er vanligvis ikke det første man oppsøker på utenlandsreiser, men av og til må man likevel. Og kommer man på ortopedisk avdeling på det meget anerkjente Abbott Northwestern Hospital i millionbyen Minneapolis, støter man fort på en ekte liung.

Liungen er avdelingslegen Jesse Hennum som har røtter på Søndre Hennum og som har holdt kontakt med familien der og til og med vært på besøk og to måneders opphold i Lier.

Dr. Hennum blir interessert når han hører at det er en liung i nærheten og tar frem kartet over Lier på mobiltelefonen og viser hvor Søndre Hennum ligger.  – Her bodde jeg hos familien i to måneder for ti år siden, forteller han og peker på kartet.

 – Da er det kanskje på tide med en ny tur, spør vi, men får vite at i løpet av de ti årene siden besøket i Lier har Hennum stiftet familie og har  barn på to og fire år. Da er det ikke lett å ta turen over Atlanterhavet.

 – Senere kan det bli bedre muligheter, sier Hennum, som gjerne kommer tilbake. Han minnes mye med glede, og nevner spesielt en vandring opp til en høyde med flott utsikt over Lierdalen. Og akkurat det er nok ingen i Lier i tvil om hvor er.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode