Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3cfd657d841277b932e1f111729e63e4

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Momskompensasjon er et bidrag til mange idrettslag etter at automatinntektene forsvant i 2007, i tillegg til grasandelene i fjor.

- Men det er vel som å ta med den ene hånda og gi tilbake med den andre. Og det holder liv i byråkratiet, mener Bernt Otto Hauglin, leder for Drammen og Omegn Rideklubb. Den aktiviserer et stort antall lierjenter av de totalt 250 medlemmene. Rideklubben vil bruke pengene på drift og anlegg som svært mange liunger vil nyte godt av. - Det betyr i all hovedsak at det kommer jenter til gode, sier Hauglin som synes det er litt merkelig at ikke flere gutter fatter interesse for den fine sporten. - I Belgia, der min datter bor, er det svært mange gutter som driver med hestesport.

Sylling Rideklubb vil bruke sine vel 12 000 kroner på supplering av materiell. - Klubben har gjort investeringer i blant annet ei varmestue, forteller leder Stein Gravdal.

Terje Hennum i NMK, Lier har også nok ”hull” å putte pengene i. - Vi skal gjøre vårt anlegg i Leirdalen til Norges fineste anlegg, sier Hennum. Sammen med 10 000 kroner fra NOV (Norwegian Valve Oil) håper vi at baneanlegget skal fullføres og være klar til den offisielle åpningen i august neste år.

- Vi vil bruke pengene til daglig drift til fordel for barn og unge, sier leder for Sparta/Bragerøen IL, Trude Torgersen. - Pengene vil verken gå til oppvarming av kunstgressbanen eller A-laget i fotball i 3. divisjon, sier hun. - A-laget må stort sett klare seg selv. Og laget har jobbet godt med å skaffe sponsorer så langt, så vidt jeg vet, sier hovedstyret leder som fortsatt lover å stille opp blant supporterne når A-laget skal kjempe om seriepoeng igjen.

Sylling IF s
leder Hanne Myhre Gravdal er glad for den forventede ”julegaven”. – Vi vil nok prioritere barnedrettsgruppene. Vi trenger forskjellig utstyr. Det er, blant annet, behov for drakter til håndballjentene. – For øvrig må vi ta ei drøfting i styret før vi fordeler pengene, sier Gravdal.

Christian Aakermann i Liungen IF ser fram til at klubbens økonomi blir ytterligere styrket. - Det ble et lite overskudd for 2010, røper han. – Men det er ikke så viktig med så stort overskudd, Det store beløpet vil nok komme juniorgruppene til gode. Det kan bli, for eksempel, gis støtte til treningsleire for de eldste lagene, både i jente og gutteklassene. Det er også viktig med tanke på fremtiden, at vi hever oss på seniornivå også slik at også de største talentene ønsker å spille for klubben. Vi er godt i gang med dette arbeidet med gode instruktører, understreker en svært så optimistisk leder.

Sjåstad/Vestre Lier IL har ikke søkt om refusjon, fordi klubben ikke nådde opp i grensebeløpet, oppgir leder Tor Treffen.

Lier IL er ikke på listen over klubber som har fått momsrefusjon. Det har ikke lyktes oss å komme i kontakt med noen i styret i klubben i dag for å få en forklaring på det.

Her en oversikt over momskompensasjon (i 2010 kroner)
Drammen og Omegn Rideklubb 148 232
Liungen IF 47 387
NMK Lier 12 699
Sylling IF 12 134
Sylling Rideklubb 6 456

I år var potten på 396 millioner kroner. Neste år vil den utgjøre 608 millioner kroner. Og når det gjelder grasrotandelen; Tipper du på et av Norges Tippings spill kan du velge mellom en ideell i din nærhet som kan få en andel av beløpet du betaler.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 29. desember 2010 23:23: Jørgen
Både Lier IL og flere andre Lier-lag er på utbetalingslista: http://www.idrett.no/nyheter/Documents/Momskompensasjon_2010_utbetalingsliste.PDF
Kjapt fant jeg disse lag og summer: Lier IL 72.508, Lierbygda OL 5.407, Reistad IL 29.938, St. Hallvard Håndballklubb 11.840, Stoppen Turnforening, 6.741 Tranby Turn 10.219.
Større summer til Liers idrettslag, over 800.000 kroner, er LAM-midlene, som Lier Idrettsråd har fordelt: http://idrett.speaker.no/n3ReportExport/wfReportExport.aspx?1=1
Torsdag 30. desember 2010 17:34: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode