Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kunstgressfondet reddet?

En enstemmig generalforsamling vedtok at Liungen damefotballs rekordgjeld på 912 000 kroner skal innfris ved et langsiktig banklån og ikke ved hjelp av klubbens fond til kunstgressbane.

Det var ikke uventet at det kom enkelte kritiske spørsmål vedrørende det kjempemessige underskuddet til klubbens toppfotballsatsing. Konstituert leder av Hovedstyret Sverre Møløe beklaget at klubben var kommet i denne situasjon og vedgik at man burde ha sett den negative utviklingen på et langt tidigere tidspunkt. Men han la ikke skjul hva som burde være klubbens løsning på kortssikt.
Etter avtale med kreditorene er planen at underskuddet skal dekkes in ved hjelp av et lån på 10 år med en bergnet rente på 5 prosent.  10 000 kroner skal betales inn månetlig.

Å tappe kunstgressfondet ville være å gi feil signaler til breddefotballen i Liungen og andre klubber i Lier som arbeider sterkt for at kommunen skal få sitt helårsanlegg, ble det hevdet.

Generalforsamlingen vedtok også enstemmig at  styret skal jobbe videre med etablering av  A/S Liungen Kvinnefotball.
Det var ingen diskusjon om det siste punktet, mens det ble stil noen spørmål vedrørende garantier vedrørende det langsiktige.

Styret kunne altså innkassere en foreløpig seier for at fondet ikke blir rørt. Dermed kan man  forhåpnentligvis jobbe videre med helårsbanen (kunstgress med undervarme) på Stoppen. Lier kommune har satt av 800 000 kroner til dette.
Plan B , hvis man ikke får banklån, vil bety at fondet står i fare. - Da blir kunstgressbanen forsinket med minst to år, sa Meløe. - Vi har ikke noen plan C, sa han.

Liungens årsmøte i mars vile endelig godkjenne dagens vedtak. Det kom tydelig fram fra flere representanter at Styret må komme med klare meldinger om ny kurs. Meløe nevnte, blant annet, at man ha kostnadskutt i alle ledd. Endringer i sammensetning av styret kan komme på tale. Videre krav til budsjettmessige oppdelinger og ikke minst at det gamle ordtaket om " tæring etter næring" må følges.

Flere saker fra arkivet

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Et løfte for bredde og topp

Lier kommune gir grønt lys for kunstgressbane på Stoppen

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Kunstgressbane til 5,7 millioner?

Blir rådmannens forslag om en kunstgressbane på grusbanen på Stoppen vedtatt, vil det skape ny giv for fotballen i Ytre Lier

Grønt her neste vinter?

På gårdagens årsmøte til Sparta/Bragerøen fikk styret fullmakt til å fortsette dialogen med Lier kommune og energileverandør.

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Liungen spiller i toppserien

Et enstemmig styre i Liungen takket i dag ja til spill i Toppserien.

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Kunstgressbane i 2007?

Er problemene med å få et samlet "fotball-Lier" til å stille seg bak planer om en kunstgressbane med undervarme løst?

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Ny visjon fra Liungens styre

Liungens styre la i går kveld ut en visjon om at klubben skal være norges beste innen 2010.

Kunstgress topprioritert

Årsmøtet i Lier IL har vedtatt enstemmig at klubben, med den nyvalgte lederen Øyvind Ustad i spissen, skal fremforhandle og gjennomføre bygging av kunstgressbane.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Det ble til slutt Gullaug

Etter mye frem og tilbake er det endelig vedtatt hvor det nye sykehuset skal ligge

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Smilet og gleden er borte

Kontrastfylt, sammenlignet med stemningen for et par år siden: - Trist og tragisk er reaksjonen til Liungens største profiler, Jan Ausland og Ingunn Sørum etter Liungens sammenbrudd de siste månedene.

Toppseriesaken: Asker i krisemøte

Styret for Askers toppserielag er i krismøte i kveld. Både ordføreren i Asker kommune og Asker skiklubb deltar på møtet. Kanskje kan Askers økonomi komme på plass i tolvte time.

Ingen streik i Lier

LO kommune godtok meglingsresultet for de kommuneansatte etter 20 timer på overtid

Gratis tomt til Godset?

Strømsgoset har bedt Lier kommune om tomt til stadion og næringsareal

Hvem vil kjøpe Valstadhaug?

Leder for barnehagen, Brit Landstad, var til til stede da andelshaverne vedtok salg i går, men er optimistisk med tanke på videre drift.

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.

Ny daglig leder i Liungen

Sverre Munkvold (46) er ansatt som ny daglig leder i Liungen damefotball.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Undervarme neste år?

- Det arbeides med ulike alternativer for å koble til varme under den nye kunstgressbanen på Lier stadion, sier Knut Grothaug ( på bildet th), leder av fotballgruppa i Liungen

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Nøytral i kulturhussaken?

Det spørsmålet stiller Lars Haugen, leder i Lier Fremstrittsparti, i dette innlegget.

Slutt på navnestrid

Miljøutvalget vedtok i kveld at Saueveien skal beholde sitt gamle navn

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

Skandalevedtak i planutvalget?

Av ordfører Ulla Nævestad

Mange baklengsmål i egen turnering

Liungen har mye å jobbe med fram mot seriestart. I klubbens egen turnering i Mjøndalshallen på lørdag ble det en seier og to tap. Hele 15 mål baklengs på tre kamper er foruroligende.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Likevel toppseriespill for Liungen

Asker tapte anken om lisensavslag i ettermiddag. Det var sjokk, fortvilelse og stor skuffelse på Føyka etter avgjørelsen litt før klokka 18 i dag. Liungen blir dermed tilbudt plass i kvinnefotballens øverste divisjon.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Kan unngå kvalik med 9.plass

Amazon ligger nede for telling, og det kan det bety en lettere sesongavslutning for Lizzy Muzungu (se bildet) og Liungen.

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

23 000 kroner til Haiti

Formannskapet bevilget torsdag enstemmig kr 1 pr innbygger til Lier Røde Kors` innsamlingsaksjon.

Uro i Liungen

Den siste tiden har det vært en del meninger om hva som går galt i Liungen. Noen har gått så langt å foreslå kandidater til trenerjobben på klubbens hjemmeside.

Kritikk til feil tid

- All respekt for andre meninger, men den negative kritikken kommer på feil tidspunkt, men jentene har tacklet det fint, sier asssienttrener Glenn Kleven før Liungens kamp mot Grand, Bodø i moregn kveld.

Tidenes lekkasje

Liungen har satt flere rekorder i Toppserien.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Fortsatt toppseriespill?

Får vi endelig se et Liungen lag som jubler på hjemmebane?

Gilhusodden prosjektskole, hva skjedde?

Jeg merker meg en strøm av beklagelser over vedtaket om å legge ned Gilhusodden prosjektskole. Er nedleggelsen et ledd i en plan, eller er det et spark i løse lufta?

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Liungen høyere oppe i år?

Liernett har utfordret to ordførere, hvorav den ene har vært fotballpresident, og nåværende og tidligere personer med en viss tilknytning til Liungen til å tippe rekkefølgen i Toppserien.

SIF-stadion på Lierstranda

Les Rådmannens foreløpige kommentar til Liernett.

Av med lyset

Vel halvparten av alle vei- og gatelys i Lier slokkes i dag, og forblir mørklagte frem til 4. august

Felles driftsselskap?

Dette kan bli en nødvendig organisasjonsform for at klubbene Spa/Bra og Liungen skal få styring på inntekter og utgifter for kunstgressbanen

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Rap vs. heavy metal

28-åringen fra Lier sverget til rap, noe som endte med et barslagsmål og rettssak

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Overtar drift og ansvar?

En viktig sak for Lier IL vedrørende utvikling og drift av Tranby Idrettspark kommer opp som sak i planutvalget tirsdag.

Nye trenere klare

- Det er bare noen brikker som skal på plass før de nye trenerne er klare, sier Hans Petter Holstad (på bildet) til Liernett

Dagens tilskuere

Liungen sliter i bunnen av tabellen, men får de noe støtte fra liungene på tribunene?

Historisk milepæl

Tonje Kristin Evju er den første kvinnelige leder noen gang i Lier Arbeiderpartis 100-årige historie

En seier så langt

Tonje Evju og Arbeiderpartiet kan være fornøyde så langt med at prosjektet i området ved Tranby Idrettspark fikk et klart flertall etter at Ap og Frp fikk støtte av over halvparten av Høyre-representantene

Står samlet bak vedtak

De psykiatriske pasientenes fremtidige behandlingstilbud står på spill, mener Tonje Evju (bildet) og Lier Arbeiderparti

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Ulla Nævestad og Lier Høyre på ”autopilot”?

Erik Hære tar opp utbyggingen på Høvik/Stoppen (på bildet) i dette leserinnlegget

Regjeringen redder Lier-flertallet ut av uføret

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene v (...)

Vellykket Sankt Hallvardspill godt politisk forankret

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud (bildet) framhever dette i sitt innlegg her --

Ingen dramatikk

Det uttaler Morten Egeberg i Lier kommune om konsekvensene av streiken.

Frp bryter med de borgelige

I går kveld vedtok Lier Frp å bryte samarbeide med det borgelige flertallet i Lier

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

På vei til Stoppen

Etter møtet i formannskapet i går vil Lier voksenopplæring overta en del av lokalene til Stoppen skole.

Liungen nektes å spille på Marienlyst

Drammen kommune nekter Liungen å spille sine toppseriekamper på Marienlyst stadion i Drammen kommende sesong, melder Nrk 4 i kveld. Begrunnelsen er at gresset ikke tåler to kamper på samme helg.

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Kunstgress også på Tranby

Små og store fotballspillere gleder seg nok over Kultur- , oppvekst og undervisningsutvalgets beslutning i kveld om å støtte Rådmannens forslag om å bygge en liten kunstgressbane på Tranby Idrettspark

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

Sandviken - Liungen live

Skal Liungen ha håp om å overleve i toppserien, må de ta poeng borte mot Sandviken i dag. Liungen har vist mye godt spill i det siste, men nå må det fine spillet omsettes i poeng mot et Sandvikenlag som er like desperate som Liungen.

Svever i fotballens bakgård

Det finnes neppe en annen kommune med Liers befolkningsmengde som ikke har et fotballag i herreklassen høyere enn 5. divisjon ---