Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1335ab2008f21f5cc02c6894ebdecc45

Regjeringen redder Lier-flertallet ut av uføret

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene v (...)

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene vil i sin helhet bli dekket av staten!.

Fordi Lier kommune vil "bruke opp" investeringsrammen slik den er satt for de kommende 8 årene (57,79 MNOK), vil rentekompensasjonen regjeringen har lagt frem måtte komme Lier til gode fullt ut! Det innebærer en redusert rentekostnad på 46,232 MNOK over lånenes løpetid (20 år).

Det er en ikke-ubetydelig kostnadslette (2,3 MNOK/år) i en kommune med store investeringer fremover innen skolesektoren. Det var kanskje denne redningspakken fra regjeringen kommunestyrets flertall forskutterte når de heiv penger ut av vinduet i sitt vedtak vedrørende ny Høvik/Stoppen skole tidligere i år?

Vi får håpe at redningspakken ikke sløses bort i samme omfang videre. Med edruelig økonomisk forvaltning fremover kan hjelpepakken bety opprettholdte tjenester fremover, ettersom rentekostnader er en vesentlig belastning i kommuneøkonomien.

Som tidligere sagt er en fortsatt rødgrønn regjering etter valget 2009 den eneste garanti for at Lier kommune fremover skal klare å opprettholde eller bedre sitt tjenesteutvalg for innbyggerne. Denne ordningen føyer seg inn i tiltak fra regjeringens side som sikrer en levelig økonomisk situasjon for Lier kommune. Selv når kommunestyrets blå-grønne flertall gjør sitt beste for å bli kvitt pengene i en fei.

http://www.dna.no/dna.no/Nyhetsarkiv/Skole/Mer-penger-til-skoler-og-svoemmeanlegg
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode