Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 26f0bbe42bd1821cfd08df59861a3317

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Det er en solrik og nydelig høstdag i grønne Lier. Foran rådhuset er det satt opp flere stander med matutsalg, kransebinding og salg av skjerf, laget av ull og stemningen er god. Dørene til rådhuset åpner seg og ut kommer kulturrådgiver Gunn Kjæraas.

Universell Utforming.

- Vi har nå tilrettelagt gangstier og sykkelstier for fire forskjellige områder i Lier, vi har valgt universell utforming med sittebenker og tydelige skilt og tilpassing for rullestoler og barnevogner, for at Lierbyen skal bli det nye knutepunktet, sa Kjeraas.

Åpningstale og avdukning

Høvik og Liers skolekorps stiller seg opp og spiller flott musikk for oss , mens varaordfører Nina Johnsen gjør seg klar for åpningstale.

Dette skal være knutepunktet fremover og Lierbyen skal ikke lenger snakkes ned for nå skal vi begynne med fremsnakking. For Nina Johnsen er dette en travel dag. Hun har vært syk en uke og mistet stemmen, men heldigvis for oss var stemmen tilbake på den store dagen.

- Dette er en åpning for nye muligheter det er viktig at folk kommer seg ut og fletter aktiviteter inn i hverdagen, om vi blir flinkere til dette slipper vi og bruke alle timene på helsestudio senere. Det at oppmøtet ikke er enormt i dag gjør ingenting det er engasjementet fremover som gjelder, sa varaordføreren.

Denne lørdagen var det åpning av gateway i Lierbyen, ridestevne på Linnesvollen og Eggekollen opp og dette gjør at oppmøtet ikke blir like stort som det kunne ha blitt

Elektrisk sykkel


Lier Everk bidro denne dagen til utlodding av en ny elektrisk sykkel og Liers lensmann sto for denne loddtrekningen . Her ser vi Fredrik Kilen (tv)  fra Lier E-verk , Arne Lauvålien og Magne Salo fra Lier kommune.

Fire nye turmuligheter

Tur 1 : Lierbyen-Elvestien og Lierbyen rundt.

Tur 2: Lierbyen-Lierbanen Egge-Bergfløtt-Eikenga

Tur 3: Lierbyen-Paradisbakkene.

Tur 4: Lierbyen-Ytre Lier via gamle Drammensbanen

En stolt varaordfører viser frem oversiktskartet for de fire nye gang og sykkelveiene.

To turer med veivisere

Flere flotte og oversiktlige skilt er satt opp de siste dagene i forbindelse med de nye gang- og sykkelrutene.

Det var arrangert to turmuligheter denne dagen en med sykkel og det var Lierbyen-Lierbanen og en til fots som var Lierbyen-Elvestien og vi ble med på turen til fots.

Samlet og klare for vandring langs elven, turveiviser Svein Trogstad gir oss flotte historier om Lier og naturen rundt oss.

Det er gode muligheter for fisking i Lierelva men det er også en godt bevart hemmelighet. Ønsket for denne elven er at fiskingen er for lokalbefolkningen og det er helt bevist at denne fiskemuligheten er godt gjemt for alle som ikke kjenner sitt område. 

Riktig nok en av de minste som gikk på tur i dag, men en veldig blid og fornøyd gutt på elvevandring.


Nå tiden er inne for Liers beboere for å gå ut på tur og nyte de flotte tilbudene som nå er kommet.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode