Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Det var BP og så ble det ble Norol. Til sist ble det Statoil. I mange tiår har liunger med og uten bil stukket innom den tradisjonsrike bensinstasjonen og handlet med "Arne på tanken" eller noen av de mange andre som med gode smil har gjort stasjonen populær. Men alt har en ende.

Noen mener å huske dager da Lierbyen hadde fire bensinstasjoner. Det var Gulf, Shell, Esso og BP. Og på Heggtoppen var det Fina. I de dager gikk gjennomgangstrafikken rett ved de fleste av stasjonene. Nå går den utenom.

Bilene er blitt mer driftssikre, og viftereimer ryker ikke så ofte som før. Lyspærene må derimot skiftes fra tid til annen, men den jobben er i moderne tid blitt for vanskelig både for bileiere og bensinstasjoner.

Det blir tomt etter Statoil i Lierbyen. Tomt i dobbelt forstand, og det vil neppe overraske hvis noen ser for seg at den store tomta kan utnyttes til annet enn parkering og et par selvbetjente bensinpumper.

Lierbyen Trafikk

8 kommentarer

Onsdag 21. november 2012 15:40: G.L.
Javel, hva skjer med Lier for tiden. Først sentrum dagligvare og nå Statoil :-(
Lierbyen blir bare tommere og tommere!

(Kommentar på Facebook)
Onsdag 21. november 2012 17:31: KnutM
Lierbyen minner mer om en flykningleier og et fristed for rusmisbrukere enn et handels sentrum.... Burde vel vært mulig å drive bensinstasjon og andre forretninger i Lierbyen? Burde vært starta en god gammaldags bensinstasjon med verksted, smørehall og cafe, og som solgte mer enn bare pølser. Siste skikkelige bensinstasjonen i lier var esso på Amtmandsvingen, dem hadde slangeklemmer, viftereimer, slanger, plugger, dekk, batterier, ledninger og det meste. Sto jeg fast en kveld var det bare å dra dit å få kjøpt de delene som mangla... Det er noe jeg virkelig savner!!
Onsdag 21. november 2012 19:38: Victor Fjellman
Jeg er helt enig med de som sier at nå er det snart ikke noe igjen i Lierbyen, bare tomme bygg, uten noen forretninger eller noe annet. Men vi ser det samme her i Sylling også. Her er det bare en butikk igjen, alt annet er borte. Banken er borte, posten er borte, så det er trist også her i Sylling.

Alt kan tilbakeføres til det at kommunestyret i sin tid gikk inn for at Liertoppen kjøpesenter skulle bli bygd og drevet. Og i følge det Ulla Nævestad sa for en stund siden, så var det ikke akkurat dette hun hadde ventet da Liertoppen ble etablert, altså at Lierbyen og Sylling skulle bli til de grader skadelidende. Men sånn går det når man er korttenkt, og bare tenker på og følge en trend i tiden, og ikke å legge noe til rette for at det fortsatt skal være levende forretninger i Lierbyen og Sylling..

Jeg er også enig med vedkommende som skrev i en kommentar at det må da kunne gå an og få til en god gammeldags bensinstasjon, som var noe annet enn at man solgte pølser.
Onsdag 21. november 2012 20:23: k.o.b
IKKE FORSTYR LIER kommune lager liersstørste eldresenter med stillefolketomme miljø gater og avgiftsbelakte parkerinsplasser og helst ikke .forretninger.
Onsdag 21. november 2012 23:14: Liung
Vi er vel alle enige om at utviklingen er trist. Men denne utviklingen er vanskelig å snu. Noen som har forslag til hvordan det skal gjøres? Tror heller vi må henge med i utvikingen enn å kjempe imot.
Torsdag 22. november 2012 06:34: N.F.L.
Dette blir bare tristere og tristere...

(Kommentar på Facebook)
Torsdag 22. november 2012 17:45: T.V.U.
Det er ikke bare lille Lierbyen som fortviler over av-butikkfisering: "storebror" Drammen sliter også med å få kunder tili sentrum. Er det de store sentrene som skal ha all skyld?

(Kommentar på Facebook)
Fredag 23. november 2012 12:35: ol
Når veien ned til Lierbyen de siste 20årene er en humpete "gangvei" og som stadig graves opp og lappes i mange år på rad. Parkeringsgebyrer osv.. så er det ikke noe grunn til å kjøre ned gjennom det hullet i veibanen når butikken og drivstoff ligger før og etter "hullet". Man kjører der hvor veien er i best stand og lett parkering, slik er det bare.

Flere saker fra arkivet

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Statoil oppgraderer toalettene

Miljøriktige og bildeutsmykkede toaletter skal trekke flere kunder til den døgnåpne bensinstasjonen ved E-18.

På bolletoppen

- Det er ingen tvil om at folk i Buskerud liker boller

- Gullaug-tomta utelukket som tomt for fengsel

Nævestad bekrefter at Lier har blitt spurt om å vurdere tomt for et nytt fengsel

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Smell etter smell på motorveien

I løpet av noen få timer i går var lastebiler, personbiler og en motorsykkel innblandet i kollisjoner på E-18.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Joseph Kellers vei, ønske om tiltak

Hallingstad skole FAU har tatt initiativ til å forbedre trafikksikkerheten på Joseph Kellers vei.

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Snøfallet til glede og bekymring

Parkeringsforholdene var tildels kaotiske i Lierbyen i dag tidlig. De fleste ansatte ved skolene i Lierbyen var nødt til finne rerserveplasser langs veien. Men barna frydet seg.

Kjør utenom!

Hegsbroveien er stengt og det vil den bli i fjorten dager. Minst.

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Sal og tomt på sakslisten

På tirsdag tar kommunestyret stilling til kjøp av tomt til nytt sykehjem og til ny sal i Lierbyen.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Lier-jente vant talentjakten

Oslo: I skarp konkurranse med nærmere hundre andre er lierjenta Marita Therese Norderud håndplukket som Statoils nye talent - og har sikret seg to års gratis utdannelse på BI.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Denne broen er livsfarlig

En bro over den populære turveien mellom Lierbyen og Reistad utgjør en i dobbelt forstand overhengende fare for liv og helse.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Mer tilgjengelig turvei

I formiddag åpnet ordfører Helene Justad den "revitaliserte" gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé fra Reistad og oppover langs Lieråsen.

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Full retrett på Heggtoppen

Liernett tok saken, og eieren av parkeringsplassen ved Rimi på Heggtoppen ombestemte seg lynraskt. Nå blir bestemmelsene myket opp, skiltet får ny tekst, og søndagsparkering blir tillatt.

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Tredje og siste del av sommerkonkurransen

Vi avrunder sommerkonkurransen med en tur til Liers finske vennskapskommune, Kokemäki. Der finner man blant annet et fint lokalmuseum (bildet).

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Vil vi ikke ha gatemusikere i Lier?

Igor kalte han seg og kommer neppe igjen ---

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Lier før og nå

Da huset i Lierbyen var 30 år gammelt, ble det solgt for 37.600 kroner. Her om dagen ble det solgt igjen.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Promille-liung av veien i Lierbyen

En liung i 30-årene kjørte i formiddag av veien i Lierbyen etter å ha kjørt på trafikkskilt, lyktestolpe og drivhus ved Kjellstad.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Trivelig tradisjon: Kalender og årbok

Årets utgave av Lierkalenderen er nr. 30 i rekken. Kalenderen og årboka er klar til salg.

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Liers ukjente topplag

For kun tre tilskuere og et par pressefolk spilte Lierbyen Baseballklubb hjemmekamp på Sjåstadbanen på lørdag. - Vi har nok vært for dårlig på informasjon om våre kamper, innrømmer trener, lagleder og landslagspiller Børre Storjord ( på bildet t.h.)

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Jul i Lierbyen

Stedet Gud glemte og handelsnæringa forlot.

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

Kald vind, men godt besøk

Det var hornmusikk, kjøring med hest og slede, julegrøt, masse folk og stor stemning da ordfører Ulla Nævestad i ettermiddag tente juletreet på Lier Bygdetun under det årvisse og meget populære julemarkedet.

Radikal fornyelse i gammel gård

Det er full aktivitet i det meget populære seniorsenteret i den gamle meierigården i Lierbyen i sommer.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.