Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 749d5e05b2d82ac969270356c1a70321

Liers ukjente topplag

For kun tre tilskuere og et par pressefolk spilte Lierbyen Baseballklubb hjemmekamp på Sjåstadbanen på lørdag. - Vi har nok vært for dårlig på informasjon om våre kamper, innrømmer trener, lagleder og landslagspiller Børre Storjord ( på bildet t.h.)

Ingen plakater, verken i Lierbyen eller på butikken på Sjåstad, viste at det skulle spilles to toppkamper i baseball fra lørdag formiddag av.
Det spørs om "jungeltelegrafen" kan hjelpe klubben i lengden. Til det er baseball for ukjent for trauste liunger.
Lyden av slag og korte beskjeder på en stille, våt mailørdag midt i Lier er sannelig en kontrast til baseballkamper med titusener av mennesker på tribunen, som vi opplever på fjernsynskjermen fra USA. 
Og under gårdagens kamper  var bergensdialekten muntrere enn stemmene fra hjemmelagets spillere. Ikke rart det. Bortelaget Osterøy vant begge kamper. Trøsten får være at Lierbyen forbedret resultatet fra 1-12 fra  lørdagens første kamp til 5/12 i siste kamp. Men det betyr dessverre at Lierbyen har tapt alle kamper så langt i årets 1. divisjon.
- Vi fikk sjansen til å spille i 1. divisjon i år. Vi mente at vi var for gode for 2. divisjon. Men nå ser det ut til at det er vanskelig ut å hevde seg i første, sier en nøktern kaptein. Storjord har vært lanslagsspiller med deltakelse i både skandinavisk mesterkap og europamesterskap.  
1. og 2. divisjon består av åtte lag, fire i hver divisjon. 1.divisjon består av to oslolag, foruten de to som spilte på Sjåstadbanen på lørdag. Ellers er det lag, blant annet, både i Trondheim, Sandefjord og på Sola utenfor Stavanger.
Ikke alle klubbene er med i serien.
.
 
- Når og hvor trener dere?
- Om vinteren trener i St. Hallvardshallen. Om sommeren trener vi ved Hegg skole på tirsdager og torsdager
Ellers understreker Storjord at  amerikaneren Walter Gibbs, bosatt på Konnerud, er en god rådgiver.
- Hvor gammmel må man være?
- Aldersgrense nedad er 14 år. Vi har med en 14 åring, men han spilte ikke på lørdag. 
Vi har stor alderspredning, den eldste er i 50 årsalderen.
Hvor mye koster å spille i Lierbyen Baseball?
- 400 kroner i året for spillerne Unge nyrekrutter betaler kun 20 kroner. Norges Soft- og Baseball Forbund betaler 33 % av utgiftene. 
I disse dager presenteres baseball rundt på skoler i distriktet. Instruktør Ron Krueger, som er lærer på Steinerskolen på Ringerike, reiser rundt. Målet er at teknikk og de mest grunnleggende regler skal læres. Gratis eller billig materiell blir delt ut.
Så, ønsker du å lære et forholdsvis ukjent lagspill og bli kjent med en av de største og kanskje den mest tradisjonsrike lagidrettene i USA, kan du ta kontakt med Børre Storjord, tlf 909 11299, eller logge deg inn på www.lierbyenbaseball.com for å få mer info om klubben og baseball i Norge.
 
Kanskje kan du spille left field, 2. base, pitcher, shortstop eller centerfield på Lierbyen baseball klubb om et år eller to?
 
Forrige artikkel:Ukens petit: "Ode til hengekøya!"Neste artikkel:Er du kjent i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode