Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 65deadecbcb1e3ee5f4bbdbf9174418a

Ørnene mot nytt seriegull?

Trondheims-Ørn har åtte cupmesterskap og sju seriemesterskap og kommer med flere internasjonale profiler til Liungbanen lørdag ettermiddag.

Trondheims-Ørn har vært i toppen av norsk kvinnefotball i to tiår. Samtidig har klubben vært en rekrutteringsted for mange av våre gode kvinnelandslag.

Visste du at generalsekretær i Fotballforbundet, Karen Espelund, var en profilert spiller i Ørn? For de spesielt interesserte bør man også nevne Tone Haugen (Europamester med Norge i 1987), Ann-Kristin Aarønes, Brit Sandaune,  Merete Myklebust og Gro Espeseth, alle fire med blant annet VM-tittel i 1993, og ikke minst Gøril Kringen, Unni Lehn og Ragnhild Gulbrandsen, alle tre med på gullaget i OL i Sydney i 2000. Ragnhild Gulbrandsen spiller nå i Asker, mens Gøril Kringen har lagt opp og er blitt hovedtrener. Den tidligere midtstopper Kringen har 72 landskamper for Norge, mens Unni Lehn har hele 131 internasjonale kamper. Lehn har også spilt proff for Carolina i USA.

Foruten Lehn med sine 347 kamper i Ørns gule drakt og hele 98 mål, er rutinen i representert med disse spillerne, antall kamper i parantes; Inngrid Hjelmseth (190), Gunhild Følstad (156 ), Linn Nyrønning (245), Kristin Lie (186) og Trine Nordgård Stensaas (91), Sistnevnte er for øvrig gift med Rosenborgspiller Ståle Stensaas.

Trondheims-Ørn har fått ny hjemmebane på Lade utenfor byen. Før spilte laget alle sine hjemmekamper på den idylliske Rosenborgbanen. Det var på koksgrusbanen der "Troillungan", det unge Rosenborglaget på femtitallet, spilte sine kamper før de kvalifiserte seg til spill i høyere divisjoner og måtte spille på gress, på Lerkendal stadion. Selv om Trondheims-Ørn har vært landets mestvinnnende lag ved siden av Asker har laget levd i skyggen av Rosenborg i Trondheim, og som de andre gode kvinnelagene i Norge hatt vanskelig for å samle noen særlig flere enn klubbmedlemmer, slekt og venner.

Bildet viser Trondheims-Ørns lag fra 2002, da laget ble både serie- og cupmester.  Årets trener Gøril Kringen sees her nr 2 fra høyre i bakerste rekke. Trine Rønning, nå i Kolbotn og etablert på landslaget (nr 3 fra venstre i bakerste rekke) spilte sin første cupfinale for Ørn som 16-åring! Nå er laget hennes Kolbotn i storform og neste lørdag kan Trine snyte sine tidligere lagvenninner for seriemesterskapet ved at Kolbotn vinner det innbyrdes oppgjøret på Lade.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode