Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 53927bbb687ffb470c611c67a359d9f9

Denne broen er livsfarlig

En bro over den populære turveien mellom Lierbyen og Reistad utgjør en i dobbelt forstand overhengende fare for liv og helse.

Mens gående og syklende stort sett klager over hestemøkk på den gamle jernbanetraseen gjennom Lier, er faren mer overhengende andre steder.

Den gamle broen sikret trygg ferdsel over jernbanelinjen. Nå er det ikke fullt så trygt.

Til tross for betydelig innsats og investering i anlegget, er ikke alle farer fjernet. Den gamle og rustne broen er så tilgrodd at det neppe er mange som vil våge seg utpå. Derimot er neppe mange av alle dem som går under broen klar over faren for at noe av treverket (det øverste bildet) løsner og faller ned.

Frodig vekst av både busker og trær på broen gjør sitt til at treverket morkner opp, og det skal ikke mye fantasi til for å forstå konsekvensene av å få noe i hodet fra fem meters høyde.

Tett vegetasjon dekker det morkne tredekket på broen, men gående møter verken sperringer eller advarsler.

Da Liernett i dag tok kontakt med Lier kommune, var man ikke klar over forholdet, men lovte å ta affære nokså umiddelbart.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 18. juli 2012 22:54: Tone
Ja til en ny gang og sykkelvei fra Lierbyen langs Lierelva til Lier stasjon og ut til fjorden!! :)
Torsdag 19. juli 2012 08:14: Jørgen
Glimrende ide Tone - fra Lierbyen til Lier stasjon ville veien langs Lierelva blitt om lag 7200 meter (avstanden i luftlinje er 3600 meter) og koste grovt regnet 50 millioner kroner, under forutsetning av at alle grunneierne ville avstå grunn til normal pris i Lier, og at man bygget veien på billigste måte, uten asfalt og lys. De siste tre kilometrene ut til fjorden kunne man fått for en bagatell av 20 millioner kroner. De som ble brukere av denne veien ville virkelig føle at de fikk noe igjen for skattepengne sine!
Torsdag 19. juli 2012 11:15: Runar
Det er gratis å gå opp en sti...
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode