Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7e7eea760c018c60f05381c9e6c55d8c

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

De fleste gående vet at det er tid å spare på å løpe over rundkjøringen på Ringeriksveien fremfor å bruke gangbroen mellom Gamle Stasjon og Haugestad. At det er ganske farlig å løpe over rundkjøringen, vet nok de fleste også.

NAFs  trafikksikkerhetsrådgiver Tor Stenmark ble nylig med Liernett på en runde til noen av bygas trafikkfeller, blant dem rundkjøringen i Lierbyen. På gangbroen gikk det ikke mange sekundene før Stenmark løftet kameraet og sikret seg bilder av problemet:

Stenmark skriver i sin rapport om besøket ved rundkjøringen:
Veien over brua forlenger strekningen slik at mange velger å krysse over midt i rundkjøringen. Lovlig hastighet på veiene inn mot rundkjøringen varierer fra 50 km/t til 70 km/t.

Vedlagte bilder illustrerer hvordan krysningen foretas. Her har jeg ikke noe godt forslag, men synes ansvarlige myndigheter må klare å finne en løsning som gjør at folk velger en mer trafikksikker krysning av veien”.

Må det en alvorlig ulykke til før myndighetene tar fatt i problemet?

Forrige artikkel:Sol, sand og skyskrapereNeste artikkel:VM bronse på Nøste
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 7. desember 2011 17:52: konsen
Godt at dette endelig blir satt på dagsorden. Dette forekommer aller hyppigst om morgenen klokken 0820-30 i det ungdommer løper for å rekke bussen i lierbyen. istedenfor å gå rundt, velger de aller fleste å gå rolig og behersket, eller løpe som en hodeløs kanin, inn i rundkjøringen. Det slår aldri feil.

Hva om politiet, som virker å være helt fraværende i Lier, hadde valgt å bruke EN time på å registrere dette og eventuelt sanksjonere de som begår lovbruddet?
Onsdag 7. desember 2011 22:43: dunk
Løsningen er fotobokser og fartsdumper inn fra alle veier slik at blilistene må skjønne at ikke bare kan kjøre gjennom rundkjøringen uten at det får konsekvenser for lommeboken. Det må da alle skjønne at er den riktige veien å gå for myndighetene eller?
Onsdag 7. desember 2011 23:23: Liung
Til "Dunk"

Det er flott at du har en løsning. Synd at den er helt tullete. Problemet er ikke at bilistene kjører for fort, men at fotgjengere krysser veien der det ikke er gangfelt. Uansett om bilister kjører i fartsgrensa, er det farlig å krysse rundkjøringen til fots. Derfor er ikke din løsning den rette.

Som "Konsen" sier: man må ta tak i de som bryter loven her. Det er fotgjengerne som bryter reglene her.
Torsdag 8. desember 2011 10:07: Anders Nerdrum
Det er jo åpenbart ungdom og barn som er i stort flertall av de som "leker frosk" gjennom rundkjøringen. Foreldrene har et ansvar mtp holdninger.

Vegvesenet og kommunen har et ansvar mtp trafikksikre løsninger.

Dette krever samarbeid og ikke minst at en av de offentlige partene innser at de har eller i det minste vil ta hovedansvaret.

Ellers plukket jeg opp ironien "dunk" la inn her. "dunk" er vel sannsynligvis en referanse til Ola Dunk (i betydningen dårligste løsning).
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode