Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ec09e4a33808503e85a0f0058cbae406

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Bildet over er fra 1979 og ble tatt rett før undergangen ble revet. På den gamle jernbanetraseen ble det noen år senere anlagt omkjøringsvei rundt deler av Lierbyen. Jernbanetrafikken hadde opphørt allerede i juni 1973.

Den forreste bilen er på nesten samme sted som bilen på det øverste bildet

På området nord for jernbaneundergangen ble det senere anlagt en rundkjøring. Området rett sør for undergangen er Liers største bussholdeplass. En tid ble det vurdert å bruke plassen til et kulturhus, men prosjektet ble stoppet blant annet på grunn av kostnadene.

Norges eneste?
I dag møtes Ringeriksveien og Vestsideveien i det som kanskje er Norges eneste rundkjøring med hele tre forskjellige hastighetsgrenser. Kommer man på Vestsideveien er fartsgrensen 50 km/t uansett om man kjører fra eller mot Lierbyen. På omkjøringsveien i retning Drammen er det tillatt med 60 km/t i rundkjøringen, mens den er hele 70 km/t i motsatt retning.

Imidlertid sier en bestemmelse noe om å avpasse farten etter forholdene, og det er kjekt når fotgjengere, blant dem mange skoleungdommer, prøver å forsere rundkjøringen på en glatt veibane mellom halvhøye snøkanter.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 9. mars 2011 15:34: Liung
"Norges eneste?
I dag møtes Ringeriksveien og Vestsideveien i det som kanskje er Norges eneste rundkjøring med hele tre forskjellige hastighetsgrenser."

Dette er ren spekulasjon. Vil anbefale dere å gjøre litt research før dere skriver noe sånt. Det finnes en rundkjøring i Randaberg med fire forskjellige fartsgrenser. Viser til linken under:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.6472492
Onsdag 9. mars 2011 16:55: Sjåfør
"Liung" overser at det står spørsmålstegn i overskriften og "kanskje" i teksten. Håper han ser seg bedre for i rundkjøringene.
Mandag 4. april 2011 16:12: Liung
Til Sjåfør: Da er du "kanskje" fedrelandets minst intelligente person?
Tirsdag 5. april 2011 09:36: Også Liung
'Liung' har visst stort behov for å avreagere av en eller annen årsak som ikke har noe å gjøre med fartsgrensene i Lier eller annet i Liernetts artikkel. Håper det hjelper på humøret!!!
Lørdag 9. april 2011 23:19: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode