Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5364c7b2916feb66ac1597b7e865d6c3

Må det bøtelegging til?

- Vi prøver å jage dem bort når vi får tips om fotgjengere i rundkjøringa i Lierbyen, sier Arild Ølberg ved Lier Lensmannskontor.

I årevis har folk i alle aldre risikert liv og helse ved å bruke rundkjøringa i Lierbyen. Takket være snille og årvåkne bilister har det gått sånn noenlunde bra hittil. Flest fotgjengere passerer.
Arild Ølberg, som arbeider med trafikkspørsmål ved Lensmannskontoret, bekrefter at rundkjøringa har vært og er en trafikkfelle. - Det er latskap at folk Ikke benytter gangbrua over riksveien, sier Ølberg.
Da Liernett valgte et tilfeldig tidspunkt på en tilfeldig dag i høst, dukket to personer opp med 5-10 minutters mellomrom i rundkjøringa. Den ene, snakkende i mobiltelefon, saknet marsjfarten noe i det han fikk øye på en bil sørfra på vei inn i rundkjøringa. Bilen måtte bremse, antakelig for å unngå risikoen for påkjørsel. Fotgjengeren fortsatte som om han gikk over en hvilken som helst asfaltert plass. Den andre tok en noe sikrere vei med tanke på nordgående trafikk. Det var relativ lite trafikk da Liernett tok oppstilling på gangbrua. Men om morgenen er skoleungdom "syndere", mens man kan observere folk i andre aldersgrupper senere på dagen. Og de yngste har respekt for trafikken --

- Kan man bøtelegge fotgjengerne i rundkjøringa,
Ølberg?
- Nei, sier han først, men etter at Liernett noe undrende spør hvorfor fotgjengere i motsetning til bilister som trosser forbud skal slippe unna sier han: - Det vil si ja, man kan gi bot hvis fotgjengeren skaper trafikkfarlige situasjoner. Men vi har ikke kapasitet til å håndheve forbudet mot å gå der. Da måtte vi være der nærmest konstant, sier han.

Inntil videre må bilistene gjennom rundkjøringa være årvåkne overfor "rågjengerne". Når får vi den første ulykken der?
1/11 (resized_fotgjenger ab.jpg)
2/11 (resized_fotgjenger bb.jpg)
3/11 (resized_fotgjenger cc.jpg)
4/11 (resized_fotgjenger dd.jpg)
5/11 (resized_fotgjenger ee.jpg)
6/11 (resized_fotgjenger ff.jpg)
7/11 (resized_fotgjenger gg.jpg)
8/11 (resized_fotgjenger ii.jpg)
9/11 (resized_fotgjenger kk.jpg)
10/11 (resized_fotgjenger mm.jpg)
11/11 (resized_tungt kjoeretoy.jpg)
Forrige artikkel:De viktige voksneNeste artikkel:Ny daglig leder i Liungen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 11. november 2006 14:13: sonja kortnes
hva er det lier lensmanner gjør hele dagen.foreksempel i alle år så har lensmann i lier vist om i idiot kjøringen på vestsiden og banevegen å ikke gidder og gjøre noe med det.vi har ikke sett en eneste politibil på veien her på snart 2år.hva har vi lensmannskontore til.
Lørdag 11. november 2006 15:21: Kame Ramann
Fotgjengere har en tendens til å velge den korteste veien, og fotgjengerbrua i Lierbyen er ikke akkurat noen snarvei. Det er ingen unnskyldning for å gå på tvers av rundkjøringen, og det er bra at det nå blir tatt fatt i denne livsfarlige uvanen.

Villmannskjøringen på vestiden er også tragisk. Får håpe UP og øvrig politi snart får gitt disse billistene en skikkelig overraskelse.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode