Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1624b19eae0599d5051e910e740a5d41

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.


Slikt skjer hver dag

Det var mye stygt å se i Sylling på lørdag da distriktsmesterkskapet i førsthjelp gikk av stabelen under ei gnisternde vårsol. Fem korps med i alt 8 lag fra hele Buskerud var med.


Lierbønder, pass på! Foto: thv:L

Arrangør var Lier Røde Kors der Hilde Thorsrud er operativ leder og Marius Kristiansen hjelpekorpsleder. Sammen med 10- 15 Røde Kors entusiaster hadde de satt opp i underkant av ti poster som hver på sin måte viste hvilke situasjoner Røde kors medlemmer kan komme opp i når de er ute på oppdrag.


Moped, et farlig og kjært kjøretøy Foto: Thv L

-Røde Kors skal først og fremst bistå offentlige instanser. Alt vi gjør er bygd på frivillighet, sier Marius, som ber oss vektlegge det gode samholdet i korpset - Få også med den nyttige kunnskapen hjepekorpsarbeiderne etter hvert opparbeider seg. Men i likhet med andre frivillige organisasjone sliter korpset med rekrutteringen. -Jeg håper en slik dag da vi virkelig får vist oss fram for folk, vil inspirere noen til å komme til oss. Marius opppfordrer særlig ungdom til å ta kontakt med Ungdommens Røde Kors. (URK`en).


Knut Arild Thorsrud tar dommerjobben alvorlig. Foto: Thv. L

Ute i felten kom vi over en med avhogd finger, fant et par som hadde parkert bilen i fjorden, en stygg og tragisk trafikkulykke på landeveien, kidnapping m. m. - Vi må stadig finne nye situasjoner tilpasset en ny virkelighet der trusselbildene forandrer seg , sier Hilde


Knut Arild Thorsrud, Lene Andersen og Tom Rune Blakestad og Hilde Thorsrud studerer resultatene

Hilde er ved pumpuset i Sylling der det har vært en tragisk kollisjon mellom en traktor med nedfelt lesseapparat, en privatbil og en moped. Her er er blodige kutt og store brudd -og sjokkskader.- I det hele tatt alt vi kan risikere å møte ved en slik ulykke, sier Hilde. Dommer Arild Thorsrud går grundig gjennom hva mannskapene har gjort med de forskjellige ofrene, hvilke diagnoer som er stilt og behandlingsformer.


Henrik Thomassen fra Geithus tar litt fri fra rollen som: Gutt med sjokk og beinbrudd.

Det er bare et godt skuespill, men situasjonen innbyr til alt annet enn smil og heftige kommentarer. Ute virkeligheten skjer slikt hver dag, og da er rdet blodig alvor. På kvelden er det fest og premieutdeling på Valstadhaug. Lier hjelpekorps gikk videre til NM, og vi krysser fingrene for en mulig EM deltakelse.


Hilde Thorsrud. Vel blåst Foto: Thv.L

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode