Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: be53ca041942278e08b54803111405c6

Til topps på Galdhøpiggen

Amanuell Habte studerer kartet og og ønsker kona Adiam lykke til når hun sammen med med sin gruppe skal bestige Norges høyeste fjelltopp i morgen.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og Røde Kors, har invitert alle som er interessert i integreringsarbeidet, til å delta i arrangementet "Til Topps" denne helga.

Adiam har ei venninne i Asker innen Pinsemenigheten som de tilhører. Hun inviterte Adiam til å delta. Den trimglade eritreiske kvinnen har deltatt på flere treningsturer sammen med ei gruppe på 15 fra Asker, i regi Røde Kors. Og i dag dro hun av gårde i fjellutstyr som hun har lånt av en lærer ved Lier voksenopplæring. Både hun og mannen Amanuel er deltakere i Introduksjonsprogrammet, der Amanuel er arbeidspraksis to dager i uka. For 14 dager siden deltok hun også i ”Jentebølgen” i Drammen sammen med en stor gruppe fra Lier voksenopplæring.

Ektemannen Amanuel sliter dessverre med en beinskade. Ellers ville nok den tidligere spilleren på Eritreas landslag i volleyball ha deltatt sammen med kona, men må nøye seg med volleyballinstruksjon av andre deltakere i trimtimene et par dager i uka i trimtimene ved Voksenopplæringa i Lier. Men han har gjennomført noen treningstur sammen med Adiam til fots langs Gamle Oslovei mot Lierskogen.

Adiam er og mannen er bosatt på Tranby. Begge flyktet fra hovedstaden Asmara, via Sudan før de kom til Norge, men Amanuel kom først til Norge. De møtte ikke hverandre i Sudan, men ble gjenforent i Norge.
Adiam skal følge de gruppene som skal gå fra Juvasshytta og over breen. Noen går også i dag fra Spiterstulen, som er en langt tøffere rute.

Kronprins Haakon har takket ja, og skal være med på sommerens store høydepunkt! Han skal gå fra Juvasshytta til Galdhøpiggen i morgen.

Nettverksbygging
Hensikten er at flere tusen mennesker skal bli med på å markere integreringsarbeidet i Norge gjennom felles turopplevelser. En lignende tur ble første gang arrangert i 2007.

Les mer her: http://www.tiltopps.no/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=13
og her:
http://www.tiltopps.no

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode