Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 82926f955c425c35d42a2890df638b57

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

Island søkte om EU-medlemskap 16. juli. Norge risikerer å stå mer alene i Europa enn noen gang. Hvis Island går inn i EU, er det kun Norge og Liechtenstein igjen i EØS-samarbeidet. Det svekker EØS-avtalen, og dens fremtid er mer usikker enn på lenge.

EU er kanskje tidenes mest vellykkede fredsprosjekt. EU har brakt økonomisk vekst for hele Europa, og er nå med på å løfte Østeuropeiske land som tidligere led under kommunismens åk.

Vi har store globale utfordringer, som klimaendringene og finanskrisens herjinger. Norge står sterkest sammen med resten av Europa i løsningen av disse. Vi kan være en pådriver for felles europeiske posisjoner som trekker verden i en bedre retning. Norge er allerede en del av EU-systemet. Men skal vi sikre reell medbestemmelse og demokrati, må Norge bli fullverdig medlem.

Stillheten fra Ap og FrP i EU-spørsmålet er med å fjerne et av våre viktigste utenrikspolitiske spørsmål fra den demokratiske offentligheten i Norge.

FrP har et vente-og-se svar i EU-spørsmålet. At en folkeavstemning skal avgjøre er klart, men det er de politiske partiene som må ta initiativ til en. Jeg håper FrP vil være med på at en borgerlig regjering etter valget skal være pådrivere for en ny EU-debatt.

SV og Senterpartiet krever et klart nei til EU for noen regjering de skal være en del av. Arbeiderpartiet lystrer villig * på tross av å være et såkalt ja-parti.

Vi trenger en ny EU-debatt. Det er ingen løsning og fortsatt stå alene å fortelle oss selv at vi er verdens beste og mest moralske land. Høyre mener Norge bør vise solidaritet, og delta i det europeiske fellesskapet. Slik kan vi sammen utvikle den verdensdelen vi lever i, og med større tyngde kjempe for en bedre verden.

Forrige artikkel:11-åring debuterer i NMNeste artikkel:Sølv på 3000 meter til Silje Bæra Hørthe
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode