Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Mange gode minner

- Fra jeg var 16 til jeg var 22-23 år var jeg på Utøya hver sommer.

Venner, telting, bålfester, nakenbading, møter og diskusjoner. Bile opp, fine parkeringsplass på landsiden, ordne overfart med båten ”Reiulf”, finne teltplass uten for mye søle.

Slik kjenner jeg den virkeligheten som hundrevis av nye ungdommer levde i frem til litt over kl. 17 i går; fredag 22.juli 2011. Også derfor går mine tanker og sympatier til de berørte ungdommene og deres pårørende i dag.

Heldigvis kjenner jeg overhode ikke den virkeligheten delatkerne opplevde etter at dette menneskelige avskummet ankom øya. Enten det var et eller to kryp. Sinnet og frustrasjonen min gir meg lyst til å dehumanisere han eller dem. Jeg velger å gi etter for den lysten i dag. Jeg skal ikke gjøre meg bedre enn det.

Heldigvis har de gode politiske kreftene i dette landet gjennom århundrer bygget og stadig forbedret et rettssamfunn som sikrer at en slik følelsesmessig forståelig lyst til dehumanisering ikke får styre statens håndtering av våre kriminelle, uansett hvor avskyelige handlinger de gjennomfører. Unntaket var en periode på fem svarte år på førtitallet, når dette avskummets datidige norske meningsfeller fikk styre i Norge med støtte av det tyske militærmaskineriet og den tyske nazismen.

Bildet av svinet(ene) som fremtrer nå er av en kristenfundamentalistisk, høyreekstrem, antidemokratisk taper. En taper som utvikler et intenst hat mot ”systemet”, et system som gir et vell av muligheter som han/de ikke klarer å nyttiggjøre seg. Mens hans tidligere meningsfeller for 65-75 år siden opplevde jødene som en egnet syndebukkgruppe, har dagens hatere definert den israelske staten som en idealstat som bekjemper muslimer, som er dagens mest egnede syndebukkgruppe.

Det felles interessante er hatet. Det er ironisk at det var islamistiske hatgrupper som etter bomben på Einar Gerhardsensplass, hyllet bomberen i en ubetinget identifisering med hans metoder og mål. En bomber som altså mener at hans hatkamp mot det norske demokratiet er nødvendig nettopp for å bekjempe islam!

I Norge er det i nyere historie BARE hatgrupper på ytterste høyrefløy som har gjennomført politiske drap og terrorhandlinger. Likevel har de vært med på å bygge opp et fryktbilde, i forhold til de like hatefulle islamistene, i vårt samfunn, som er så sterkt at selv jeg i noen timer i går var overbevist om at det var al-Qaida eller Ghadaffi-grupper, som sto bak bomben. Men når angrepet på Utøya ble kjent, antok jeg raskt at denne hateren var blondere enn de fleste. Det har vist seg å være rett.

Når våre ledere, som Stoltenberg og Stang, nå helt riktig har satt som mål at konsekvensen for samfunnet vårt skal være et enda sterkere demokrati, og et enda åpnere samfunn, må vi finne ut hvordan vi kan beskytte hverandre, og i alle fall våre unge, mot slike hatefulle svin. For om han gjennomførte de feige angrepene på uskyldige og ubeskyttede mennesker alene, så er han ikke alene om sitt hat og sine hatefulle holdninger og ideologi. Det viser dessverre allerede mange av de leserinnlegg som finnes på avisenes nettsteder osv. Og disse haterne er ikke bare psykiatriske tilfeller, selv om det sikkert også er noen av dem.

Derfor må vi alle gå i oss selv. Hvordan reagerte vi sist vi hørte eller leste hatefulle ytringer om samfunnet vårt, om regjering, om politikerne, om enkeltmennesker eller om enkeltgrupperinger som homser, lesber, muslimer, jøder, innvandrere, pakistanere, svarte eler hva det måtte være. Og ikke minst, når ytret vi oss selv slik? På måter som uttrykker vårt eget hat, kanskje til vår egen overraskelse, eller gir støtte og næring til andres hat.

Det er selvsagt helt i orden å være uenig i noe, og til å være kritisk til noe i samfunnet omkring oss. Det er faktisk helt nødvendig for at samfunnet skal utvikles og forbedres. Men det er ALDRI akseptabelt å fremme hat mot noen, verken enkeltpersoner eller grupper.
Dessverre er avisenes leserkommentarsider fulle av slike ytringer. Ytringene skal vi i all hovedsak tillate, men de må motsies og utfordres. Hvem har ansvaret for å gjøre det?

Jeg må si at jeg er usikker på i hvilken grad det er riktig å la nazistiske og rasistiske ytringer beskyttes av ytringsvernet. Dette er ytringer som har fått blomstre gjennom århundrer, og som aldri har bidratt til noe annet enn tragedier. Hver gang har ytringene på sikt ledet til drap og lidelser. Noen ganger til drap på enkeltmennesker, som Arve Beheim Karlsen eller Benjamin Hermansen, andre ganger til massedrap, som i Oklahoma City, Dar es Salaam, Nairobi, New York, London, Madrid eller i Oslo/Utøya og atter andre ganger til folkemord, som i Armenia, 2.verdenskrig, Kina, Kambodsja, Kroatia, Bosnia, Rwanda eller Darfur. Alle tragediene fulgte etter en stadig oppbygging av hatytringer, som i mange tilfeller ble stående uimotsagt, og til og med ble institusjonalisert. I min ryggrad ligger et ubetinget forsvar av ytringsfriheten, men når ytringen er basert på, eller underbygger, et rent hat, slik nazisme og rasisme har empirisk belegg for å være, finner jeg det vanskelig å forsvare at historien skal gjentas. Av hensyn til de som blir rammet.

Vi må alle sammen, utfordre hatfulle ytringer. Utfordre ytrerne på faktagrunnlag. Og på tanker om sammenhenger og konsekvenser.
Så må vi være åpne og ærlige om ubehagelige sannheter. Bare slik kan vi motvirke dem. Det er så langt ingen tilfeller av islamistisk terror i Norge, derimot en kjede av hataksjoner fra ytterliggående høyreekstremister. Dette må ha konsekvenser for hvor vi retter fokus. Like åpne må vi være på at overfallsvoldtekter nesten utelukkende begås av menn med kulturell bakgrunn, inkludert kvinnesyn, som ikke er norsk. Slike sammenhenger må innrømmes, analyseres og motvirkes.
Noe kriminalitet utføres av psykiatrisk syke mennesker. Det må vi vite og motvirke med defensive tiltak og psykiatrisk innsats. Annen kriminalitet begås av politisk gale mennesker. Det er ikke en medisinsk, men en politisk, tilstand. Den må nødvendigvis motvirkes på andre måter, og det er viktig at de to ikke sammenblandes. At dette svinet var en gærning, er vi nok enige om alle sammen. Men han var antagelig ikke psykiatrisk sjuk. Bare politisk sjuk. Det skal han ikke unnskyldes for, og vi må alle lete etter årsaker til at slik politisk sjukdom brer om seg, og like viktig, hvorfor vi lar den bre om seg.

Selv har jeg en anelse om at vårt velorganiserte mulighetssamfunn gjør det ekstremt vanskelig å oppleve at en likevel ikke lykkes. Og at en slik ikke-mestring i noen tilfeller fører til frustrasjon, hat og behov for syndebukker. Dette vil sosialpsykologer, rettspsykiatre og andre sikkert levere fakta om i årene som kommer. Da må vi politisk finne løsninger som identifiserer og motvirker slike forhold og gjøre tiltak overfor enkeltpersoner.

Av respekt for de som ble rammet, skal denne politiske gærningen stilles til rettslig ansvar for sine handlinger, og vi skal som samfunn bli flinkere til å unngå gjentagelser.

Fra mine muslimske venner i flere land har jeg mottatt dypfølt deltakelse i tragediene i går, også på et tidspunkt da både de og jeg antok at bomben skyldtes islamister. Heldigvis kunne jeg senere melde tilbake at dette svinet var et hjemmeavlet et. Noe de ble svært sjokkerte over. Fordi de oppfatter Norge som et trygt land med få problemer, mens de kjenner den utrygge virkeligheten islamistene har skapt i deres egne land, og den unner de oss ikke. Islamistene har i all hovedsak ødelagt livene for hederlige muslimer. Slik søker våre norske høyreekstreme å ødelegge livene for hederlige nordmenn. De har felles begrunnelse; Hat, midler; Vold og frykt, og mål: Ufrihet og tvang

Det spiller ingen rolle om de er mørkhårede eller blonde, om de kaller seg kristne eller muslimer. De skal ikke lykkes.

Bård Strand

Flere saker fra arkivet

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

To hvite lys

- Når katastrofen rammer står vi sammen.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Lier Arbeiderparti takker

Lier Høyre kondolerer AUF og arbeiderbevegelsen, og Lier Arbeiderparti takker for støtten partiet har mottatt fra mange hold etter de politiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya (bildet) sist fredag.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Ulik forståelse for sultestreiken

Høyres gruppeleder, Søren Falch. Zapffe (th) slår fast at streik ikke er noe virkemiddel for opphold i Norge, mens gruppelederne i KrF, SV og Venstre har mer forståelse for aksjonen på Ventemottaket på Lierskogen

Fremmet demokratiske holdninger og verdier

- Med Terje Sagvoldens altfor tidlige bortgang har Lierskogen-samfunnet mistet en fremtredende spiller i det politiske miljøet, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E Strand.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

62 år er nok

- Det er et stort paradoks at palestinernes liv som flyktninger teller nøyaktig like mange år som Mennskerettighetene selv, understreket stortingsreprentant Lise Christoffersen i sin tale på 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

Kjønnslemlesting, no big deal?!!

Rådmannen i Lier har i en sak til helse, miljø og samfunnsutvalget berørt det alvorlige problemet med kvinnelig kjønnslemlestelse etter mediefokus på forholdet (...)

Beklager innstramningene

- Særlig er jeg skeptisk til tiltakene rettet inn mot enslige mindreårige søkere og mot muligheten til å gjenforenes med familie og etablere familie, skriver Arbeiderpartiets Bård Strand ( her tv på bildet ) i en kommentar til Regjeringens foreslåtte endringer i asylpolitikken

- Frivillighet bidrar til demokrati og gode lokalsamfunn

Innlegg: Høyres formål er å skape et samfunn der mennesker kan utvikle seg og utfolde seg.

Ny i Norge

- Det er mange utfordringer forbundet med det å være ny i Norge, skriver ukens petitskribent, Siri Kitt Nævestad (på bildet) ---

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

- KrF støttespiller for vanstyre

Bård E Strand og Arbeiderpartiet går i mot helgestengning av Lierhallen som Høyre. Ap får støtte av Frp.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Liunger blogger om terrorhandlingene

De tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya i vår nabokommune har gjort store inntrykk på både barn, ungdom og voksne.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Seksualisert oppvekst

- Det norske samfunnet blir i stadig økende grad seksualisert, hevder Janicke Karin Solheim.

- Arbeiderpartiet tar situasjonen på alvor

- Det er ingenting som er så lett som å være mot noe, for eksempel et flyktningmottak, skriver Bård Strand (Lier Arbeiderparti) i en kommentar til Per Vemorks (Lier Frp) innlegg tirsdag denne uken.

Breivik, pepperkaker og Com Baya

- Breivik kan få sone på psykiatrisk avdeling og bake pepperkaker som straff!

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

Ap vurderer flere økonomiske kurer

- Det er ikke uten videre slik at det å utsette Kulturhuset er svaret på kommunens akutte økonomiske problemer, sier gruppeleder Bård E. Strand

Alternativ transport

Verken klimakrise eller finanskrise ser ut til å påvirke Lier kommune, der medarbeiderne med få unntak fyller opp parkeringsplassene og få ansatte benytter seg av kollektiv transport --

- Den som intet sår, intet høster ...

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP).

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Utålelig statlig arroganse

Det mener leder i Lier Frp, Lars Haugen, om fortsatt drift av asylmottaket på Lierskogen

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Opprett en styringsgruppe

Det ansvarligjør politikerne, mener Bård Strand ( tv ) i en kommentar til saken om kulturhus i Lierbyen

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

Politisk forlik om veisaken i Lier?

Her er Mathias B. Dannevigs (AP) innlegg som har blitt besvart av Sagvolden (H) og Zapffe (H) på Liernett

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Samling for Gullaug

Styreleder Hanne Harlem i Helse Sør-Øst fremla tidligere en nødvendig presisering av at det er mange forhold som må veies ved utbygging av et så sentralt infras (...)

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

Integrering og boligmangel i Grønne Lier

- Det er ikke tvil om at innvandringen vi har sett til Norge i de siste ti årene innebærer problemer, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen i Lier FRP i dette innlegget.

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

- God omsorg - uavhengig av hvem som tilbyr

Venstres ordførerkanidat Nina Johnsen deler Venstres tanker om omsorg i dette leserinnlegget.

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Frode Kyvåg som motivator

For andre året på rad arrangerer Demensteamet i Lier kommune et Kick-Off for demenskontaktene i Lier kommune

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

Frp fornekter seg ikke

I et leserinnlegg i Hallingdølen redegjør Ulf Knudsen for "Stoltenbergs asylbløff"

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Løpingens mentale rekreasjon, tvang og rus

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Sexmeldinger og paparazzifotografering del av mobilhverdagen

En ny undersøkelse avdekker bekymringsverdige forhold ved norske mobilvaner i Buskerud. Nå ber NetCom folk om å ta større ansvar for vern av egen person.

Har kvinnebevegelsen sviktet innvandrerkvinnene?

Leder av Drammens kvinnesaksforening og kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, Janicke Karin Solheim (bildet), tar opp dette spørsmålet til debatt.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Miljøbløff eller virkelighet?

Lier Everk garanterer at all strøm de leverer kommer fra ”de reneste fornybare energikilder”. Men stemmer det?

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Rammer tilfeldig

- Varmebassenget i Lierhallen må ikke bli offer for "kuttisme", skriver Krf s gruppeleder Brynhild Heitman i dette innlegget.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Hallå-pår`æ!

- Her om dagen traff jeg min venninnes sønn, forteller ukens petitskribent Tonje Evju.

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Verdihetsgaranti og riksvei 23

- Dette er saker som Krf fokuserer på i valgkampen, sier gruppeleder Brynild Heitmann.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Kulturhusprosjektet en usikker fremtid?

Derfor konkluderer kulturrådet (her representert ved Leif Vinge) i et åpent brev til de politiske gruppelederne med at administrasjonen må få en frist til 1. september 2010 med å fremlegge et fullverdig grunnlag som er egnet for politisk behandling.