Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 91a9bcd1949b3b045593c6d35617d8a8

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

- Lier AP har ikke endret sitt syn på denne saken siden vi i august 2005 gikk sterkt ut mot en slik lagringsplass for mennesker som Høyre-Erna etablerte da.

 - Selv om det senere heldigvis har  vært regjeringssskifte, har dette  så langt dessverre ikke medført  at konseptet er blitt kvalitativt bedre. Med unntak av de innslag av aktiviteter som er etablert for beboerne, sier  Bård Strand.

- Dagens sultestreik er et tydelig tegn på at myndighetene her har institusjonalisert en uverdig måte å behandle mennesker på, uansett hvem som er ansvarlig for at de er i sin nåværende ureturnerbare situasjon. Ingen mennesker har noe ønske om å sitte et sted uten fremtid og høre hjerteslagene tikke vekk livet de skulle levd. Sultestreiken er et symptom på dette, sier han .

- Det er derfor helt nødvendig at innvandringsmyndighetene tar skjea i en annen hånd og løser problemet, ikke bare administrerer det. Til beste for beboerne, omgivelsene og den norske stats humanistiske renommé, avslutter Bård Strand

-          Jeg deler Venstres oppfatning i denne saken. Jeg synes flyktningene bør få revurdert og godkjent sine søknader om oppholdstillatelse. Jeg mener vi må vise mer medmenneskelig forståelse for de enkeltindividene det gjelder, og deres fortvilte historie og situasjon. Norge bør langt oftere gi oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, sier Jannicke Solheim, medlem av Sv og kommunestyrerepresentant i forrige periode.

Liernett har ikke mottatt noen andre reaksjoner på saken, verken fra ledelsen i Lier SV eller fra andre medlemmer i Lier SV

Vi har også forsøkt å innhente synspunkter fra de øvrige politiske partiene, men har dessverre ikke mottatt noen svar til nå. Vi kommer tilbake til saken i morgen ettermiddag, etter at møtet mellom partene på Ventemottaket er avsluttet. Møtet starter kl 10.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode