Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: da80f7f1c6456f9b724c7a74f83dc4a2

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon.
Det positive er at den blåser liv i en debatt, som ikke har noe med saken å gjøre. Debatten (drømmen) om et blomstrende Lierbyen sentrum. Det negative er at man ikke vurderer denne konkrete saken på riktig måte. Og dermed tar beslutninger på helt feil grunnlag. Saken dreier seg ikke om å velge å ha ett aktivt Lierbyen sentrum, eller ikke. Jeg har oppfattet saken slik.
1. Kommunestyret i Lier har tidligere sagt ja til Vinmonopolet til etablering i Lier uten å si noe om stedsvalg.
2. Vinmonopolet har nå vurdert dette og har etter utredninger kommet fram til at dersom det skal være aktuelt å etablere seg i Lier nå, så må det bli på Liertoppen.
3. Vinmonopolet har nå sendt en søknad til Lier Kommune om å få etablere seg på Liertoppen.
4. Kommunestyret skal si ja eller nei til dette.
Altså: Dersom vi sier nei vil vi ikke få noe pol i Lier, i denne omgang. Uansett om vi sier ja eller nei til pol på Liertoppen, så påvirker ikke det mulighetene for pol eller annen vekst i Lierbyen, på sikt.
Det er selvfølgelig trist at polet ikke vil til Lierbyen, at Posten legger ned postkontoret og at næringslivet ikke tiltrekkes Lierbyen. Det kan ikke vi folkevalgte stemme for eller mot. Det er en realitet. Vi folkevalgte må fokusere på å tilrettelegge rammebetingelsene slik at utviklingen går i ønsket retning på riktig sted. I Lierbyen bør derfor sentrumsdebatten handle om: Tomter, parkering, veier og dialog med investorer og næringsliv. ”Sentrumsdebatten” blant oss folkevalgte må være der, og ikke blandes inn i saken som omhandler vinmonopolets søknad om å åpne en butikk et helt annet sted, Liertoppen.
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode