Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Bildet i ingressen viser Lierbyen i 1979. Bildet over viser Lierbyen i 2009 (Fotos: Knut A. Andersen).

Mitt første møte med Lierbyen var på Lier stasjon en kald februardag i 1954. Jeg var ni år og hadde neppe kommet til Lier om ikke bolignøden i Drammen hadde tvunget familien ut på leting etter hus i nabokommunene.

De mer enn førti etterfølgende årene kom jeg til å ha daglig nærkontakt med Lierbyen, og kontakten er opprettholdt etterpå også. Jeg har bodd i Lierbyen, tatt toget til og fra Lierbyen, gått på postkontoret og ligningskontoret i Lierbyen. Nå er både toget, postkontoret og ligningskontoret og mye annet for lengst borte, og derfor spør jeg meg selv når jeg iblant kjører eller går på gamle kanter: Hva skal det bli til med Lierbyen? Jeg behøver ikke tygge lenge på svaret: Noe gikk galt med Lierbyen og jeg er ikke sikker på at den kan reddes.

Begynnelsen
Jernbanen skapte i 1872 grunnlaget for den nåværende Lierbyen. Den store meierigården kom først. Den la bredsiden til mot stasjonen, og det oppsto et slags torv mellom meieri og jernbanestasjon. Lier hadde fått sitt første handels- og kommunikasjonssentrum. Deretter har det vært fritt fram.

Jeg husker meieriet med egen melkeavdeling der hel- og halvlitere ble tappet med en enkel håndbevegelse fra en stor tank. Der Liers engang største landhandel solgte alt fra kakepynt til herreklær, lyser nå et rullatorfylt utstillingsvindu mot den engang så travle plassen, der bussene til og fra alle deler av bygda kom og gikk og ikke minst rygget inn på oppstillingsplassene sine.

Gjett om jeg husker den grønne Narvesenkiosken på stasjonen med aviser, tobakk og sjokolade, og ikke minst sigarene som var soltørket etter langvarig opphold i kioskvinduet.

Jeg husker også Kolbjørn Mørks ”Lierbyens frukt og tobakk” og Hegsbros dagligvarebutikk, for ikke å snakke om Søstrene Buttedahls kafe nede ved brua. Jeg husker kolonialen til Foss og bensinpumpa utenfor. Den gang hadde dagligvarebutikkene bensinpumper. Nå for tiden har bensinstasjonene døgnåpne dagligvarebutikker.

Så var det slakter Gravdal og Sørums Bakeri med ferske wienerbrød og surrende veps. På slutten av femtitallet kom Lier Meieris kafeteria der man bestilte varmmat ved å la en farget kule rulle i et spor som førte ut til kjøkkenet. ”Terian” var sånn sett en foregangsbedrift innen ny teknologi og var dessuten blant de første stedene i Lier man kunne se TV.

I etasjen under ”terian” var det postkontor, senere jernvareforretning, og nå en frityr- og grillkrydderduftende hamburgerbar, mens Lierposten har overtatt kafeterialokalene i etasjen over.

Det får holde med halv-nostalgi fra forgangne tider, men glem endelig ikke at det var Lierbyen ”fant formen”, eller rettere sagt ikke fant den.

Hva var det som gikk galt med Lierbyen?
Egentlig gikk ikke så mye feil. Problemet var snarere at alt fikk gå som det ville og at lite gikk slik det burde, i alle fall fikk helheten lide under at Lierbyen fikk vokse fritt etter innfallsmetoden og tilsynelatende uten plan. Slik kan det forklares at Lierbyen har Norges trolig eneste julegate uten butikker eller butikkvinduer på noen side av gaten, og at man lar et bevaringsverdig sveitserhus forfalle midt blant nybygde og moderne toetasjers svalgangsboliger.

I så måte er imidlertid Lierbyen langt fra enestående. Man ser mer av det samme jo lenger nord man kommer i Norge. Når det skorter på penger og investeringslyst, blir det desto større begeistring over nye forslag fra folk med investeringsevne. Det meste blir godtatt, og som oftest uten hensyn til hva som er eller skal bli på tilgrensende tomter. Derfor ser man ofte bygninger som venter på at naboene skal bygge noe som passer ved siden av, men så passer det visst aldri likevel. At resultatet griner mot alle og enhver, bekymrer visst verken eier eller kommune.

Ikke overraskende står den eldgamle tujaen sorgtynget foran det som i en kortere periode var Liers eneste offentlige toalett og som nå fungerer som gatekjøkken. Et byggverk som utilsiktet er blitt et av flere store og små monumenter over tilfeldighetenes frie spill i Lierbyens utvikling.

Er det håp for Lierbyen?
I Lierbyen er det for langt å gå og for kort å kjøre. Parkering på dagtid var umulig så lenge at folk ga opp og fant butikker andre steder. Et handelssentrum kan bare overleve hvis det har en viss størrelse og tilstrekkelig utvalg, eller hvis det er lang vei til nærmeste by eller kjøpesenter. Sitter du først i bilen, er det ikke mange minuttene til større utvalg og lavere priser.

- Folk vil ikke handle i Lierbyen, sukkes det. Men er det ikke helt naturlig at Liertoppen er nærbutikk for alle som bor på Tranby og Lierskogen, for det er der de fleste liungene bor.
Ikke bare det, men dyktige planleggere var tidlig ute og lagde et av Norges største kjøpesentre. De tilpasset seg til virkeligheten og gjorde det meste riktig. I Lierbyen gikk det meste galt.

Knut A. Andersens epostadresse er kn-a-and@online.no

Knut A. Andersen Lierbyen Reisebrev

12 kommentarer

Fredag 18. september 2009 13:19: lierbying?
Som alltid vise ord fra Andersen, og han lar spørsmålet "Er det håp for Lierbyen?" stå åpent. Jeg tror ikke det er håp for Lierbyen som kommunesenter eller forretningssenter eller noe annet senter. De grep man har forsøkt å ta de siste årene, er - som det heter på nynorsk - "too little, too late". Forsøket på å få på plass et kulturhus blir kanskje den siste krampetrekningen for å redde Lierbyen som senter. Men Lierbyen kan fortsatt reddes som et greit sted å bo, mest for den litt eldre garde. At man ikke klarer å få realisert Lier Pensjonistforenings mangeårige ønske om et eldresenter i Lierbyen, er både utrolig og uklokt.
Mandag 21. september 2009 07:44: Liung
Det er vel feil at det eldste bildet fra Lierbyen er fra 1979. På bildet er den gamle undergangen veldig synlig, men jernbanen ble jo lagt om allere i 1973.
Mandag 21. september 2009 08:13: Tom I.
Hvis det er som du sier, og at jernbanen var i full drift da bildet ble tatt, hvor er da kjøreledningene på bildet? Har de falt ned nok en gang?
Mandag 21. september 2009 14:17: Knut A. Andersen
Det er riktig at jernbanen forbi Lierbyen ble lagt ned i 1973, men bildet ble tatt i 1979.

Bildet er ett av flere jeg tok i forbindelse med rivingen av den trange, lave og trafikkfarlige undergangen, som ble stående i de seks årene som gikk til det ble lagt bilvei på den gamle jernbanetraseen.
Onsdag 23. september 2009 08:07: Liung
I Lierbyen er det for langt å gå og for kort å kjøre.
Torsdag 24. september 2009 08:18: Kulturvenn
Når en ser på uenigheten rundt å få til en brukbare kulturkalender for Lier, er det kanskje lettere å forstå hvorfor Lierbyen er blitt som den er. Kan ikke Lierfolk samarbeide til felles beste?
Torsdag 24. september 2009 08:54: Anders Nerdrum
Jeg må for min del si at som nyinflyttet til Lier i februar i fjor, så fremstår Lierbyen som litt "spøkelsesby". Dette er naturlig nok preget av at flere hus og lokaler har stått tomme i lengre og kortere perioder. Som nevnte forfalne sveitserhus ved bensinstasjonen (som jeg har fått med meg er bestemt flyttet ut av Lierbyen den også...). Jeg er ikke stor tilhenger av moderne arkitektur og mener (inkl. forfallet) at sveitserhuset er det fineste huset lange veien fra Hegsbro til Fosskvartalet.

Det er sikkert ikke et kommunalt ansvar å få ny drift inn i Fosskvartalet, men etter at Coop (og Posten) forsvant derfra trengs det kreativ tankekraft for gjenbruk av et slikt lokale. Og da burde kanskje kommunen ta tak i jobben med gjenbruksmuligheter? (Hørte jeg bibliotek? Hmmm... nei, vi bygger heller noe nytt! Da kan vi bruke mer penger.)
Torsdag 24. september 2009 21:49: Skeptisk
Kanskje Kiwi kunne klart seg med de tomme lokalene i Bakerikvartalet. Da hadde vi sluppet ny ødeleggelse av området rundt det bevaringsverdige meieribygget.
Mandag 28. september 2009 06:46: Flyttefot
Er det kommunen eller andre som har avlyst kulturnatta i Lierbyen og resten av Lier i år? Hvorfor kutte bra tiltak?
Tirsdag 29. september 2009 05:53: Liung
Kulturnatta avlyst i år? Er det mulig? Hvem har bestemt?
Tirsdag 29. september 2009 07:33: Velger Lier
Er det håp eller ikke for Lierbyen spør mange.

- Jorda vil om få år være ubeboelig for mennesker, hevder psykolog Berit Dahl Soltvedt i en annen artikkel på Liernett i dag. Helt utdødd blir kloden visst likevel ikke, for samtidig legger hun ut om hvordan Lierbyen i framtida kan bli et levende kommunesenter til glede og nytte for våre etterkommere.

Verden går under, men Lierbyen overlever?
Mandag 5. oktober 2009 20:09: Liung
Blir det Kulturnatt i år eller blir det ikke? Kan noen svare?

Flere saker fra arkivet

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Hva gikk galt i kulturhussaken?

Hvorfor reagerte ikke administrasjon og politikere på blant annet mangelfull behovsvurdering, urealistiske budsjetter og andre kommuners negative erfaringer?

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Se der!

Det var mange fine opplevelser for de yngste under feiringen i Lierbyen.

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

Villmannskjøring i Lierbyen og på E-18

Mens en polakk måtte helt ut på E-18 for å bli tatt for råkjøring, klarte en liung det samme midt i Lierbyen.

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

Fant ikke klokke på bruktmarkedet

David Nielsen (19) var på jakt etter klokke til sin nye leilighet men fant ikke det han var å jakt etter på bruktmarkedet i Lierbyen.

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Tredje og siste del av sommerkonkurransen

Vi avrunder sommerkonkurransen med en tur til Liers finske vennskapskommune, Kokemäki. Der finner man blant annet et fint lokalmuseum (bildet).

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Oppfyller partiprogrammet

- Jeg registrerer kritikk for at Høyres gruppe opptrådte samlet under avstemmingen om kultur i Lierbyen, uttaler gruppeleder Søren Falch Zapffe som her imøtegår kritikken.

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Bokmesse og kunstutstilling på video

Nye filmer fra Lier

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Langs gamle Drammensbanen

Lier Frivilligsentral inviterer deg som liker å gå sakte og ikke for langt.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Kvinne gjorde innbrudd i bil

I Lierbyen pågrep politiet i kveld en kvinne etter et bilinnbrudd.

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Rømmegrøt på Solvang

Lierbyen seniorsenter arrangerer tur til Solvang ved Garsjø tirsdag 21. august.