Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f71176557f00eac132757ff6d4331801

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

I en epost til Liernett skriver Dannevig følgende i dag: - Lier Arbeiderparti er ganske sikkert delt i dette spørsmålet - slik vi også finner deling i andre politiske grupper i Lier Kommunestyre. Vi vil stille våre representanter fritt ved avstemningen i Kommunestyret.

Personlig synes jeg at Vinmonopol på Liertoppen forsåvidt er OK. Isolert sett. Men denne saken handler om noe mer. Nemlig hvordan Lier Kommune igjen blir overkjørt av statlige etater som tar seg til rette i kommunen, på tvers av flertallet i Kommunestyret.

Tidligere i høst var det Statens Vegvesen som trumfet igjennom sitt valg av vegtrase for RV 23 ved å varsle innsigelse (og dermed forsinkelser), hvis kommunen tillot seg å velge noe annet enn det alternativet etaten selv gikk inn for. For å hindre at vegsaken stoppet opp, samlet derfor Kommunestyret seg om det Statens Vegvesen tillot kunne vedtas uten at det ble lagt forsinkelser for innmeldelse i Nasjonal Transportplan.

Nå har vi en parallell sak på et litt annet plan. Lier Kommune har sagt i fra ved demokratisk vedtak i Kommunestyret hvor vi mener Vinmonopolet bør ligge. Vi har gode grunner for å fremheve Lierbyen som det naturlge valg. Igjen passer ikke dette den statlige etat - denne gang Vinmonopolet - og man avslo slik etablering med henvisning til mindre lønnsomhet på dette sted

Hørt på makan! Ta en titt på Vinmonopolets prisliste og spør hvilken grunn statens monopolbedrift har for å tilsidesette Kommunens ønsker med henvisning til lønnsomhet ! Tror virkelig noen at et Vinmonopol i Lierbyen blir ulønnsomt ? Det blir det selvfølgelig ikke, og Vinmonopolets styre løper fra sin samfunnsansvarlighet og samfunnsloyalitet ( som er grunnen til at vi opprettretholder denne særnorske omsetningsform av alkohol) ved å være slik på avvieie.

Derfor tror jeg at jeg vil stemme MOT Vinmonopol på Liertoppen - som en protest mot at denne etaten nå - akkurat som Statens Vevesen - skal presse seg igjennom Lier Kommunestyre ved bruk av obstruksjon , etterfulgt av nye søknader upåvirket av hva vi vedtok forrige gang.

Jeg sitter i Kommunestyret og Formannskapet også fordi jeg vil forsvare Liers interesser og kommunens integritet. Det blir dessverre vanskeligere og vanskeligere i disse tider. Men er mer viktig enn noensinne slik som Lier nå på alle felter presses utenfra.


Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 23. desember 2007 01:04: hans
Nå må politikerene i lier få opp øya,det er ikke mulig å få parkert i lierbyen på hverdager,da annsatte i private og offentlige bedrifter okkoperer ALL parkering i lierbyen på hverdager.
De politikere som til nå ikke har registrert dette er gjernedøde.
Søndag 23. desember 2007 09:12: Tron Stad
Ja, det er svært merkelig at parkeringsvedtektene ikke følges opp i Lierbyen. De "fastboendes" latskap gjør at kundene fortrekker å dra andre steder - om det er alternativer, og det er det heldigvis stort sett.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode