Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b8c1cc456924bd60526c1eaa7964da99

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

For noen år siden vedtok kommunestyret i Lier at veilyset i bygda skulle være slukket om sommeren. Og den som kom med dette forslaget, var Nina Johnsen fra Venstre. De påsto at kommunen kunne spare opptil 100.000 kroner på å slukke veilyset om sommeren. Men det viste seg etter hvert at denne summen  er feil.

Det er toppen omkring 30.000 kroner å spare på dette. Pluss at det blir stor usikkerhet for oss som liker å gå en kveldstur etter at det er blitt mørkt. Da jeg hevdet det i Lierposten, svarte Nina Johnsen at jeg fikk ta meg en måneskinnstur! Dette er det største tøvet jeg har hørt på lenge. Etter hvert så er det mange som er motstandere av dette med å slå av veilyset om sommeren. Til og med lensmannen har gått ut og sagt at dette er farlig når det gjelder trafikksikkerhet. Til og med innen kommunestyret begynner man å forstå hvor dumt dette er. Både Høyre og Arbeiderpartiet ser ut til å være i mot det.

Men det er en som på død og liv fortsatt skal ha det mørklagt i Lier om sommeren, og det er Nina Johnsen. Det siste hun har sagt i denne saken, er at det er miljøvennlig å skru av veilyset om sommeren! Miljøvennlig? Det finnes ikke noe som er mer miljøvennlig enn bruk av strøm! Pluss at hun mener at dette får bilstene til å senke farten når det er mørkt på veien. Da har hun ikke sett alle  de som kjører like fort som før, mørkt eller lyst spiller ingen rolle. Og så lenge ikke politiet har noen fartskontroller i Sylling, så er der fritt fram for fri fart.

Og i og med at det er småpenger å spare på dette, småpenger som fort kan bli dyre, i form av erstatninger etter en ulykke, og det kan bevises at det er en mørklagt vei som har skylda, så kan kommunen komme til å måtte punge ut et langt større beløp enn de 30.000 kroner det er snakk om at man sparer.

Det er som kjent lov å bruke hu'e noen ganger. Og en av de gangene er når kommunestyret skal vedta om det fortsatt skal være mørke veier eller ikke i Lier om sommeren.

Men det er en som helt sikkert ikke kommer til å gi seg: Nina Johnsen. For henne har det gått prestisje i saken. Og da er man totalt blind for all fornuftig argumentasjon. Jeg hadde tenkt at jeg kanskje skulle stemme Venstre ved kommunevalget nå sist, men jeg lot det være, takket være Nina Johnsen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 11. august 2012 00:10: Anne På Landet
...men så det jo fint at de lyser opp på høylys dag da, som de gjorde her om dagen...skal vel bruke opp det de har spart inn kanskje?
Lørdag 11. august 2012 01:26: Jon
Dette er en sak som burde tas opp til vurdering snarest. jeg har selv gått i totalt mørke og nesten blitt påkjørt flere ganger. Nina Johnsen vet faktisk ikke hva hun snakker om. Det Farlig, vi må ha lys på veiene våre i Lier,
Lørdag 11. august 2012 10:20: Snuppelure
Jeg har ikke en gang lagt merke til at lysene har vært av jeg... :)) Men det bør uansett være lys langs veien alle steder hvor det ikke er gangvei.
Lørdag 11. august 2012 14:13: LIERNETT
- Like tåpelig som Lier Venstres tøybleieordning!

- På tide å ha tente lys i dalen hele året. Ikke av hensyn til bilstene, men av hensyn til fotgjengerne!! Skal vi tenke miljø handler det neppe om redusert fart, men om å velge kollektivt. Og da vil en opplyst vei til/fra stasjonen/holdeplassen føles langt bedre...

De to innleggene over er hentet fra Facebook, der Liernetts artikler også blir publisert. Liernett har valgt å anonymisere de to innleggene, men lesere med tilgang til Facebook kan finne navnene der - om de ønsker.
Lørdag 11. august 2012 22:02: Anette
Det og skulle mørklegge er etter min mening galskap. Det er bare et spørsmål om tid før noen står i stor fare for og bli drept langs vestsideveien der det ikke er fortau. Det kan være ganske mørkt oppover der enkelte steder om vinteren men på denne veien kjører faktisk folk helt opp til 100 km i timen. Tenk dere det en vinterkveld på glatt føre der det er kjempe mørkt og noen møter familien med barnevognen rundt en sving? Det er rett og slett en bortkastet debatt, det man burde jobbet for er ikke og skru av lyset men og få fortau langs vestside veien helt ned til Lierbyen slik at man nå snart kan få gå trygt og at ingen ulykker skjer.
Den kvelden det var ulykke på Sjåstad kom det brannbiler i full utrykning oppover vestsideveien, jeg hold pusten og var glad ingen gikk langs veien da for det er tvilsomt at de hadde rukket og stoppe. Kanskje Nina skal ta seg en sen kveldstur oppoverveien i mørket og gi oss noen meninger om hvor trygt det føles når bilene dundrer forbi.
Søndag 12. august 2012 12:11: Lars-Otto Laukvik
Med bakgrunn i siste ukes søk etter den savnede jenta i Oslo, trekker jeg inn et annet perspektiv : Sikkerheten for våre barn og unge som ferdes ute på mørke veier. Det er lettere for de som ønsker å begå alle typer kriminelle handlinger i ly av mørket. Samt vanskelig for evt vitner å se farger, personer etc. La gatelysene stå på neste sommer!
Søndag 12. august 2012 15:29: Victor Fjellman
De to siste kommentarene, på mitt innlegg om slukking av veilysene i Lier om sommeren, er meget kloke, og riktige. For også jeg grøsser om den situasjonen som oppsto på Sjåstad for entid tilbake, hvor det skjedde en ulykke, og brannvesenet måtte komme til assistanse. Og brannvesentet er i likhet med politi og ambulanser til for å redde liv, ikke for at liv skal gå tapt, og da er der sekunder som gjelder. Så når brannvesenet kjører oppover Vestsideveien, så går det temmelig fort, slik det skal. Men rett rundt en sving, så er det et menneske som er ute og går i mørket på kvelden, og det er ingen veilys, etter ordre fra Nina Johnsen. Og veien er smal enkelte steder, så verken sjåføren på en brannbil eller en forjenger har en sjanse og ulykken er et faktum.
Søndag 12. august 2012 15:38: Victor Fjellman
Den andre kommentaren er like alvorlig, som den er god. Den går på dette med at ei jente i Oslo forsvant og siden er blitt borte. Og dette kan skje igjen, også her i Lier, eller hvor som helst i landet. Og det ser ut til at det er enkelt og dra ei jente inn i en bil når veien er mørk. Og man skal være temmelig nær for å avverge det hele. Og man har ikke en sjanse til verke å se bilnummer eller andre ting hvis man er på litt avstand, på grunn av veien er mørk. Så dette er direkte skummelt.
Søndag 12. august 2012 20:03: Anette
Flotte ord Victor, jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg syntes det er fint at du tar denne diskusjonen frem og jeg håper at den kan engasjere flere fremover :)
Mandag 13. august 2012 15:12: Victor Fjellman
Takk skal du ha Anette. Vi får bare håpe at mange vil delta i denne debatten.
Tirsdag 14. august 2012 17:52: Ellen
Ja la oss få lyset tilbake, da kan vi se hullene i fortauet på de stedene som har fortau å slippe og snuble i dem.Nina Johnsen kan gå måneskinnstur selv, lurer forresten på hvor man kan ha sett månen denne sommeren?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode