Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e85f3af92b5e872abe1dd71ed49e3fbc

Energieffektivisering er fremtiden

Lier kommune sparer gjennom et systematisk enøk-arbeid rundt en million kroner årlig, og trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse

- Vi vet at i kampen mot klimaendringer må vi satse på tre ting, nemlig energieffektivisering, fornybar energi og CO2-håndtering, sier Bellona-leder Frederic Hauge til Dagsavisen.

En ny undersøkelse gjennomført av Siemens i Tyskland viser at storbyer kan halvere forbruket ved bruk av smartere teknologi som allerede er på markedet. Bellona skal nå sammen med det tyske selskapet kartlegge de største norske byenes energiregnskap for å finne potensialet for strømsparing.

- Vi vil se på hvor det kan spares energi, og hva som er mulig å oppnå i de største byene. Og vi kan garantere at samfunnet kan spare flere milliarder årlig på miljøvennlig teknologi, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens, og viser til at Lier kommune gjennom et systematisk enøk-arbeid nå sparer rundt en million kroner årlig.

Dyb anslar at om denne innsparingen hadde vært overført til Oslo kommune kunne de kuttet energiutgiftene med 50 millioner i året.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode