Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0fb7f78b6d66a235af251daa40b41456

Prisverdig innsats for kulturen i Lier?

Kandidater til kulturprisen 2010 må foreslås innen 1. september.

Kulturprisen i Lier kommune kan gå til en person eller en organisasjon/institusjon som har gjort seg særlig fortjent til en slik honnør ved aktiv og engasjert deltakelse innenfor kulturlivet i bygda.

Prisen kan tildeles for innsats på alle områder innenfor det utvidede kulturbegrepet: Allmenn kultur, idrett og friluftsliv.


Eksempel på kultur: På bygdetunet sørger en voksende dugnadsgjeng for å gjøre Grønne Lier enda grønnere.


Siden kulturprisen ble opprettet i 1974 er rundt en tredel av prisene gått til foreninger og organisasjoner, de øvrige til menn og kvinner og med kvinnene i desidert mindretall. Det er mer enn tre ganger flere menn enn kvinner som har fått prisen, noe som ikke nødvendigvis reflekterer den reelle kjønnsfordelingen i kulturinnsatsen i Lier. For eksempel var det ikke en eneste mann blant Liers utstillere på den populære kunstmønstringen i Drammen sist helg.

Etter vedtektsendringer i 2004 er kulturprisen på kr 10 000, og tildelingen skjer normalt i tilknytning til et egnet arrangement innen utgangen av året.

Vedtekter for Lier kommunes kulturpris:

http://www.lier.kommune.no/files/Kultur,%20idrett%20og%20fritid/Kulturpris/Vedtekter%20for%20Lier%20kommunes%20kulturpris.pdf

Link til forslagsskjemaet, som sendes til Lier kommune, postboks 205, 3401 Lier, innen 1. september:

https://lier.selvbetjening.no/Global/Kultur%20og%20Fritid/kulturpris_forslagsskjema.pdf

Det er Tjenesteutvalget som fatter den endelige beslutningen om hvem som blir årets kulturprisvinner, men Liernett omtaler gjerne begrunnede forslag på kandidater.

Bare én gang er prisen blitt levert tilbake. Det var da Ragnar Hauge returnerte den et par år etter tildelingen.

Eksempel på ukultur: Handlevogn på elvebunnen.

Andre kulturpriser
De fleste norske kommuner deler ut kulturpriser, enkelte endog flere, som for eksempel Berlevåg på Finnmarks værharde nordkyst. Berlevåg kommune er tre ganger større enn Lier, men innbyggertallet ligger bare på rundt 1000. Mest kjente kulturtiltak så langt er trolig filmen Heftig og begeistret.

Det er også private kulturpriser i Norge. Anders Jahres kulturpris, som er den største æresbelønningen i Norge for kulturell innsats,  består av ”en betydelig pengesum” (Visstnok én million kroner fordelt på to prisvinnere). Prisvinnerne blir vanligvis hyllet med en utdelingsseremoni i Universitetets Aula i Oslo med påfølgende festmiddag på Hotel Continental.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 16. august 2010 14:58: Marita
Hvor kan man sende forslagene da? Kunne vært greit med en direkte kobling til e-postadresse eller annen informasjon om hvor forslagene kan sendes.
Mandag 16. august 2010 15:21: Redaksjonen
Takk for tilbakemeldingen. Vi har nå oppdatert artikkelen med ønsket tilleggsinformasjon.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode