Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9a5a10a470df5f96aad7bd0049cb7814

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Endelig foreligger det en aktivitetskalender der alle i bygda som vil få oppmerksomhet rundt et arrangement eller en aktivitet, kan skrive seg inn. Kalenderen finnes på forsiden av Liernett.

Systemet er utviklet av redaktør og daglig leder av avisen, Svend Asbjørn Sylling. Dermed har han ved et tastetrykk løst den gordiske knuten som synes å ha stått i veien for en felles aktivitetskalender.

Den er alt i bruk og har registrert aktiviteter i hele bygda. Klikk deg inn og finn ut hva du vil delta på, eller hva du går glipp av ved ikke å være til stede. Det koster ingenting. Det krever bare at du er innom Liernett. Ingenting skal gjennom utmattende mellomledd der budskapet gjerne blir misforstått, og du ender opp med å betale for dyre annonser der det kan forekomme feil dato og klokkeslett. Nå har du styringa sjøl.

Vi oppfordrer alle lag og organisasjoner til å spre budskapet om at nå er den her, aktivitetskalenderen for Lier. Vi som har vært aktive innenfor frivillige organisasjoner i bygda og i en årrekke deltatt på Kulturkontorets årlige møter om de samme organisasjonene, vet at det på de møtene har vært et samstemt  ønske om å få en velfungerende aktivitetskalender.

Ettersom vi nå er inne på Kulturkontoret, håper vi derfra å få mange innspill på kalenderen. De hundrevis av artikler vi nå har ute på nettet, er en ganske unik dokumentasjon av blant annet kulturlivet i bygda. Mari Grimsrud på Musikkverkstedet sender oss alltid pressemeldinger og forhåndsomtaler av konserter, som vi igjen har lagt ut vederlagsfritt. Nå er det tegn som tyder på at andre i kommunen vil følge hennes eksempel. Det er et tankekors at kommunen bruker omtrent halvparten av hva som budsjetteres til Bygdetunet på annonsering i Lierposten. Nå håper vi altså at kommunen blir en flittig bruker av aktivitetskalenderen. Det vil alle tjene på, kanskje med unntak av distriktets papiraviser.

Velkommen!

Vi har gnålt lenge nok om at vi er et idealistisk foretakende som ikke tjener penger; og at folk forundres over hvordan vi får det til. La meg si at det blir ikke søndag hver uke her i gården. Da vi startet, hadde vi en del mas om at vi manglet en redaksjonell linje. Slikt preik er bare med å vanskeliggjøre folks tilgang til avisene.

En av de mange slusene som holder folk borte fra å slippe til, er nettopp ideen om at avisarbeid er for de få og må drives etter krav tilpasset de utvalgte.

Vår linje er håpet om at liungene selv i større grad kan drive Liernett gjennom egenaktivitet på nettet. Vi tror at Aktiv Liernett og kalenderen vil skape et behov hos folk for å bruke nettet, og at de gjennom bruk og gjenbruk får øynene opp for hvilke muligheter som ligger i bygdas eneste reine nettavis.
Takk for at du leser Liernett!

Og til slutt, her finner du den nye aktivitetskalenderen for Lier:
http://www.liernett.no/aktiv/kalender/

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 20. september 2009 23:01: Sylling-fan
Aktivitetskalenderen er helt genial, har allerede benyttet meg av den flere ganger! Merkelig at ikke noen (kommunen?!?) har kommet på å lage noe lignende tidligere.
Mandag 21. september 2009 17:38: Kultursjef Ingeborg Rivelsrud
Hei Liernett! Fin kalender!
Men hva er feil med den vi allerede har på www.lier.kommune.no der også alle selv kan legge inn egne åpne arrangementer?
Se linken http://www.lier.kommune.no/templates/calendar.aspx?id=489
Det som er viktig nå er jo å sørge for at alle arrangementer ligger begge steder, og gjerne også på ut@dt.no.
Mandag 21. september 2009 19:12: Liernett-leser
En av årsakene kan være at den kommunale kalenderen stort sett bare inneholder gudstjenester og eldretreff, samt at liungene befinner seg helt andre steder enn på kommunens hjemmeside når de er på nett. Det er for øvrig en stor utfordring å finne frem på kommunens hjemmesider. Hvorfor må alt gjemmes bort?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode