Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b2378916c08fd01a8c0df7a9d81182d5

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

Aksjonærene i Mecom har fått nok. Det vil si det er det de ikke har. Avissatsinga i Norge har ikke gitt det forventede resultat. Det kan virke som aktørene på det norske markedet ikke har gjort en god nok jobb i forhold til eierne.

Selv om det har vært omlegginger på alle bauger og kanter, innskrenkninger og bemanningskutt i de nesten 50 avisene Mecom har hatt grepet om, har det ikke vært nok til å få eierne til å avholde seg fra tanken på salg nå. Forventninger om skyhøye driftsmarginer er ikke blitt innfridd.

Bortsett fra Lierposten, som inviterte Montgomery hjem på vann og wienerbrød, var det knapt noen i avismiljøet som jublet da Mecom overtok for to år siden. Det fantes redaktører som reiste seg fra stolen, rettet ryggen og gikk. De fleste bøyde nakken og fulgte lojalt det nye regimet.

Nå har tre mediegiganter kontrollen med store deler av avisnorge, Media Norge, A-pressen og Edda Media.  Bare medietilsynet og konkurranselover gjør at de ikke går løs på hverandre. Vi som avislesere hører lite om hva som foregår innenfor de forskjellige avishusene. Det som absolutt skulle kommet offentligheten for øre, i og med at skattebetalerne betaler en del av avisenes regninger, får sjelden de store overskriftene og holdes helst innenfor avishusenes fire vegger.

Verdien av Mecom har sunket, men ikke mer enn det generelle fallet på børsen.
Kanskje er det likevel andre motiver enn fallende aksjekurs og liten inntjening som driver den aktive turbokapitalisten til å selge. Har han fått øynene opp for at Internet har blitt en integrert del av folks hverdagsliv? Har han merket seg at de store avisene i stigende grad henter sine inntekter fra Internet? Kan det være at han nå i større grad vil satse på nettet? Bygge ut et nettverk av nettaviser med minimale kostnader og uten brysomme redaksjoner der pompøse journalister går rundt og snakker om avisen som den fjerde statsmakt, en politisk og kulturell uavhengig kraft i samfunnet?

Kanskje vi skulle tilby han Liernett som en start? Men først må han få solgt unna. Får han ikke det , kommer han til å klemme enda hardere til, og da blir det  en del ledige journalister på markedet: Og de må gjerne søke jobb hos oss. Uansett, for Liernett er dette en vinn/vinn situasjon.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 6. august 2008 13:35: hufsetufsa
Dette var en utrolig sak å komme med, er det sånn at man bærer nag til Lierposten at det skrives sånne saker, eller har du tatt feil av datoen? Muligens er det heten de siste ukene som har ført til solstikk, og feberfantasier
Onsdag 6. august 2008 16:05: Ikke medeier eller medarbeider
Som leser av Liernett setter jeg pris på litt humor både i sommervarmen og vinterkulden. Ja, faktisk vår og høst også.
Onsdag 6. august 2008 19:55: Christina
Overrasker meg ikke om "hufsetufsa" jobber i Lierposten selv :)
Onsdag 6. august 2008 21:11: Rondane08
Humor er bra og viktig, lederen kan og bør selvfølgelig leses med en humoristisk vinkling. Velger allikevel å svare supersaklig på Liernett sin leder.

Dersom man ser litt bort i fra ”humoren” i lederen kan det virke som skribenten har fått et glass vin for mye (se bilde i artikkel) eller vin i tastaturet. Som ivrig leser av Lierposten synes jeg den er et ypperlig supplement til mer tabloid aviser og nettsider. Nettversjonen er også av bra kvalitet…hva tilfører Liernett? Om økonomien er bra kan nok andre enn både Thorvald Lerberg og meg svare bedre på. Jeg har i midlertidig lagt merke til at det virker som annonsesalget i avisen har tatt seg bra opp i det siste, både når det gjelder kvantitet og kvalitet. Fortsatt god sommer til alle!
Torsdag 7. august 2008 11:15: Ikke medarbeider eller medeier
Etter min mening sparker ikke artikkelen mot Lierposten. Da ser jeg bort fra henvisningen til TV-overførte hyggestunden med Mecom-eieren i redaksjonskontorene, en hendelse som i ettertid er en påminnelse om at fremtiden ikke alltid blir slik man forestiller seg.

Artikkelen retter derimot søkelyset mot Mecoms hensikt med å overta Lierposten og andre norske aviser, som i stor utstrekning blir finansiert med skattebetalernes penger.

Lierposten er en god avis, og den blir stadig bedre. En dyktig og forhåpentlig godt betalt stab sørger for det. At avisen dessuten i det aller siste har hengt seg på DTs nettsider, er også bra, for ingen kan overse at papiravisenes fremtidsutsikter ikke er spesielt gode.

I motsetning til Lierposten er Liernett en ”not-for-profit”-avis som later til å være drevet av initiativtagernes entusiasme. Liernett har blant annet etablert seg som Liers fremste diskusjonsforum, og små og store saker har skapt engasjement og resultert i raske og nyttige meningsutvekslinger og forhåpentlig gode løsninger. Hittil har ikke Lierposten tilbudt noe tilsvarende på nettet.

Hadde Liernett unnlatt å fremføre mer eller mindre berettiget kritikk av deler av kommuneadministrasjonen, ville kanskje den lokale kulturprisen vært innen rekkevidde. Den slags taktisk spill synes imidlertid å være fremmed for utgiverne, som tydeligvis heller vil fortsette å stikke inn sine verbale knappenåler der det kan gi resultater.

Den frodige bygda vår har behov for både Liernett og Lierposten. La oss beholde begge to.
Lørdag 9. august 2008 00:02: Thorvald Lerberg
Thorvald Lerberg: Hei, Hufsetufsa, rart navn forresten. Kanskje det er en spøk? Du gir meg i hvert fall grunn til å tro at det fins verre lidelser enn solstikk. Men det fins en kur. Hufstufsa, ta for deg nyhets -og debattprogrammene på P2 den siste måneden. Gjør det samme med en del riksaviser. Men hold deg unna de 50 avisene Mecom har kloa i. Da vil du forhåpentligvis forstå at jeg ikke spøker. At D. Montgomry med sin bakgrunn viste slik rørende interesse for Lierposten, syntes jeg var patetisk. Men det var kanskje en spøk? Hyggelig at du leser Liernett.
Lørdag 9. august 2008 00:34: Thorvald Lerberg
Ikke medarbeider eller medeier. Takk for fin kommentar. I det du skriver synes det å fremgå at den smule kritikk vi har kommet med overfor kommuneadministrsjonen har frarøvet oss muligheten til å få kulturprisen. Dermed legger følgende overskrift seg til rette på tastaturet. Kritikk av administrasjonen i Lier kommune diskvalifiserer til kulturprisen.Hvem føler seg kallet?
Mandag 11. august 2008 07:59: Bor her jeg også
Kulturprisen er blitt en pølse i slaktetida nå som Lier deler ut 100.000 kroners priser.
Mandag 18. august 2008 17:19: Ragnar Bjerknes tidligere daglig leder a Lierposte
Lierposten a/s er også en ”not-for-profit”-avis. Se Forskrifter for produksjonsstøtte på: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19961107-1015.html. Se spesielt § 4.
Mandag 18. august 2008 18:15: Cultura
Nei Thorvald, du får nok verken Kulturprisen eller St. Hallvardprisen etter dette.
Den nærmeste prisutdelingen måtte være en pris snus fra Elven :)
Mandag 18. august 2008 23:11: Tom I.
Lierposten får årlig produksjonsstøtte tilsvarende skatt fra 4,24 liunger.
Omtrent så mange som er ansatt?
Det kan vel kalles bærekraftig utvikling ;D

Etter å ha sett linken fra Ragnar Bjerknes skjønner jeg at det må være en hårfin balansegang å drive avis uten å miste den (livsnødvendige?) støtten.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode