Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

Aksjonærene i Mecom har fått nok. Det vil si det er det de ikke har. Avissatsinga i Norge har ikke gitt det forventede resultat. Det kan virke som aktørene på det norske markedet ikke har gjort en god nok jobb i forhold til eierne.

Selv om det har vært omlegginger på alle bauger og kanter, innskrenkninger og bemanningskutt i de nesten 50 avisene Mecom har hatt grepet om, har det ikke vært nok til å få eierne til å avholde seg fra tanken på salg nå. Forventninger om skyhøye driftsmarginer er ikke blitt innfridd.

Bortsett fra Lierposten, som inviterte Montgomery hjem på vann og wienerbrød, var det knapt noen i avismiljøet som jublet da Mecom overtok for to år siden. Det fantes redaktører som reiste seg fra stolen, rettet ryggen og gikk. De fleste bøyde nakken og fulgte lojalt det nye regimet.

Nå har tre mediegiganter kontrollen med store deler av avisnorge, Media Norge, A-pressen og Edda Media.  Bare medietilsynet og konkurranselover gjør at de ikke går løs på hverandre. Vi som avislesere hører lite om hva som foregår innenfor de forskjellige avishusene. Det som absolutt skulle kommet offentligheten for øre, i og med at skattebetalerne betaler en del av avisenes regninger, får sjelden de store overskriftene og holdes helst innenfor avishusenes fire vegger.

Verdien av Mecom har sunket, men ikke mer enn det generelle fallet på børsen.
Kanskje er det likevel andre motiver enn fallende aksjekurs og liten inntjening som driver den aktive turbokapitalisten til å selge. Har han fått øynene opp for at Internet har blitt en integrert del av folks hverdagsliv? Har han merket seg at de store avisene i stigende grad henter sine inntekter fra Internet? Kan det være at han nå i større grad vil satse på nettet? Bygge ut et nettverk av nettaviser med minimale kostnader og uten brysomme redaksjoner der pompøse journalister går rundt og snakker om avisen som den fjerde statsmakt, en politisk og kulturell uavhengig kraft i samfunnet?

Kanskje vi skulle tilby han Liernett som en start? Men først må han få solgt unna. Får han ikke det , kommer han til å klemme enda hardere til, og da blir det  en del ledige journalister på markedet: Og de må gjerne søke jobb hos oss. Uansett, for Liernett er dette en vinn/vinn situasjon.

11 kommentarer

Onsdag 6. august 2008 13:35: hufsetufsa
Dette var en utrolig sak å komme med, er det sånn at man bærer nag til Lierposten at det skrives sånne saker, eller har du tatt feil av datoen? Muligens er det heten de siste ukene som har ført til solstikk, og feberfantasier
Onsdag 6. august 2008 16:05: Ikke medeier eller medarbeider
Som leser av Liernett setter jeg pris på litt humor både i sommervarmen og vinterkulden. Ja, faktisk vår og høst også.
Onsdag 6. august 2008 19:55: Christina
Overrasker meg ikke om "hufsetufsa" jobber i Lierposten selv :)
Onsdag 6. august 2008 21:11: Rondane08
Humor er bra og viktig, lederen kan og bør selvfølgelig leses med en humoristisk vinkling. Velger allikevel å svare supersaklig på Liernett sin leder.

Dersom man ser litt bort i fra ”humoren” i lederen kan det virke som skribenten har fått et glass vin for mye (se bilde i artikkel) eller vin i tastaturet. Som ivrig leser av Lierposten synes jeg den er et ypperlig supplement til mer tabloid aviser og nettsider. Nettversjonen er også av bra kvalitet…hva tilfører Liernett? Om økonomien er bra kan nok andre enn både Thorvald Lerberg og meg svare bedre på. Jeg har i midlertidig lagt merke til at det virker som annonsesalget i avisen har tatt seg bra opp i det siste, både når det gjelder kvantitet og kvalitet. Fortsatt god sommer til alle!
Torsdag 7. august 2008 11:15: Ikke medarbeider eller medeier
Etter min mening sparker ikke artikkelen mot Lierposten. Da ser jeg bort fra henvisningen til TV-overførte hyggestunden med Mecom-eieren i redaksjonskontorene, en hendelse som i ettertid er en påminnelse om at fremtiden ikke alltid blir slik man forestiller seg.

Artikkelen retter derimot søkelyset mot Mecoms hensikt med å overta Lierposten og andre norske aviser, som i stor utstrekning blir finansiert med skattebetalernes penger.

Lierposten er en god avis, og den blir stadig bedre. En dyktig og forhåpentlig godt betalt stab sørger for det. At avisen dessuten i det aller siste har hengt seg på DTs nettsider, er også bra, for ingen kan overse at papiravisenes fremtidsutsikter ikke er spesielt gode.

I motsetning til Lierposten er Liernett en ”not-for-profit”-avis som later til å være drevet av initiativtagernes entusiasme. Liernett har blant annet etablert seg som Liers fremste diskusjonsforum, og små og store saker har skapt engasjement og resultert i raske og nyttige meningsutvekslinger og forhåpentlig gode løsninger. Hittil har ikke Lierposten tilbudt noe tilsvarende på nettet.

Hadde Liernett unnlatt å fremføre mer eller mindre berettiget kritikk av deler av kommuneadministrasjonen, ville kanskje den lokale kulturprisen vært innen rekkevidde. Den slags taktisk spill synes imidlertid å være fremmed for utgiverne, som tydeligvis heller vil fortsette å stikke inn sine verbale knappenåler der det kan gi resultater.

Den frodige bygda vår har behov for både Liernett og Lierposten. La oss beholde begge to.
Lørdag 9. august 2008 00:02: Thorvald Lerberg
Thorvald Lerberg: Hei, Hufsetufsa, rart navn forresten. Kanskje det er en spøk? Du gir meg i hvert fall grunn til å tro at det fins verre lidelser enn solstikk. Men det fins en kur. Hufstufsa, ta for deg nyhets -og debattprogrammene på P2 den siste måneden. Gjør det samme med en del riksaviser. Men hold deg unna de 50 avisene Mecom har kloa i. Da vil du forhåpentligvis forstå at jeg ikke spøker. At D. Montgomry med sin bakgrunn viste slik rørende interesse for Lierposten, syntes jeg var patetisk. Men det var kanskje en spøk? Hyggelig at du leser Liernett.
Lørdag 9. august 2008 00:34: Thorvald Lerberg
Ikke medarbeider eller medeier. Takk for fin kommentar. I det du skriver synes det å fremgå at den smule kritikk vi har kommet med overfor kommuneadministrsjonen har frarøvet oss muligheten til å få kulturprisen. Dermed legger følgende overskrift seg til rette på tastaturet. Kritikk av administrasjonen i Lier kommune diskvalifiserer til kulturprisen.Hvem føler seg kallet?
Mandag 11. august 2008 07:59: Bor her jeg også
Kulturprisen er blitt en pølse i slaktetida nå som Lier deler ut 100.000 kroners priser.
Mandag 18. august 2008 17:19: Ragnar Bjerknes tidligere daglig leder a Lierposte
Lierposten a/s er også en ”not-for-profit”-avis. Se Forskrifter for produksjonsstøtte på: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19961107-1015.html. Se spesielt § 4.
Mandag 18. august 2008 18:15: Cultura
Nei Thorvald, du får nok verken Kulturprisen eller St. Hallvardprisen etter dette.
Den nærmeste prisutdelingen måtte være en pris snus fra Elven :)
Mandag 18. august 2008 23:11: Tom I.
Lierposten får årlig produksjonsstøtte tilsvarende skatt fra 4,24 liunger.
Omtrent så mange som er ansatt?
Det kan vel kalles bærekraftig utvikling ;D

Etter å ha sett linken fra Ragnar Bjerknes skjønner jeg at det må være en hårfin balansegang å drive avis uten å miste den (livsnødvendige?) støtten.

Flere saker fra arkivet

Hverdagen i en lokalavis

Lierposten hadde torsdag besøk av et fjernsynsteam fra Først & Sist-redaksjonen i NRK.

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Lierposten blir britisk

Orkla Media, som eier både Drammens Tidende og Lierposten, ble i dag solgt til Mecom Group i London

- Ingen småaviser legges ned

Det lovte Mecom-sjef David Montogomery da han besøkte Lierposten

Papiravisene blør

Blodrøde tall nesten over hele linja.

Sommerstengt?

Liernett stiller spørsmål om pressestøtten til lokalavisene i distriktet i denne lederen

Norge trenger gode lokalaviser

Få ting betyr så mye for byer og lokalsamfunn i Norge som gode aviser, skriver kulturminister Trond Giske

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Per Olav Lundteigen på plass i grønne Lier.

Vi fant han på stand sammen med lokalpolitikeren Siri Loe Svere.

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Nei til pressestøtte og monopoldannelser

Forrige søndag ga vi et Liernettkrus til Stortingspresident Torbjørn Jagland

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Høili vil flytte fra Lier

Dag Høili er i markedet for å selge eiendommen han kjøpte for 14,8 millioner i 2009. Prisen er nå 35 millioner, skriver Finansavisen i dag.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Ikke glem Burma

For en kort stund var Burma i medienes søkelys. Nå får vi gjøre vårt til at våre burmesiske sambygdinger skjebne ikke blir glemt og får et likegyldighetens slør over seg.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Gratisaviser

Helst ikke papirutgave Siste nytt på den danske mediescenen

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Aksjoner

Noen yrkesgrupper har større betydning enn andre. Det er særlig merkbart ved såkalte aksjoner eller også ved streiker. Flyvelederne er en av gruppene med stor betydning for mange.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Fra tre til plast

Hva er vel livet uten plast.? I løpet av fem år har har Torlaug Helgerud hatt fem utstillinger som kaster lys over deler av vår ikke altfor fjerne fortid.

Eplegården - Søndre Storsand

Et møte med eplebonden, Tor Erling Gransæther

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Problemer for Lierposten

Lierposten har også store problemer etter brannen på Oslo S

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Bli vertsfamilie!

Norge er rekordpopulært som reisemål for utvekslingselever fra hele verden

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Haakon Berg Årets megler

Haakon Berg fra Lier er nok engang kåret til Årets megler i GARANTI-kjeden.

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

- Sikrer bevaring av nettavisen

Nasjonalbiblioteket tar vare på Liernett som kildemateriale for fremtidig forskning og dokumentasjon.

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Syng med den stemmen du har.

Har du lyst til å synge litt? Kanskje spiller du og. Hva med å lage en klubb der man kan ta en pils og være amatør og trubadur? Det finnes flere viseklubber i Norge, men ingen i Lier.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

- Utøvere og brukere taper når tjenester privatiseres

Mens media og myndigheter avdekker svært kritikkverdige og ulovlige forhold rundt Adeccos sykehjemsdrift, ønsker deler av kommunestyret mer privatisering av de kommunale tjenestene. Det har Fagforbundets Astrid Isene og Knut Røssum sterke innvendinger mot.

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Båta attved fjorden

Som man reder, så ligger man

Lierbyen, et levende kommunesenter

Berit Dahl Soltvedt har oppskriften

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Skandalevedtak i planutvalget?

Av ordfører Ulla Nævestad

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Betraktninger over ei bok jeg ikke har lest

18- årig sambygding med i utryddelseskrig

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Lier droppet reiselivsmessen

Verken Lier eller jubileumsbyen Drammen viser ansikt på årets reiselivsmesse i Lillestrøm. Det er for så vidt greit, for messen blir tynnere og mindre interessant for hvert år.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Småkunst for alle

Utstilling i "sløydsalen" på Øverskogdagen. Hos Inger Ellen Bjørøen Larsen kan du finne gaven med sæpreg, og det gjerne til en som har alt

Liernett på Ocklynge Junior

What did I learn at School that day........

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Bygger kulturhus i Latvia

I all hemmelighet bidrar forretningsmannen fra Lier med nærmere 80 millioner til Liers nye kulturhus.

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Æresmedlemmer i Sylling I.F.

Æresmedlemskapet til Frances Lütken og Arild Pedersen er nærmest som en Ekebergs ærespris i organisasjonsarbeid på lokalplanet å regne. Fra de kom til Sylling på midten av 70 tallet har de vært aktive innenfor nesten alle deler av Idrettslaget. Men kajakken har kanskje stått deres hjerter nærmest.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

Økt trafikkangst i Ytre Lier? ---

Norsk Transportplan utelater fullførelsen av Oslofjordforbindelsen

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Lierhistorie er alltid en populær julegave

Liers to årvisse historiepublikasjoner, historielagets årbok og Lierkalenderen, er kommet. Begge har interessant og godt illustrert lesestoff for liunger og andre både i og utenfor bygda.

Trost i taklampa

Peder Morset folkehøgskole med integrert gjestespill på Prøysenhuset og Det Norske Teatret, rett før påske.

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Vår mann i verden

Lørdag formiddag var utenriksminister Jonas Gahr Støre på Liertoppen, i selve symbolet på den eneveldige blå- røde maktutfoldelsen i Lier på slutten av forrige århundret

Hallå-pår`æ!

- Her om dagen traff jeg min venninnes sønn, forteller ukens petitskribent Tonje Evju.

Leder

Den kulturelle skolesekken

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).