Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f39d3df45583b59ed24e56bfaec0cdad

Trost i taklampa

Peder Morset folkehøgskole med integrert gjestespill på Prøysenhuset og Det Norske Teatret, rett før påske.


Kjersti Cecilie Mikaelsen, 23 år er fra Lier.

Den uforglemmelige, og alltid aktuelle ”Trost i Taklampa” av Alf Prøysen blir satt opp ved Peder Morset folkehøgskole denne uka. Peder Morset folkehøgskole er en skole med 64 elever, hvorav 40 med utviklingshemming. Av Gunnar Kvarme, pmf@peder-morset.fhs.no

Dette er integrert teater i ordets rette forstand. Hele skolen er med i denne produksjonen. Nesten alle, ansatte og elever, med og uten utviklingshemming, og med ulik bakgrunn, spiller teater i skjønn forening.

Dette er en unik sjansen til å se ” Trost i Taklampa” på Prøysens hjemmearena, Prøysenhuset, eller på Det Norske Teatret. Dato: Foreløpig vet vi bare at det blir i uke 14. først på Prøysenhuset , og så på Det Norske Teatret

Stykket er av Alf Prøysen, musikken av Finn Ludt, musikalsk leder Øyvind Farmen på trekkspill, og regien ved Eli Sørensen. Gå påsken trygt i møte med kultur i sekken. Kom på teateret.

Peder Morset folkehøgskole ligger i Selbu kommune, 60 km fra Værnes lufthavn. Skolen har plass til 64 elever hvorav 40 er lettere utviklingshemmet. 6 linjer har skolen å tilby:.

Media: Arbeid med medium som avis, radio og video. Elevene får prøve seg som både journalister og teknikere. Idrett og friluftsliv: Her får du kunnskap og erfaring innenfor en rekke idrettsgrener og aktiviteter. En rekke overnattingsturer og andre spennende og artige opplevelser. Flexi: Dette er en linje hvor man får være med på mye variert. I tilegg til egne linje-prosjket får elevene en dag hvor de kan bli med en eller to andre linjer. Hest: Linja gir kunnskap om ridning og stell av hest. Skolen har en egen ridebane som elevene bruker når de har skole og på fritiden. Kunst og Håndverk: Allsidig kan man si denne linjen er. Stikkord til aktiviteter her er strikking, keramikk, steinsliping, tre, maling/tegning med mer Er du glad i å bruke hendene og ønsker å la kreativiteten blomstre er dette den perfekte linja. Arbeidstrening: Her får man trening i forskjellig form for arbeid. Skolen har bl.a en kafe hvor elevene kan få prøve seg bak disken. Også baking, bilpleie, gartneri og annen produksjon kan også velges. Arbeidstrenings-linja tilbyr og å hjelpe til å skaffe videre jobb og leilighet.

Et viktig begrep for Peder Morset folkehøgskole er integrering. Skolen har ikke elever bare fra Norge, men også andre land i Europa. Dette sprer kunnskap om vårt land og elevene på skolen får oppleve andre kulturer og muligheten til å utvikle seg i andre språk.

I skolegården fant vi Kjersti Cecilie som vi stilte noen spørsmål:

Kjersti Cecilie Mikaelsen, 23 år er fra Lier. Grunnen til at hun valgte å gå på Peder Morset folkehøgskole er fordi hun fikk høre fra tre venninner som hadde gått her at det er en bra skole. Hun går på arbeidstrening. Der har de en egen kafé, de baker, lage lys, batikk, steinsliping og de har en egen bilpleie ved siden av kafeen. Hun trives veldig bra. Hun bestemte seg for å gå på arbeidstrening fordi hun har fått høre mye positivt, og fordi hun har drevet mye med bakeri før. Det å gå på en skole med så mange forskjellige mennesker synes hun er veldig bra men hun savner hjemstedet sitt i blant. Det å bo så langt hjemmefra har godt bra, men det var en ganske stor overgang. Hun anbefaler andre ungdommer og gå på Peder Morset folkehøgskole fordi det er mange muligheter.

Vi ønsker Kjersti Cecilie lykke til resten av skoleåret og håper dere får en fin tur til Grand Canaria.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode