Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Statssekretæren på Nordal

- Vi måtte ha familieråd før vi tok en avgjørelse for at jeg skulle ta jobben, sier eplebonde Harald O. Buttedahl

- Før jeg bestemte meg var det bare familien her på gården som visste om dette. Unga holdt tett, forteller Harald og smiler.

- Med to barn på Nordal-skolen og hjemmeværende pappa vil det bli endringer i det daglige, forteller Harald. - Barna er svært fornuftige. De vil ta mer ansvar når de blir mer alene. Både Bjørg Karin og jeg  vil pendle til Oslo daglig.

Bjørg Karin har lang erfaring innen journalistikken og informasjonsarbeid. Nå er hun teamleder for kommunikasjonsavdelingen i IMDI (Integrerings og mangfoldsdirektoratet).
- Logistikken vil bli noe annerledes. Før laget jeg middag, nå må vi dele på det. Jeg vil kjøre svært tidlig på morgenen, for spesielt for å komme meg hjem tidlig for å unngå køen. Noe arbeid må jeg nok ta med hjem.
Han fikk ikke mer enn knappe to uker til å bestemme seg. - Det var partiets leder Liv Signe Navarsete som ringte meg i uka før høstferien, forteller Harald.

Han var politisk rådgiver, vel ett år, fra 1999 til 2000 for daværende finansminister Gudmund Restad i sentrumsregjeringen. - Den ble felt på gasskraftsaken, minner Harald om. Nå håper han at både regjeringen og dermed han selv vil får beholde jobben over en lenger periode enn forrige gang. Det er det valget om to år som avgjør -

Harald synes det er kjempehyggelig med gratulasjoner fra venner og tidligere kolleger innen det politiske liv. - Jeg er, blant annet, blitt gratulert av "gammelordføreren", sier han og mener Ulla Nævestad.

Han var også politisk rådgiver for stortingsgruppa til Sp tidlig på 90-talet.

46-åringen er i møte i dag med statsråd Lars Peder Brekk for å avklare arbeidsoppgavene i Landbruks- og matdepartementet. Ofte vil statsråden og statssekretæren  dele de områdene departementet har ansvar for. - Hva ønsker du primært å jobbe med? - Det utallige arbeidsoppgaver, svarer han. Harald har i hvert fall lang erfaring i frukt- og grøntproduksjon og fra melk- og kjøttproduksjon.

Harald Oskar (blir som regel omtalt som Harald O i media) flyttet nemlig inn på onkel Eriks gård i 1990, etter avsluttet utdannelse som sivilagronom på Ås. Da var det dyr på gården. Harald er 12. generasjon i slekta som driver gården, Han er svært knyttet til gården og Lier, selv om han vokste opp I Øvre Eiker, der faren og liungen Johan var tannlege i perioder både før og etter han var stortingsrepresentant. Faren (nå 76 år) var også parlamentarisk leder en periode for Senterpartiet.

Gården har 75 mål epler, 40 mål plommer og 10 mål squash. I tillegg til å dyrke frukt på heitid er han også, blant annet, styreleder i Fellespakkeriet SA i Lier.

Harald har i alle år vært aktiv i lokalmiljøet. Både som grunneier, som lokalpolitiker (1991-2003 i kommunestyret) og etter hvert som far har han kjempet for Nordal skole og trafikksikkerheten i området. Svært mange tilkjenner han mye av æren for at Nordal skole ble opprustet, selv om han understreker at det var støtten fra de ikke sosialistiske partiene (H, V og Krf) som var avgjørende. Men han er bekymret for skolens fremtid. - Elevtallet er sunket fra cirka 100 elever på nittitallet til 46 i dag. Han er veldig opptatt av at skolen må få et større elevgrunnlag. Derfor er boligfeltet, som er under planlegging nord for skolen og framtidlige boligfelt i området viktige, understreker han før han atter tar på seg støvlene og vandrer ned jordet til den blå traktoren. Det er en del å gjøre før vinteren kommer og før departementsoppgavene vil sluke tiden hans.
Nå må han overlate det meste av jobben til dyktige litauere.  - Det går nok bra, forsikrer han. Harald  ble utnevnt som statsekretetær i fredag 21. oktober.

FAKTA: Statssekretær er en politisk stilling i en rekke land, bl.a. Norge, Sverige og Tyskland. I Norge, der stillingen ble gradvis innført fra 1947, er statssekretæren rangert nest etter statsråden i vedkommende departement, og fungerer i realiteten som vise-statsråd i det daglige arbeidet når det gjelder behandling av politiske saker, og statssekretæren vil kunne uttale seg offentlig om politiske saker, men statsråden er politisk ansvarlig for alt.
En statssekretær har ingen formell rolle som del av regjeringen, møter aldri i Statsrådet på Slottet og fungerer aldri som formell vikar i statsrådens fravær. Dersom en statsråd er forhindret fra å skjøtte embedet på grunn av fravær eller inhabilitet, oppnevnes det blant de andre statsrådene en vikar (ved fravær) eller en sette-statsråd (ved inhabilitet).

Kilde: Wikipedia 

Flere saker fra arkivet

Liung blir Brekks høyre hånd?

Eplebonde Harald Oskar Buttedahl fra Lier blir etter det Nationen erfarer utnevnt til ny statssekretær i Landbruksdepartementet fredag.

Bredside mot Lier kommune

I Aftenposten i dag er Harald Stanghelle, en av landets ledende kommentatorer, meget kritisk til Lier kommunes håndtering av Kolberg-saken.

Tester ut ti nye eplesorter

Harald Buttedahl planter 400 trær med ti helt nye sorter epler.

Sikret lokale planter

Lier Historielag fylte 40 år i forrige måned. Hva er ikke mer fortjent en at en av "ankermennene", Harald Saue, som fylte åtti like etter får Månedens blomst --

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

- Et godt lag

Det sier Espen Lahnstein (her th) om de som er foreslått nominerte for Lier Senterparti til kommunevalget.

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

NOAS reagerer sterkt

En kvinnelig beboer på Lier Ventemottak ble, i følge NOAS (Norsk forening for asylsøkere) ved avdelingsleder Sylo Taraku (på bildet), nektet å bli sendt til sykehus, men leder ved Ventemottaket på Lierskogen, Harald Nesset, er sterkt uenig i påstanden.

Kusk for de kongelige

Sølvmøy og Snerta med kusk Runar Bye fra Holmin Fjordhester i Sylling kjørte Dronning Sonja og Kong Harald med følge innover Krokskogen på søndag

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

”Crazy”

Det hele startet en sommerdag 2003. De fire Lierkameratene stiftet motorsykkel- og mopedklubben, ”Crazy Riders”, for moroskyld og tenkte ikke så mye mer over det. Nå er klubben ”internasjonal” og har over 45 medlemmer!

Kjøp av helsetjenester – tvilsom praksis

Ryggforeningen i Norge med svar til statsråd Bjarne Haakon Hansen ang. priotiering av sykemeldte i helsekøen

Filosofisk besøk

Filosofisk kafé i Lier får besøk av filosof Harald Holm Nilssen

Truet statsråden

En 35 år gammel mann fra Lier er siktet for drapstrusler mot statsråd Bjarne Håkon Hanssen

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Riksvei, Lierstranda og skole

- Det er svært viktige saksområder for Høyre, sier Arnt Holberg (64), i gang med sin tredje periode som leder av lokallaget

Statsråden tar feil

- Arbeids- og inkluderingsminister Hansen hevder at det foregår motivasjonsoppfølging på ventemottaket på Lierskogen, hvilket det ikke gjør, hevder Nina Johnsen (V).

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

”SMD” storspilte!

Det var en stor mengde ungdommer som tirsdag kveld ble igjen etter "åpen dag" på Lier Videregående for å høre på konsert med blant andre det lokale lierbandet, ”SMD” Av: Johannes Von Scheiftesweik

Ikke alene om ansvaret

Kommunalsjef Johanna Leirvik understreker overfor Liernett at 17-åringen ikke var alene om undervisningen i klassen

En by kalt Lier

Kong Harald har vært der. Dronning Sonja også. I vårt hjemlige Lier vet nok også mange at det finnes et Lier i Belgia, men langt færre har besøkt byen. Bildet: Belgia er kjent for kniplinger og annet håndarbeid, og Lier er ikke noe unntak.

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Aktiv sommer på Solberg

For tredje året på rad inviterer Siri Kitt Nævestad og Ingeborg Swang Sylling til leiruke for barn på gården, og Ola og Marthe med dyrene gleder seg --

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

Bondevik regjeringen og FrP raserer statsansattes rettighete

9. juni endret stortingetsflertallet med Høyre og Frp i spissen, loven som regulerer statsansattes ansettelsesforhold. En av endringene gjør det lettere for arbeidsgiver å ansette hvem han vil uten at de ansatte får annet enn uttalelsesrett.

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Blir du med på skitur?

Frivilighetsentralen inviterer til tur i Kjekstadmarka på onsdag den 15. januar

Opera for nye brukere

Forestillingen ”Vennskap på prøve” fikk mange av elevene på Tranby til å bli operavenner

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Æres den som æres bør!

Innlegg fra Janicke Solheim (SV)

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Motorsport er kultur

Årets kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud, her på speedwaysykkelen til "legenden" Barry Briggs, mener at vi må bruke mye tid på fritidssysler og hobbyer i et så vellykket samfunn som vi har.

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Påsketur i Vestmarka?

Solli Gård har mye å by på, også i påsken

Ny asfalt til skolestart

Men boligfeltet lar vente på seg og elevtallet ved Nordal skole synker og synker --

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

Eplegården - Søndre Storsand

Et møte med eplebonden, Tor Erling Gransæther

Uavhengige Folkevalgte avhengig av folket

I Lier er Uavhengige Folkevalgte blitt et korrektiv til de etablerte partiene, som ofte må skule til sentrale beslutninger, mener Truls Hallingstad. Han ønsker at enda flere stiller opp både på valgdagen og for å sikre partiet de 300 underskriftene som må til for å stille liste.

Raser mot SP s alkonei

Drammens Ventres Ståle Sørensen mener at Senterpartiet svikter distriktene når de ikke vil åpne for at siderbønder i Drammensregionen skal få selge varene sine fra gården.

7 kan miste jobben etter skandalevedtak i planutvalget

Høyre og Arbeiderpartiet ble enige om oppsiktsvekkende løsning på kammerset.

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Ungdommens kulturmønstring 2005.

Lanseres som listetopp

Geir Stave, folkevalgt fra Hurum og leder i Buskerud Venstre, kaster seg inn i kmapen om å bli førstekandidat til Ventres til Stortingsvalget neste år.

Lierskolen - på tide med innholdsdebatt!

Kunnskapsløftet er innført, med målsetting for opplæringen i grunnskole og videregående skole, og et helhetlig 13-årig løp. I løpet av valgperioden ble det i st (...)

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

Opplev flyvende Peter Pan!

Årets forestilling for Høvik barne - og ungdomsteater er den kjente historien om Peter Pan og aldriland.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Ny skitur

Frivillighetssentralen i Lier vil arrangere skiturer hver uke så lenge det er snø.

Bedret trafikksikkerhet

Fra Lyngåskrysset og hit til Nordal skole kan skolebarna gå og sykle trygt fra høsten 2010

Livlig på Solberg Gård

Nærkontakten med husdyra var en viktig del av programmet, da Ingeborg Swang Sylling (på bildet) arrangerte sommerleir i forrige uke.

Mye på spill når planutvalget behandler klagen fra UDI

Det blir en veldig viktig dag for oss den 21. At det BLIR mottaksdrift på Lier er jo klart. og det er også klart at det blir Link A/S som blir driftsoperatør. Det er uhyre viktig at arbeidet med å returnere asylsøkere med endelig avslag kan påbegynnes umiddelbart. og alle burde bidra til at dette nå blir realisert!

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Ekte agurknytt

Helge Heen på Tuverud Gård gleder seg over solskinnsdager, for da griller folk og spiser mye agurk. I alt 190 tonn agurker dyrkes frem på gården i løpet av fire avlinger i året.

Ruinering av offentlig sektor.

Bondevik regjeringen har i de 4 årene den nå har eksistert ”ruinert ”offentlig sektor. Offentlige bygg, veier etc forfaller og statlige etaters budsjetter er blitt drastisk kuttet de siste fire årene.

God respons

Det sier salatdyrker Anders Hørthe i Sylling etter den to sider store annonsen i en riksavis tirsdag

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Langt fra kulde og snøbyger

Bjørg Ege fra Tranby og barnebarnet David Andreas koste seg i Portugal på nasjonaldagen ---

Miljøvernprisen til vertsskapet på Vestre Renskaug gård

Miljøbevisst landbruk gir gevinst på mer enn en måte. Lier kommunes miljøvernpris gikk i år til Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt. Prisen ble overrakt av ordfører Ulla Nævestad. Og de fikk den for sitt miljøarbeid hvor de satser på økologisk produksjon, fornybar energi og bevaring av kulturlandskapet.

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

Solist på dansegalla i mars?

Allsidige Therese Ege fra Tranby er solist på en danseband-cd som slippes i Sverige i dag.

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Planutvalget stod på sitt

På kveldens møte i planutvalget, ble det vedtatt å opprettholde vedtaket som hindrer drift på Lierskogen ventemottak.

Høyre: Må ikke tillate midlertidig drift

Lier Høyre krever at alle saker i forbindelse med mottaket blir gjenstand for politisk behandling i kommunen.

Nalumpæra lyste i minnet

Til Bygdetunet på jakt etter en svunnen ungdom

Tilbake som leder

Einar Hovde, med erfaring fra fylkestyre, kommunestyre og hovedutvalg, er valgt som ny leder i Lier venstre

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Informasjon i etterkant

Tillitsvalgte har ikke blitt rådspurt før tilsettingen verken på skole- eller kommunenivå, bekrefter Hanne Mathiassen leder av Utdanningsforbundet i Lier

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Elisabeth Enger ny jernbanedirektør

Den nye direktøren var rådmann i Lier kommune fra 1994 til 2001

Nye generasjoner lærer

Fjerdeklassingene ved Hegg skole fulgte godt med da Nils Johan Rønniksen fortalte om dramaet over Lier i 1940.

Kongen av Drammensmarka

Jarle Wermskog fra Tranby kom svært alene til mål etter at svoger Lars Petter Stormo kolliderte med en bil under den tøffe maratonløype gjennom Finnemarka på lørdag

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

- Ubegripelig av Høyre og AP!

I dette innlegget tar Lier FrP, ved ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes (bildet) og Morgan Langfeldt, for seg ekspropriasjon av eiendom ved Nordal skole. - Et overtramp på eiendomsretten man sjelden ser maken til.

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

FREDAG 5 NOVEMBER KL 18.30

Dette er 4 sesongen ”Åpen Scene” på Hegg gml. Skole -et konsept som har slått an blant et yngre konsertpublikum i Lier. Denne gangen er det i tillegg til fullt trøkk fra scenen med musikkverkstedets egne band, Også mulighet for å være stjerne for en kveld i en stor KARAOKE avdeling…