Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 760b5e038f8d20c74f2e7ffd1e33ecdd

Kusk for de kongelige

Sølvmøy og Snerta med kusk Runar Bye fra Holmin Fjordhester i Sylling kjørte Dronning Sonja og Kong Harald med følge innover Krokskogen på søndag

Liernett møtte en godt fornøyd kongekusk og kona Mari Holmin i dag etter en vellykket sledetur i forbindelse med Kong Haralds 70-årsdag. Sledeturen startet etter konserten med Sidsel Kyrkebø i Krokskogen kapell.
Runar visste ikke at det var han som skulle kjøre jubilantene før de sto utenfor og venta. -  Det ble oss, fordi så mange  personer trengte et tospann for å dra. De to hestene gikk så fint, sier Runar.

Mari gikk foran følget, som også bestod av den svenske kongen og den islandske presidentparet. - Kongen lurte på hvem den dama var, så han spurte Sonja. Hun svarte at det var nok ei som har noe å gjøre med hestene, sier
Runar. Dronninga fikk bekreftet at det  var kona hans. Det ble litt munterhet, da Runar fortalte at hun trengte litt mosjon --

Det ble en tre kilometers inn til Toresplassen, jaktslottet som eies av Fearnley og Astrup. De 59 gjestene fordelt på 9 ekvipasjer  fikk god mat og drikke før tilbaketuren.

-  Ble det noe mer prat med de kongelige?
- Jeg fortalte at sleden veier 600 kg og hestene hadde 2000 kg å dra på. Det synes nok Kong Harald var vel drøyd, fordi han selv veier jo ikke 200 kg mente han.  Ja, det var nok noe drøyt tatt i, innrømmet kusken. Det skapte litt munterhet.

Mari og Runar var ikke den eneste fra Lier som deltok. Den erfarne hestekaren Helge Justad stilte også med hest og slede.

- Når fikk du forespørselen?
- Gjennom "Ringerikskuskene" fikk vi spørsmål om å kjøre i et selskap, men vi visste ikke at det var dette oppdraget. Så ble det skrevet noe om kanefarten i VG. Dermed kom det beskjed om at de skulle delta på   Krokskogen. Da ble det trening hver dag.

Et fint minne fo det unge paret på Jutilen Gård. Det er ikke første gang at gården stiller med hest og slede. Maris far, Erik Holmin, var kusk under Lillehammer-OL i 1994. Han var også kusk under daværende Kronprins Haralds 50-årdag. Som Runar syntes han også at det  ville være hyggelig med en prat. Hertugen og hertuginnen av Kent i England satt i sleden. Eriks forsøk på verbal kontakt  ble ikke besvart. Etterpå fikk han forklaringen. Det var brudd på etikkette at kongelig skulle snakke med kusken --

Med mye snø og fint sledeføre blir det mange oppdrag resten av vinteren. Gode minner fra kongens 70-årsdag er inspirende for videre drift.
Forrige artikkel:- Det vippa ikke vår veiNeste artikkel:Østlandsmestre i skiskyting
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 27. februar 2007 08:37: Tron Stad
Dette var jo helt inn i granskauen!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode