Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 906b274b4b8892e0c45052e138c3923e

Norges beste nisse kommer fra Lier

Ble kåret til Norges beste nisse, i knalltøff konkurranse med fire andre nissekandidater.

Ekte hvitt skjegg, skikkelig pondus og en varm personlighet. Legger du til evnen til å kaste julegaver oppi skorsteiner fra hest og slede i fart, og vips så har du noen av kvalitetene som skal til for å bli kåret til Norges beste nisse. Tor Dale fra Linneslia hadde alt som skulle til, og nå er han klar for å reise på turné frem mot jul. - Nisser er en tradisjon vi aldri må slutte med, sier Tor Dale.

Formell utdannelse ble ikke vektlagt, men det var strenge kriterier som måtte oppfylles for å bli kvalifisert for nissekåringen. Det hvite skjegget var obligatorisk og det måtte selvsagt være ekte. Pondusen og personligheten måtte også være både stor og varm.

Den moderne julenissen slik vi kjenner ham i dag, fremsto for første gang i en julekampanje for Coca-Cola i 1931, og det var også Coca-Cola som stod bak årets nissekåring i Oslo.

Nissekandidatene måtte konkurrere i en rekke nissegrener, som å plukke ut riktige gaver til riktig person, nissequiz og treffsikkerhet når det gjaldt å treffe en pipe med julepakker fra hest og slede i fart.

- Jeg har mange gode minner fra nissen da jeg var barn, det var veldig stort når nissen kom. Da jeg fikk egne barn var jeg nisse for dem hvert år, og de var storøyde og lydige på hver gang nissen var på besøk, sier Tor Dale, som nå er klar for juleturné med Coca-Cola.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode