Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 425077dadd61ef37db8a271f4ae51b77

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.


Magnus, vokalist

-Bevilgningene kan bli så lave at aktivitetsnivået blir lavere, sier Fredrik til Lier-nett. -Om det skjer, bolter vi oss fast i takrenna, legger John Erik til.


Bjørn Harald

Det er tydelig at noen er ute etter ungdommen i Lierbyen. Fritidsklubben er allerede skviset av foreningen for psykisk helse. Ikke for å si noe galt om denne, men de burde kunne finne mer passende møtelokaler enn en fritidsklubb. Veggene skal være hvite, og foreningen godtar bare bilder i svart/ hvitt. Hvis ungdommen skal henge opp noe, må dette klareres. Besøkstallet på klubben har sunket drastisk etter dette skjedde.


Fredrik

-200 meter bort i gata er det masse plass, sier gutta i bandet.

De vil ikke kritisere foreningen for psykisk helse. Det er de som administrerer som burde bruke bedre skjønn.

Essemde har spilt i 2 år. For 800 kroner i året, får de øvingslokaler, kvalifisert instruksjon og hjelp når det måtte trenges. Alternativet er å dra til Drammen og betale 150 kroner timen på Victoria kulturhus. Det sier seg selv at dette ikke går for skoleelever.

Dette er et hundre prosent positivt ungdomsmiljø. Jeg har lang fartstid på rockeverksteder og fritidsklubber rundt om i landet, og skal være den første til å skrive under på at dette er unikt bra. For det første er dette et kjernesunt miljø – et rusfritt og trygt tilholdssted på fredags kveld. For det andre er det mange svært gode musikere på vei opp fra denne smeltedigelen for rock i Lier. Det er sikkert ikke mange gamle som er klar over det, men en del av disse guttene kommer til å dukke opp i rikspressen om noen år. For det tredje er dette miljøet inkluderende, på den måten at alle er velkomne. Dørene er alltid åpne for nye unge som trenger innhold i fritida si. Dette har ikke lokalsamfunnet råd til å miste.

Essemde entrer scenen og spiller en halv times tid. Litt såre, litt sinte sanger. Det låter bra. Jeg anbefaler deg å høre dem, enten på neste ”Åpen scene”, eller på kulturmønstringa. I mellomtiden kan du ta en tur innom hjemmesiden deres;

http://www.smd.faithweb.com

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 3. desember 2012 10:21: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode