Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.


Magnus, vokalist

-Bevilgningene kan bli så lave at aktivitetsnivået blir lavere, sier Fredrik til Lier-nett. -Om det skjer, bolter vi oss fast i takrenna, legger John Erik til.


Bjørn Harald

Det er tydelig at noen er ute etter ungdommen i Lierbyen. Fritidsklubben er allerede skviset av foreningen for psykisk helse. Ikke for å si noe galt om denne, men de burde kunne finne mer passende møtelokaler enn en fritidsklubb. Veggene skal være hvite, og foreningen godtar bare bilder i svart/ hvitt. Hvis ungdommen skal henge opp noe, må dette klareres. Besøkstallet på klubben har sunket drastisk etter dette skjedde.


Fredrik

-200 meter bort i gata er det masse plass, sier gutta i bandet.

De vil ikke kritisere foreningen for psykisk helse. Det er de som administrerer som burde bruke bedre skjønn.

Essemde har spilt i 2 år. For 800 kroner i året, får de øvingslokaler, kvalifisert instruksjon og hjelp når det måtte trenges. Alternativet er å dra til Drammen og betale 150 kroner timen på Victoria kulturhus. Det sier seg selv at dette ikke går for skoleelever.

Dette er et hundre prosent positivt ungdomsmiljø. Jeg har lang fartstid på rockeverksteder og fritidsklubber rundt om i landet, og skal være den første til å skrive under på at dette er unikt bra. For det første er dette et kjernesunt miljø – et rusfritt og trygt tilholdssted på fredags kveld. For det andre er det mange svært gode musikere på vei opp fra denne smeltedigelen for rock i Lier. Det er sikkert ikke mange gamle som er klar over det, men en del av disse guttene kommer til å dukke opp i rikspressen om noen år. For det tredje er dette miljøet inkluderende, på den måten at alle er velkomne. Dørene er alltid åpne for nye unge som trenger innhold i fritida si. Dette har ikke lokalsamfunnet råd til å miste.

Essemde entrer scenen og spiller en halv times tid. Litt såre, litt sinte sanger. Det låter bra. Jeg anbefaler deg å høre dem, enten på neste ”Åpen scene”, eller på kulturmønstringa. I mellomtiden kan du ta en tur innom hjemmesiden deres;

http://www.smd.faithweb.com

1 kommentar

Mandag 3. desember 2012 10:21: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.

Flere saker fra arkivet

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

FREDAG 5 NOVEMBER KL 18.30

Dette er 4 sesongen ”Åpen Scene” på Hegg gml. Skole -et konsept som har slått an blant et yngre konsertpublikum i Lier. Denne gangen er det i tillegg til fullt trøkk fra scenen med musikkverkstedets egne band, Også mulighet for å være stjerne for en kveld i en stor KARAOKE avdeling…

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Fikk ikke ny intimscene

- Litt synd at penga og ikke hjertet fikk råde i denne saken, sa Mari Grimsrud, leder av Lier Musikkverksted etter vedtaket i kommunestyret.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Baconrock på Tranby

The Mighty Humburgers spilte i går kveld for et fåtallig publikum på Tranby pub. Stemningen var bra den, men det er begrenset hvor mye leven 20 mennesker kan stelle i stand.

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

”SMD” storspilte!

Det var en stor mengde ungdommer som tirsdag kveld ble igjen etter "åpen dag" på Lier Videregående for å høre på konsert med blant andre det lokale lierbandet, ”SMD” Av: Johannes Von Scheiftesweik

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

2 band fra Lier skal spille i Estland.

Yoyo band og Upps with downs drar snart til Estland for å spille. Bedre ambasadører kan ikke Lier sende til utlandet. Både på og utenfor scenen er dette en praktfull gjeng.

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Psykisk helse på timeplanen

Verdensdagen for psykisk helse med fokus på ungdommen

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

25 år med rock på Hegg gamle skole

Det var i 1984 det hele startet og rockeverkstedet ble etablert.

Sterk innsats av liungene

Ungdommens kulturmønstring - fylkesfinalen.

Mix av band og sjangre

Lier musikkverkstedet presenterer høstens store konsertopplevelse på Hegg gamle skole fredag kveld.

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Støtter miljøtiltak

To idrettsledere fra distriktet kunne motta priser fra idrettselevene ved St Hallvard videregående skole i dag

Vinter i Norden

Foreningen Norden i Lier har arrangert en fotokonkurranse for barn og ungdom fra 10 til 15 år. Her er vinnerbildet.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

De tøffeste guttene i bygda!

Lier Freeriders er en lokal freeridersklubb som så dagens lys sent i september i år. For de som ikke vet hva freeriding er, kan jeg nevne alt fra vill sykkelkjøring i bratte utforløper til triksesykling gatelangs og hopping på såkalte ”bigjumps”.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

Der skiløperne kan kose seg

ROS-hyttas dugnadsgjeng kunne glede seg over godt besøk fra skiløpere fra flere kommuner i dag --

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Det urørte Lier

Vi snakker ikke om grønne Lier nei. Mange liunger rocker på NRK om dagen.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

Kommunen har god økonomi

- Regnskapet for 2009 viser et overskudd eller et driftsresultat på 3.3 prosent, sier Søren Falch Zapffe, gruppeleder i Høyre.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Når natur møter kultur

Stein Styve og Erik Jacobsen med fotoutstilling

Vil overvåke ungdommen

For å få bukt med ungdomsfylla i Lier foreslår sosialsjefen å leie inn Securitas til å spane på ungdommene.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Rådmannens hestekur

Skolen får spare så det svir.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

24 timers samling for ressurselever i Lier

Det var aktivitetslederkurset i Syllinghallen for skoleungdom fra Lier

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Manglende informasjon

Det slår blant annet Arbeiderpartiets Bård Strand fast etter kommunestyrets behandling av skoleutbyggingen i Lierbyen.

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Kulturløftet

Undertegnede personer tar ikke stilling til verken lokalisering eller ønskelighet av et kulturhus i Lierbyen. Dette vil være et stort løft for Lier kommune med en anslått årlig kostnad på 6 millioner kroner.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Syllinghallen åpnet 21/9

Syllinghallen ble i går offisielt åpnet. Hele bygda var møtt fram for å ta det nye anlegget i bruk. Dagen var spekket med kultur og idrett, og for mange av de yngre, var det nok uvant med fulle tribuner.

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Ungdommens kulturmønstring

Kulturmønstringa ble en kjempesuksess.

Stor publikumsinteresse

Forslag om skolenedleggelser, drift og bygging av haller og bygging av nye skoler og sykehjem trakk folk til kommunstyremøtet på Haugestad kveld --

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Misfornøyde brukere

En eventuell oppgradering av Hegg Gamle skole eller et annet lokale møter motstand blant brukerne av dagsenter for psykisk lidende.

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Ungdommens kulturmønstring 2005.

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Tren hos TR1

Hvordan komme fort og effektivt i form?

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Nøktern optimistisk

Det preger Spa/Bra trener John-Erik Loe Olsen ( på bildet) før serieåpningen, selv etter seks scoringer i går --

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.

Frykter en utsettelse

- Det var dette vi ønsket, sier lærerne Karin Selmer, Berit Marheim Abrahamsen og Marianne Berg og viser de planlagte tegningene for utbyggingen av Hegg skole. - Salen må ferdigstilles like raskt som skolen.

Pitch spiller på Gamla

Pitch har sammen med tønsberg-bandet Babylotion en splitkonsert førstkommende lørdag på Gamla, som ligger ved Stortorvet (utgangen av møllergata) Det koster 50 kroner.

Klart for nytt dataparty

I vinterferien arrangerer Tinius Alexander Lystad for fjerde gang LierLAN

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --