Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f0fb6fcd98ad2a6af83617c1a892ee01

De tøffeste guttene i bygda!

Lier Freeriders er en lokal freeridersklubb som så dagens lys sent i september i år. For de som ikke vet hva freeriding er, kan jeg nevne alt fra vill sykkelkjøring i bratte utforløper til triksesykling gatelangs og hopping på såkalte ”bigjumps”.

Det var de tre lierkameratene, John Erik Laug, Magnus Mjøsund og Kjell Håkon Øberg som på sensommeren i år ville organisere sykkelkjøringen sin mer enn tidligere. For de er alle tre erfarne kjørere med mange år bak seg i løypa, men nå var altså tiden inne for å stifte en egen klubb. Og det gjorde de – Lier Freeriders.

Etter at John Thomas Nordahl, som er sponset av både Erlendjordet Racing og Kristiandsand sykkelsenter, meldte seg inn steg medlemstallene til fire og har ligget stabilt der siden. Selv om alle har forskjellige personligheter og ikke minst kjørestil, henger de sammen og når føret tillater det ”rider” de sammen omtrent hver dag.

- Variasjon er nøkkelen til at dette skal være morsomt dag på dag på dag, sier John Erik som også fungerer som webmaster på www.freeriders.4t.com , hvilket er hjemmesiden til klubben.

For det er ikke slik at de fire bare kjører én form for sykling. Nei, her går det i alt fra å sykle rundt i Drammen på BMX mens man hopper, slider, trikser og har det moro til å sykle downhill, altså raskt ned krevende utforløyper, i alvorlige konkurranser.

Klubbmedlemmene liker også å presse grenser og utfordre seg selv. Dette mener de at er grunnleggende for å utvikle seg. Under samlinger er ikke hopp fra flere meter høye containere, fjellvegger og bratte skogsskråninger uvanlig. Inne på hjemmesiden er det mulig å downloade en film av hopping fra en container.

I sommer begynte klubben byggingen av sin egen løype. Tidligere har de vært aktive på en dirtjumpløype ved Lierbyen skole, men dette prosjektet ble for lite utfordrende og medlemmene trengte mer å bryne seg på. Derfor startet de altså byggingen av løypa som befinner seg i Reistadområdet.

Klubben er åpen for nye søkere – spørsmålet er bare: Er du tøff nok?

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode