Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fornøyde skiløpere

Knut Magnus Henriksen og Lars Hexeberg Henriksen var to av mange som prøvde de nykjørte løypene fra Kanada i dag.

Begge hadde gått løypa inn til Fallet. Det var falt noen cm i løpet av natta, så det  var utmerket forhold etter bare noen hundre meter fra parkeringsplassen i Kanada. - Det kladda litt midtveis, forteller Knut Magnus. - Det skyldes nok at jeg hadde smurt litt for mykt i forhold til lavere temperatur lenger inn i løypa.
De er bosatt på Konnerud, men pappa Lars er vokst opp i Sørumlia og har vært medlem av Liungen IF. Knut Magnus er aktiv i Drammen Roklubb og går på ski som en del av grunntreninga.

Vi telte bortimot 30 biler i dag ettermiddag. Det kan bety pluss/minus 100 skiløpere i løpet av dagen. Liernetts medarbeider gikk en kort tur, vel 3 km innover. Både føret og stavfestet var meget bra.

Løypebas Anders Haverstad rapporterer om 20-25 cm ved Eiksetra og 20 cm ved Nykjua.
Foruten nykjørt løype fra Kanada til Saga, Nykjua, Åsvanna og Fallet, rapporterer han om preparerte løyper mot Svarthavna (både for klassisk og fristil), til Løken og Grunnvanna, og lysløypa ned mot Eggevollen.

God søndagstur!

Eiksetra Skiløyper

Flere saker fra arkivet

Fine skiforhold

Anders Haverstad rapporterer i dag tidlig om 5 cm nysnø og nypreparerte løyper

Fram med skia

Helga Haverstad, søster av løypabas Anders, testet lysløypa fra Eggevollen i dag.

Fornøyde skiløpere i Kanada

Løypene med utgangspunkt fra Kanada bød på gode, nyfresete løyper, og turlangrennsløperne Ragnar og Svein Hakon fikk en treningsrunde på hele 49 kilometer.

Jo, da skiføre fins ---

Løypene inn mot Nykjua og Fallet fristet dette trekløveret, Stine Moen, Kjersti Helgesen og Jan Asgeir Hansen, her ved en relativt godt besatt parkeringsplass i Kanada

Fra Kanariøyene til Kanada

Christian fra Røyken måtte ta en skitur knappe døgnet etter at han var hjemme fra Syden-ferie

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Av med påskeklisteret -

Det sier løypebas Anders Haverstad på løypetelefon og ber skiløperne om å ta fram skiene, og som med det lover utmerkede forhold som her like ved toppen ved inn mot Sneisene ---

Ta fram skia!

Løypekjører Anders Haverstad meldte onsdag ettermiddag om fine skiforhold innover mot Nykjua og Fallet. Det varslede mildværet kan tære noe på snøen. Likevel kan skituren være sikra for de ivrigste med utgangspunkt fra Kanada.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Fine skiforhold lokalt i påsken

- Anders Haverstad har kjørt på snø i Dritabakkane, og det er fin-fine skiforhold, sier Truls Hafslund på Eiksetra optimistisk til Liernett , og han byr på tradisjonell frokost med egg, bacon og kaffe på Skimten 1. påskedag.

Skarpt føre og vind

Det er muligheter for en bra skitur både fra Gjellebekk innover Kjekstadmarka (på bildet) og fra Eggevollen og Kanada i dag

God skihelg!

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby løyper både i området ved Eiksetra og fra Kanada (bildet) --

Best skiforhold i Kanada

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby best skiforhold i Kanada.

Påskefrokosten klar ---

Truls Hafslund på Eiksetra ønsker velkommen til egg og bacon på Skimten første påskedag

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.

Breilitur i helga?

- Det er realt klisterføre i marka, melder Anders Haverstad på løypetelefonen, og hvorfor ikke da ta en skitur der du kan beundre utsikten over Tyrifjorden?

Sju kilometer på skikortet

Sander (7) og pappa Fridtjof Myhrene fra Sylling var to av svært mange som kunne nyte de flotte løypene i helga

Fine skiforhold

Løypekjørerne i Lier kommune kan tilby 11 mil med løyper, og det er målt snødybder helt ned til 55 cm. Det gleder skiløperne.

Skitur er mulig

Til tross for små snømengder har Anders Havestad (på bildet) og hans mannskap i Lier kommune klart å pakke noe snø slik at de ivrigste skiløperne kan prøve seg i helga.

På Storsteinsfjell i dag?

Det er ingen grunn til å sette bort skia ennå ---

Så kom julesnøen

Hundrevis av skiløpere lot seg friste til å prøve skiene etter snøfallet natt til 2. juledag. En av mange fra nabokommunene, som tok turen til Canada, var tidligere storhopper Torbjørn Yggeseth fra Heggedal i Asker. – Jeg har gått mye på ski i Lier, sier Yggeseth, og forteller også om flotte turer, både fra Røine og langs løypa opp til Breili, og turer med utgangspunkt fra Solli i Asker til, blant annet, Vestergyllen med utsikt utover Tyrifjorden og Sylling.

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.

Mildere i høyden

Deler av Breililøypa er nå klar og bør friste flere skiløpere til tross for svært lave temperaturer ned i bygda --

Breililøypa klar

Nå kan friluftsfolket ta en tur til Breiliflaka --

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Løypemaskinene går for fullt

Snøen har lavet ned på hele Østlandet denne helga, og løypemannskapene jobber på spreng for å preparere alle skiløypene.

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

Førjulstemning over bygda

Tåka lå som et hvitt teppe over dalbunnen. Over teppet tronet Glassåsen. Bak Glassåsen og østover var det endelig klart for flere turvalg for skiløperne. Snøfallet gjør at ikke alle skiløperne tar turen fra Kanada og mot Nykjua og Fallet.

Brukbare forhold

Endre Grøv fra Drammen var en av tre drammensere som var godt fornøyd med dagens skitur i Kanada

Vår møter vinter

Fikk våren overtaket i dag? Vi prøvde sykkelen, men møtte skiløpere som forsikret at forholdene fortsatt er fine innover marka ---

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Nykjørte løyper etter snøfallet

- Vi har kjørt hovedløypene i dag, sier Anders Haverstad som lover mer løypekjøring i helga før skolenes vinterferie

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

God tur!

Løypene ble preparerte på fredag, og med sola skinnende på nysnøen er det ingen grunn til å la skia stå i dag ---

- Det gjør så godt

Det sa Bjørn Gulliksen i Sylling, lett joggende og smørblid på julaften, og her gir vi deg noen tips for å holde juleflesket unna

Noen trosset været

Veteranskiløperen Einar Riis og firbeinte Kara fra Øverskogen gjennomførte søndagsturen i fin stil.

Nykjua-dagen på søndag

Søndag 11. mars er det igjen Nykjua-dagen

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Stor skiutfart

Sten Oluf Horn, med mange medaljer fra internasjonale mesterskap innen Paralympics, var en av mange som trosset snøværet i helga --

Halvmeteren med puddersnø

-Det var kjempeflotte løyper, sa Per Bjarne Carslen fra Øverskogen etter en tur inn til Åsvanna

Prøvde de nye skiene

Ingvild på fire og et halvt måtte prøvde skia på nyttårsdagen. Kanskje har hun skigleden i blodet. Den unge skiløperen har røtter fra samme gården som Bente Skari.

Gjør klar skia

Det er oppfordringen fra løypebas Anders Haverstad (bildet) som varsler om oppkjørte løyper i Eiksetraområdet

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Snøvær og lamming

Rene januarværet i Lier, mens Eiksetras betjening måtte stenge kafeen for å ta imot små firbeinte ---

Vakre Lier

Legg gjerne skituren til utsiktspunkter ved noen av de flotte løypene i bygda -

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Drømmeforhold mot Breili

Løypekjørererne Arve Markussen (tv) og Knut Espen Riis ønsker velkommen til nykjørte løyper fra Øvre Skustad på Øverskogen.

Tøv av Drammens Tidende

Løypekjører Anders Haverstad synes lørdagens oppslag i Drammens Tidende om at det var siste helg for skientusiastene i marka var fullstendig feil

Diagonalgang og fiskebein

Isis Caliò fra São Paulo i Brasil og Paulo Filipi fra Lisboa i Portugal, valgte å trene på parkeringsplassen i Kanada 2. juledag –

Rapporterer fra skauen --

"På Eiksetra var det 3-4 varmegrader i dag tidlig"

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Supermosjonistene på Birken

Erik Trøen, Marcus Braathen og Geir Trøen hadde løypa helt alene i går ettermiddag --

Møtte gamletreneren

Thomas Sørum, liung og godsetspiller, og skitrener Øivin Narjord (th) var to av hundrevis av glade skitrimmere på skauen i dag --

Gruset og bar vei

- Vi måtte åpne før klokka 12 i dag, fordi det allerede var mange skiløpere her, forteller Turid Avdal på Eiksetra.

Gledelig for skientusiastene

- Jeg stakk for moro skyld staven ned i snøen. Snødybden var halvannen meter, forteller Gunnar Langsrud på Beito. Og fra Skimten rapporterer Tom Helgesen om kjempeforhold ---

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Søndag 9. mars er det igjen Nykjua-dagen

Drammens og Oplands Turistforening (DOT) og Norske Reserveoffiserers Forbund avd. Drammen arrangerer den tradisjonelle turen til Nykjua i Finnemarka for å markere trefningene under krigen der inne 10. mars 1945.

Nykjuadagen søndag 6. mars

Nykjuadagen arrangeres til minne om de to motstandsmennene Kjell Pedersen og Bjarne Wilhelm Nilsen som falt for tyske kuler i en tragisk trefning inne på Nykjua i Finnemarka 10. mars 1945.

Skiglede ved skolene

Løypekjørerne var raskt ute med å sørge for skispor etter at Kong Vinter vendte tilbake til bygda og lavlandet

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Forbi veibommen på sykkel

Ønsker vi at naturens lyder skal vi bli overdøvet av lyden av motorkjøretøy gjennom åpne veibommer i marka eller skal syklistene være priviligerte til å gjøre dykk inn i naturen ? --

Nå kommer også tredje generasjon

- Vi er storfornøyde med den flotte og snørike vinteren, sier Marit Tveten Ellingsen og datter Nina Tveten Eriksen på Solvang i hjertet av Finnemarka.

Glitrende over tåka

Nicolay og Fia Houm og datter Emmy på Øverskogen bor nærmest i skiløypa --

Ski eller sykkel?

Finn Helge Olsen foretrakk skiene fra Kanada forrige helg og var strålende fornøyd --

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Ut på ski, folkens!

I dag blir det enda bedre forhold enn det som mor og datter hadde i Kjekstadmarka i går --

Stor tilstrømning, tross glatt vei

- Det var såpeglatt utover dagen på veien opp mot Eiksetra. Vi prøvde å strø, men nullføret er vanskelig. Grusen forsvinner. De som var heldige å komme opp fikk en fin dag, sier Turid Avdal, vertinne på Eiksetra

Bli ferdig med kaffen!

Selv om det lett snødrev på morgenen, er det bare å avlsutte frokosten og komme seg ut i Liers fantastiske løypenett

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

Toppforhold i skauen

Det er fra 70 cm til 1 meters snødybde i enkelte områder, og Breililøypa (på bildet) fra Røyne er klar

Klart for skifestival

Veteranen i DOT, Jørgen W. Horne, har sørget for at det blir vann til storkjelen og saft i morgen etter å ha hogd hull i elveisen ved Saga.

Ble presten bønnhørt?

Friluftsmannen og prest Rolf Sommerseth snakket om skiglede i sin preken forrige helg i Frogner kirke, og det hjalp ----

Nesten til Breili

Ønsker skifolket variasjon kan det være et godt alternativt å ta turen til Øverskogen.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Vellykket åpningsrenn

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud hevdet seg godt i går sammen med flere liunger under det vellykkede Lierrennet.

Alt ligger til rette

- Turistforeningen, en av arrangørerne for årets skifestival i marka (her representert med herrene Hægstad, Haugen og Thorne) ønsker alle tørste skiløpere velkommen til Saga matstasjon på søndag

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Løype!

Oliver Haug (2 1/2) var en av flere svært unge skiløpere som trente mellom Eggevollen, og Eiksetra og Solvang i dag.

Årets markering ved Nykjua

Nykjuadagen blir i år søndag 8. mars, med bålnatt i regi av Fjellsportgruppa i turistforeningen

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Fire sølv til Lier

Med en annenplass var Eirik Langerud (på bildet), en av de 15 lierløperne som stod for sterke prestasjoner under kretsmesterskapet i helga.

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Til Ros-hytta i helga?

Nypreparerte løyper venter liungene i helga. Kulda kombinert med eventuelle snøbyger kan gjøre forholdene optimale. Svein Svanberg og dugnadsfolkene på ROS-hytta ønsker liungen velkommen til varm drikke og nystekte vafler.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Idylliske Kårevann

Bruk sykkelen og finn Ukens kulturminnepost

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Lierlagene med i toppen

Mens Lier og Kim Roger Kristiansen lekte seg til 9-0 på onsdag, vant Liungen knepent 2-1 i går.

Smilte fornøyde

Turfolket fikk en perfekt start på det nye året -

En påminnelse igjen

Gunnar Møllsted (på bildet) overlevde trefningen på mirakuløs måte, men to av hans kamerater måtte bøte med livet like før krigens slutt --

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt