Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eda426b58dfe132fcc6ff6d3f1fed27b

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Totalt var det nok et hundretalls biler som var parkert ved Eggevollen og ved Eiksetra. De fleste parkerte på Eggevollen. Svært få foretrakk å prøve seg i løypa fra Kanada i dag. Vi så kun fire biler parkert der.

Lysløypa fra Eggevollen var brukbar både for de som gikk klassisk og som foretrakk fristilteknikken.

Stemningsfullt på Kleiva, da sola gikk ned på årets siste dag -

Føret var skarpt. Fra Eiksetra må det ha vært få som prøvde å nå skimten ved å gå opp Dritabakkene. Liernetts  medarbeider gjorde et forsøk, men det var både for isete og altfor hardt. Derfor ble det heller en tur innom Solvang for en kopp kaffe og et skolebrød.

Bak disken sto Marit Tveten Ellingsen. Blid og gjestfri som vanlig. Solvang hadde åpent 2. juledag også. Det er som  vanlig åpent i morgen, søndag 1. nyttårsdag. Og senere kan du besøke den trivelige kafèen i helgene i resten av skisesongen.

Marit og datter Nina Tveten Eriksen er henholdsvis femte og sjette generasjon på småbruket Tveten ved Garsjø. Marits tippeoldefar, Nils Olsen, født 1831, kom flyttende fra Hokksund i 1860.

Les også denne artikkelen: www.liernett.no/388-naa-kommer-ogsaa-tredje-generasjon

Til og med i gangen, i trappa opp til 2. etasjen, har Marit gjort det trivelig med dekorasjoner som hører julen og skogen til -

Samtlige som besøkte Solvang i dag kom fra Lier. Med mer snø kommer også drammenserne via Tverken -

Eiksetra har hatt åpen kafè i romjulen. - Nyttårsaften vil vi ha det stille her, på grunn av dyrene, sier bestyrer Truls Hafslund. Det er åpent som vanlig i morgen, 1. nyttårsdag.

Det var også svært hardt i akebakken. Ei lita jente kom inn i kafeen sammen med sin pappa etter et ublidt møte med snøkanten på sletta i akebakken. Truls sørget for at den unge damen fikk et plaster i panna og ei flaske brus før hun returnerte ned til bygda med familien for nyttårsfeiring.

Løypene i området det flatere terrenget fra Eiksetraa som for eksempel inn mot Løken, Men skifolket lengter nok etter mer snø. Da vil også trafikken øke fra Drammen. Nå er det ikke tilrådelig å leke Lund Svindal ned fra Skimten.

For de som starter nyåret med en tur til Eiksetra og Solvang er det fortsatt muligheter til å nyte den fine stemningen innendørs. Se bildegalleriet nedenfor.

1/6 (eiksetra_juletre.jpg)
2/6 (eiksetra_salg_votter_lue_a.jpg)
3/6 (solvang_dekorasjoner_vert.jpg)
4/6 (solvang_juletre_a.jpg)
5/6 (solvang_nisseutstilling.jpg)
6/6 (solvang_vinduspost_m_nisser_troll.jpg)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode