Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a85394459baee0a47a7fa86767880b21

Drømmeforhold mot Breili

Løypekjørererne Arve Markussen (tv) og Knut Espen Riis ønsker velkommen til nykjørte løyper fra Øvre Skustad på Øverskogen.

Den nye løypemaskinen, som ble innkjøpt i fjor, har ikke bare sørget for perfekte forhold for barna som går skikarusell hver tirsdag i lysløypa litt nedenfor gården til Riis, der Knut Espen, 2. generasjons bonde driver på deltid, ved siden utkjøring av olje.

Arve, som jobber deltid som brannmann, men som også er ansatt i et større bilfirma i Lier, hadde fridag i dag. – Da passet det å kjøre løyper, sier nordtrønderen som har bygd hus og etablert seg med familie like ved.

Den tredje løypekjøreren, Øyvind Melgaard, skiftet hofte før jul, men har allerede vært i skisporet og er nok snart klar til å kjøre løypemaskinen. Med så mye snø er det lenge igjen av sesongen.

Liernett har hevdet det før; Breililøypa bør være en sterk kandidat til å bli kåret som Liers vakreste løypetrasse. For deg som bor lenger sør i kommunen og kanskje ikke er så kjent: Kjør gjennom Sylling mot Vikersund. Kjør til venstre ved Granum (ca 2 km fra rundkjøringa i Sylling). Deretter kjører du ca 2 km mot Røyne før du tar av til venstre oppover Øvre Skustadvei (se bildet under).

Det er plass til 8-10 bilder på Øvre Skustad Gård. Husk en 20-kroning til parkering. Da støtter du den frivillige innsatsen som løypekjørerne står for.

I løpet av de ca 13 km til Breili stiger varierte løypa med passeringer av snødekte vann og myrer, noen steder glissen furuskog som gjør at marssola virkelig varmer. Etter en nydelig skogsforsering passerer du vakre Damvann, vel 4oo m oh (kalt Damtjern på Finnemarkakartet), en liten kilometerstigning opp mot Svartvann, ca 500 m oh, så en ny stigning opp mot Stormoen, 598 m oh, der du virkelig føles som om du går i fjellet. Så får du utfordrende utforkjøring ned mot bommen, 482 m oh. Der møtes løypa fra Kanada som går via Fallet. Lier kommunes utmerkede løypekjørere sørger for løyper opp dit.

Etter bommen dreier løypa nordover og opp mot et av de flotteste utsiktspunktene i Liernatureren. Opp mot Korpåsen, 639 m oh, har du utsikt utover Tyrifjorden. Derfra og mot Breiliflaka er løypa svært variert og til dels lett. Fra Breilivatnet og opp mot toppen. 702 m oh er det et kvarters tur opp. Og da er "premien; å se Gaustatoppen på klare dager og selvfølgelig Norefjell og Vikerfjell. Men fordi den verneverdige skogen vokser, er utsikten blitt redusert mot nordøst de senere årene. Derfor, nøl ikke med å ta turen til Breili allerede i helga.

God tur!

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 13. mars 2011 21:26: Arild Eriksen
turen til breili må bare oppleves, hilsen Arild og Liv
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode