Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 75301333d3fa04034ac47af5351d5429

Nytt turkart for Finnemarka

Nytt turkart for Finnemarka er nå til salgs i butikkene og hos Drammens og Oplands Turistforening. Det forrige turkartet for Finnemarka som kom ut i 1993, var modent for revisjon nå.

Kommunene Nedre- og Øvre Eiker, Lier, Drammen og Modum har sammen med Drammens og Oplands Turistforening gjennomgått det gamle kartet og sørget for oppdateringer til dagens forhold og bevilget til sammen kr 86000,- til formålet. Det karttekniske arbeidet er gjort av Ugland IT – Group som er utgått fra Statens kartverk på Hønefoss.

Finnemarka er et flott turområde med mye spennende og vekslende natur og kulturhistorie. Tall på kartsiden viser til opplysninger på baksiden av kartet:

Her finner man opplysninger om Finnebosetningen i tidligere tider, om gruvedrift og produksjon av kalkmørtel, grønsåpe og linolje, for å nevne noe. Dagens store drikkevannskilde Glitre er også omtalt.

Finnemarka er et spennende geologisk område og har også mye sjeldne planter. Ni verneverdige områder og forekomster er merket av på kartet. Dessuten er det mange spennende hellere og huler i Finnemarka. På kartet står det hvor du finner dem.

Finnemarka er et eldorado for fotturer, sykling og skigåing. Kartet er nå oppdatert med de nyeste blåmerkede stiene og de nyeste skiløypene, og gir en god oversikt for dem som ønsker å gå til fots og/eller på ski over kommunegrensene, eller vil ta seg en skikkelig langtur på tvers eller på langs av hele marka. Flere steder i marka er det lagt ut bøker til å skrive seg inn i, det kan være til ekstra inspirasjon for mange. Også bademulighetene er mange.

Her er også et helt nytt avsnittet om GPS og kartkoordinater. Greie opplysninger i dag hvor mange ønsker å ha med seg nye hjelpemidler på skogtur. Og hvis ulykken skulle være ute, er det godt å kunne gi nøyaktig beskjed om hvor man befinner seg til hjelpemannskapet.

Lurer du på hvor du kan fiske i Finnemarka? 169 skogsvann har fått et nummer, og på siden av kartet kan du se hva slags fisk som er i vannet og en antydning om det er lett eller vanskelig å få fisk der. Selvsagt står det noe om hvor du får kjøpt fiskekort også.

Så med det nye Finnemarkakartet bør det bli mange og interessante turer i skogen for innbyggerne i de fem kommunene rundt marka. Ikke minst er det et meget godt hjelpemiddel for innflyttere som ønsker å dra på tur og å bli kjent i de praktfulle områdene kartet dekker! Og kanskje er det noen andre også, som har interesse av å komme til dette flotte turområdet!


Demningen ved Store Elgstjern, et av de 169 fiskevannene som er
beskrevet på det nye turkartet for Finnemarka.    
(Foto: S. A. Sylling)

Dammyrdammen. 15-20 minutters ( ca 3 km) sykkeltur fra bommen i Kanada. Flott sted å bade sommerstid. Dammen er over 100  år gammel.  Fra Dammyrdammen kan man sykle til Nykjua (ca 9 km), eventuelt ned mot Saga og Oddevall (17-18 km) For skikkelige sprekinger kan forlenge turen inn til Glitre. Da blir det lenger enn 4 mil tur totalt (foto: T.Almaas)


Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode