Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ea914826d73c83a7be53e3c110e28a6b

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

Helt ferske tall fra 1. september i år viser en sterk vekst for Drammens og Oplands Turistforening (DOT). Stadig flere drammensere vil ut og bruke naturen. Siden i fjor økte medlemsmassen med hele 5,7 prosent, i forhold til på samme tid i fjor. Dette er høyere enn i alle de store byene i landet.

Bestige fjelltopper, padle kajakk på elva eller å gå turer i marka. Friluftsliv har blitt en trend igjen, også lokalt. Den Norske Turistforening (DNT) har på landsbasis økt medlemstallet med 4,6 prosent fra september 2009 til september 2010, mange av dem er ungdom.

I Drammens og Oplands Turistforening(DOT), som er et lokallag av DNT, har imidlertid økningen vært enda høyere. Siden september i fjor har foreningen fått 449 nye medlemmer. Dette tilsvarer en vekst på 5,7 prosent, noe som er høyere enn i byområder med sterke turistforeninger som Bergen, Stavanger, Oslo og omegn, Troms, Trondheim, Kristiansand, Hamar og Gjøvik, byer med et sterkt friluftsliv.

Daglig leder i DOT Henning Wikborg mener at bevisst satsing på aktiviteter, fornyelse av tilbudene og økt synlighet kan forklare at drammenserne igjen har begynt å strømme til DOT.

- Vi har i flere år ligget under landsgjennomsnittet i vekst. Etableringen av turinformasjonen i Drammen sentrum har vært avgjørende for den veksten vi opplever nå. Satsingen på gode arrangementer og aktivitetstilbud i vårt område, har også vært viktig.

Flytting av hovedkontor og etableringen av turinformasjonen og butikk i Drammen sentrum, etableringen av kajakklubben og nye aktiviteter som ”Topp 7 Turen” er eksempler på dette.

- Bevisst satsing på redaksjonelt gode artikler om friluftsliv i media har virkelig gjort et løft for interessen for det å gå på tur og bruke de flotte turmulighetene lokalt, sier Henning Wikborg.

Drammens og Oplands Turistforening, som ble stiftet i 1888, har nå 8349 medlemmer. Foreningen merker og holder i stand 900 km turløyper, driver 10 turisthytter og arrangerer både turer, kurs og turledertudanning.

Turistforeningen har en egen fjellsportgruppe, turgruppe for barn, DOT ung, kajakklubb og seniorgruppe.

- Kampen mot inaktivitet er viktig. Gjennom den sterke medlemsveksten vi opplever nå, er Turistforeningen en sentral aktør i kampen om å få folk i bevegelse.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode