Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0a682928b2ce795c836b9a7eb3fb8fed

Flere runder om nytt sykehus

Buskerud Ap klarte ikke å bestemme seg, og for Drammen er det viktigere å hjelpe et skrantende sentrum enn å hjelpe syke mennesker.

SYNSPUNKT: Mens folk flest håper at sykehusplasseringen snart vil bli bestemt, brakte siste uke enda mer uklarhet.

Som kjent har det i en årrekke vært fremført mange gode argumenter for plassering av det nye sykehuset, men argumentene har stort sett en ting felles: de har begrenset betydning for pasientene, og det er langt fra pasientenes ve og vel som er i fokus når argumentene hagler på møter og i avisartikler.

Ubesluttsomt Ap
Buskerud Arbeiderparti hadde årsmøte i helgen, og der var det stor forståelse for at de nye jagerflyene skal ha missiler fra Kongsberg.

Enigheten var vesentlig mindre da plasseringen av det påtenkte områdesykehuset ble diskutert. For mens ordførerne i sørøstre Buskerud tidligere i uken klarte å enes om Gullaug tidligere i uken, var de mange lokale interessene for sterke på Ap-møtet. Samtidig er det fra sentralt hold kommet krav om nye utredninger. Det betyr nye utsettelser og forsinkelser.

Lokalpatriotiske drammensere
I Drammen kom nylig enda en gruppe ’forstå-seg-påere’ på banen og stilte krav om at sykehuset må forbli i byen.

Avstanden fra Bragernes torg til Gullaug er kortere enn fra Stortinget til Rikshospitalet, så spesielt skremmende burde det ikke være å ta en tur til Gullaug. Men så er det da heller ikke noen fem-seks tusen meter som er det avgjørende.

Kampen for å beholde sykehuset i Drammen handler nemlig ikke om å hjelpe syke mennesker, men i større grad om å hjelpe Drammens sterkt skrantende sentrum.

De mange arbeidsplassene på sykehuset er en forutsetning for å redde restene av sentrumshandelen. Ja, det er så viktig at ellers vettuge mennesker er villig til å rasere flere titalls bevaringsverdige boliger til tross for eiernes meget hørbare protester.

Så om noen fortsatt tror at hensynet til pasientene er utgangspunktet for stedsvalget, tar de feil. For å si det med Ibsen: Når utgangspunktet er som galest, blir resultatet tidt originalest.

Når stedsvalget blir avgjort, er det vanskelig å si. At resultatet blir originalt, er det gode grunner til å frykte.

Forrige artikkel:20. sesong i eliteserienNeste artikkel:1. divisjon neste år?
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 26. mars 2012 10:28: Skuffet
Lier AP skuffer. Hvis ikke regjeringas egne medspillere slutter opp om Gullaug kan det bare bli mer rot og forsinkelse. Ingen kan bli enig med alle.
Mandag 26. mars 2012 10:43: J.T.H.
Kolberg og Lier Ap skulle støttet Gullaug slik høyreordførerne har gjort. Det er en beslutning vi trenger, alternativer har vi nok av. Spar oss for flere utsettelser. Det står om folks helse og velferd.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode