Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4e81e2b656b3e8cdd5138df3f42ff106

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

SYNSPUNKT: La det være helt klart at vi har stor respekt for alle og enhver som påtar seg politiske verv og dermed er med på å sikre at Norge forblir et demokrati. Men en gang iblant tøyer noen av dem tilliten til bristepunktet. Det er respektløst overfor kommunens innbyggere.

Til alminnelig overraskelse for både liunger og mange andre ble det forrige fredag kunngjort at den attraktive sykehustomta på Gullaug var solgt og at ordfører og administrasjon var blitt holdt løpende underrettet om saken i lang tid. Om og i tilfelle hva ordføreren og administrasjonen hadde forespeilet eiendomsspekulantene, ble det derimot ikke sagt noe om.

Kjøperne fikk vite noe
Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at ingen legger milliarder på bordet for en tomt som i utgangspunktet er belagt med omfattende restriksjoner og som dessuten påstås å ha så dårlige grunnforhold at ethvert nybygg vil kunne skli ut i fjorden.

Like usannsynlig er det at noen vil kjøpe tomt til 3000 nye boliger uten å ha rimelig sikkerhet for at myndighetene vil være imøtekommende med de nødvendige godkjennelser, skoler, veier og annen infrastruktur, for bare å nevne noe.

Folk ville vite noe
For folk flest meldte spørsmålene seg derfor i rask rekkefølge. Var kampen for sykehuset oppgitt? Ville det bli plass til nytt sykehus i tillegg til alle boligene? Hvilke konsekvenser kunne utbyggingen på Gullaug få for andre deler av Lier?

Svarene uteble, for ordfører og rådmann dro på ferie umiddelbart etter at salget var kunngjort, og ingen andre kunne svare på et eneste spørsmål om en av de største og mest omfattende sakene i Liers lange historie.

Ingen fikk ikke vite noe
- Det er høstferie og at nesten alle er borte, ble det svart da Liernett spurte. Det var for øvrig samme dag som Konge, Regjering og stortingsrepresentanter fylte stortingssalen.

Ikke slik å forstå at de gjenværende ikke hadde fått lov til å svare. Problemet var derimot at de ikke kunne svare fordi de ikke var blitt informert. Fra Arbeiderpartiets Tonje Evju fikk Liernett denne kommentaren: Vi ble tatt på senga. Vi hadde formannskapsmøte på torsdagen og dette sto i avisen på fredagen. Jeg trodde at jeg hadde sovet i timen - ikke fått med meg en viktig sak.

Der informasjonen opphører, begynner ryktene. Ved å forlate banen etter en kunngjøring man måtte vite at ville få både folkevalgte og folket til å rope på informasjon, har ordfører og rådmann medvirket til at ryktene har fått fritt spillerom. De har ingen andre å skylde på.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode