Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 67aeb2e3c90692feaceb114ddfcca809

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

En mye omtalt hendelse her om dagen brakte frem et minne fra 1950-tallet.  Jeg var knapt ti år, og min storrøykende far trengte flere sigaretter. Derfor ble jeg forsynt med penger og sendt av gårde til en butikk han ofte handlet i.
- 20 Blue Master, sa jeg.
- Det selger vi bare til voksne, svarte den myndige damen bak disken.

Overrasket over høyst urettmessig å bli tatt på ”fersk gjerning” og med en følelse av at det ville være pinlig å komme hjem uten sigarettene, tenkte jeg at saken ville bli oppklart hvis damen snakket med min far neste gang han var innom butikken.

- Du vet vel hvem jeg er, begynte jeg, men kom aldri videre, for nå var damen i kamphumør.
- Ikke om du var sønnen til Kongen hadde du fått kjøpe sigaretter av meg, sa hun, og jeg forsto at slaget var tapt og at det bare gjensto å vende tomhendt hjem. Samtidig innså jeg at alt man sier kan bli misforstått.

- Hadde vært hyggelig
De siste dagene har media fråtset i beskrivelser av hvordan en kjent politiker og bestefar skal ha opptrådt i samtaler med noen av Lier kommunes ansatte. Ettersom jeg ikke kan ikke komme med noe nytt og spennende om hvem som har sagt hva, og heller ikke vet noe om hvilke fysiske og psykiske virkemidler som har vært brukt, henter jeg i stedet frem en liten episode fra september i år. Da kom det nemlig en flott bok som heter ”Lier fra oven”.

Jeg omtalte boken her på Liernett og berømmet dens mange skarpe bilder. Samtidig skrev jeg litt om bokens mindre klare tekster.  Blant de sistnevnte var forordet, der ordfører og rådmann beskriver boken slik at det ser ut som om kommunen er utgiver. At de to er avbildet med relativt store portretter, forsterker inntrykket.

Den bokomtalen likte rådmannen dårlig, og så sendte han meg en e-post: ”Hørte at du hadde omtalt ’Lier fra oven’. Hadde vært hyggelig om du for en gangs skyld hadde foretatt en smule research mht opphav og vår rolle når det gjelder boken. Jeg ser at dette neppe har vært tilfelle her (heller).”

Jeg svarte like diplomatisk: Hadde vært hyggelig om du for en gangs skyld hadde lest det jeg har skrevet og ikke bare basert kommentarene dine på det du har ”hørt”.

- Forferdelig og umenneskelig
Da ble det taust fra Rådhuset, og jeg trodde lenge at saken var avsluttet og henlagt. Først nå forstår jeg at svaret mitt kan ha blitt oppfattet som ”forferdelig og umenneskelig”, slik Liers ordfører nylig omtalte en helt annen meningsytring. Dermed kan det ikke utelukkes at saken om et par års tid dukker opp på noen helsider i lokalpressen.

Til slutt: ”En smule research”, slik rådmannen anbefalte, har vist at kommunens medvirkning var mer omfattende enn først antatt. Kommunen har bekostet deler av redaksjonsarbeidet med boka og dessuten forhåndskjøpt innpå en tredjedel av opplaget. Men det er ikke nødvendigvis noe galt i det, og uansett ble det pene portretter i boka. Forstått?

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 10. desember 2012 10:05: J-H. S.
Fulltreffer! Ikke til å misforstå :-))
Mandag 10. desember 2012 10:56: Knut
Hvis skriveriene her har som formål å bagatellisere Martin Kolbergs framtreden og ironisere over adminstrasjonens opplevelse av den, er dette ikke en fulltreffer, snarere en ganske grov skivebom. Det er forskjell på å referere til "hvem man er", om man heter Martin Kolberg eller Knut Andersen, uansett opplevelse av eget selvbilde. De reelle maktforskjellene er enorme.
Mandag 10. desember 2012 12:42: Liungen
Pointet er greit nok det. Rådmannen blir irritert når Kolberg snakker til ham, men selv kan han flåse som han vil.
Mandag 10. desember 2012 17:47: Runar Jensen
Du er en meget dyktig skribent, Knut A. Andersen. Bare så synd at du store deler av tiden kaster bort talentet på å surmule. Med litt mer humor og mindre surmaget oppgulp i tekstene så hadde det vært fornøyelig lesing.
Mandag 10. desember 2012 18:10: Petter H.
God ironi vil alltid skuffe noen. Trist for "Runar", men det er hans problem.
Mandag 10. desember 2012 19:05: Miss B
Er dette hva Lier nettavis har tenkt til å skrive om denne saken?? Vi snakker her om en mann som har brukt sin posisjon og makt på en helt uakseptabel måte. Jeg synes i utgangspunktet det er veldig synd at Liernett legger ned. Men hvis dette er hva dere har å komme med, ja så er det ikke rart leserskaren ikke er større. Veldig partisk skrevet, mistet litt respekten her.
Mandag 10. desember 2012 19:53: Runar Jensen
Jeg er vanligvis god på å forstå ironi men kan ikke se et snev av ironi her. Kanskje du kan forklare meg hvor ironien er Petter?
Mandag 10. desember 2012 20:57: Egil Berg
Jeg syns det er beklagelig at Liernett legger ned, men etter å ha lest ovenstående artikkel om en, etter min mening, viktig sak, forstår jeg at lesertallet synker. Men det er dessverre for sent å gjøre noe med.
Egil Berg, Sørumlia.
Tirsdag 11. desember 2012 00:36: Tom I.
Andersen skriver at media de siste dagene har fråtset i beskrivelser av hvordan en kjent politiker og bestefar skal ha opptrådt i samtaler med noen av Lier kommunes ansatte.
Videre skriver Andersen at han ikke kjenner saken og derfor heller ikke vil kunne komme med noe nytt om hvem som skal ha sagt hva til hvilke personer og hvilke virkemidler som har vært brukt.
Liernetts praksis er kanskje noe andre media også burde holdt seg til i denne saken? Én ting er at ordfører og rådmann kommer løpende til pressen med slike påstander halvannet år senere, en annen ting er hvordan media fråtser i denne saken.
Forkastelig! Jeg er glad Liernett ikke har lagt seg på samme linje og gitt seg i kast med tabloide overskrifter som roper ut hvem som angivelig skal ha sagt hva og hvem som angivelig har fått tårer i øynene.

For øvrig meget trist at Liernett legger ned, men ikke overraskende etter hva jeg har fått med meg av hvordan Liernett blir behandlet.
Onsdag 12. desember 2012 09:13: Fri velger
Hvis A-media en gang skal skrive historien sin tror jeg Drammens Tidendes og Lierpostens håndtering av "Kolberg-saken" blir nevnt blant de største arbeidsulykkene.
Onsdag 12. desember 2012 15:37: Miss B
Jeg må bare si at jeg er helt uenig med deg. Vi får se hvordan denne saken ender, jeg tror ikke det blir pent!!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode