Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 780bc44d69681feb3c0044b635376c6e

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Sykkelen har fått sin renessanse. Det er ikke bare med eller uten stang og fargen som skiller en sykkel fra en annen. Nå fins tohjulingen i alle varianter og i alle prisklasser. Heller ikke er den primært et framkomstmiddel for å komme seg fra A til B. Nei, sykkelen brukes i stadig større grad til rekreasjon på veier og tråkk der bilen ikke  dominerer trafikkbildet. Kartprodusenter og turbokforfattere har lagt seg på hjul, og i dag fins en mengde gode sykkelkart og bøker med forslag il sykkelturer.

En av de beste i vårt distrikt er ”På to hjul, 46 Sykkelturer i Drammen & Omegn" av Kjell Buene. Foruten  en  liten innføring i det aktuelle veisystemet gir forordet også litt sykkelhistorikk.
- Det skulle vært 50 turer, sier forfatter og sykkelentusiast Buene til Liernett, - men kona ville at jeg skulle kutte fire. Nesten alle turene skal kunne sykles på en dag, uten for mye pes og altfor mange gir. Det vil være nødvendig å bruke buss, tog eller bil til utgangspunktet for noen av turene. Og Hardangervidda  ligger vel strengt tatt ikke innenfor det reviret boka er ment å dekke.

I registeret merker vi oss at turene er lagt innenfor 9 regioner, som begynner med Lier og ender med Ferieturer i Vestfold og til Fjells.Den siste rgeionen har med ”Styrkeprøven” blant turene, firedagersturen gjennom Lågendalen og langs Oslofjorden på 253 km. Hver tur er delt inn i traseer med nøyaktige kilometerangivelser og egne kart. Boka er solid med spiralrygg, noe som er en fordel om du en regnværsdag litt utenfor allfarvei skulle bli  nødt for å stå av sykkelen og slå opp for å sjekke hvor du er.

Boka er lett å orientere seg i, og grafikken er fin. Til den har Kjell Bjuene fått god hjelp av elevene på Assiden vid. skole. Den er lettlest og informasjonen du får innbyr til videre lesing når du kommer hjem. Buene forteller at han sykler sommer og vinter, og alle rutene i boka er gjennomtråkka av forfatteren. Vi ville ikke ha problemer med å fylle opp med fire nye ruter. Jeg foreslår en her. Baneveien fra Lierbyen til Sylling.
Boka er tigjengelig i de fleste bokhandlere. Her i Lier burde den også kunne kjøpes på Servicetorget i Rådhuset. Prisen har variert fra 150 – til 190 kroner.

Vi avslutter med starten på bokas første tur. ”Lier på sitt vakreste”.
”Lier er en kommune med unike muligheter for sykkelturer, men tidlig på året er det begrenset hvor langt en kan bevege seg på sykkel inn i marka. Derfor kan dette gjerne være vårens første sykkeltur som i sin helhet er lagt til solsiden av dalen i Ytre Lier.”

God tur – husk pumpe og ekstra slange.Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode