Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6b8673bd536742e074f1501aa163b857

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Jordbakke har vært en pådriver for å få ungene ut på ski i mange år, både i egen klasse og i andre klasser. Han har stått i spissen for registreringen av antall ”skikilometer”. To ganger er Hegg skole premiert som en av de beste skolene av Skiforbundet. – Jeg synes løypekjørerne Nils Haugen og Steinar Hennum i Lier kommune bør få mye ros for de flotte løypene, sier Jordbakke. – Vi har benyttet oss av løypene opp mot Frogner og Undersrud. Liungens skileikanlegg har vært veldig bra. Der er det en varmehytte som vi har lånt. Det har også vært foreldrearrangement der. Vi har også hatt et veldig fint samarbeid med grunneierne.
- Men har alle ski?
- Vi har kjøpt inn 10 par ski og skistøvler i flere størrelser. Det har gjort det mulig å gå mye på ski i gymntimene.
- Hvordan registrerer dere aktiviteten rent praktisk?
På Hegg skole benyttes både papirutgaven av distansekort og distansekort på nett.
Vi oppfordrer elevene til å registrere antall ski-km på www.barnas.skiklubb.no.
- Men husk flere andre skoler har jobbet fint med å få elevebe ut på ski,understreker Jordbakke. - Jeg vet at på Hennummarka har de også fått elevene med på Skiforbundets opplegg.

Nær Vestmarka

Undervisningsinspektør ved Hennummarka skole, Ragnar Hornstuen, bekrefter at mange av skolens elever har registrert antall skikilometer. 48 elever har registrert sin skigåing, men det totale kilometerantall har ikke Hornstuen.

- Det er mange aktive foreldre. Mange elever går på ski for Lier IL. Vi på skolen oppmuntrer elevene til å gå på ski i friminutter i gymtimer og i SFO tiden og på fritiden.

I fjor gikk vi rundt i klassene for å informere og motivere til skigåing og km- føring på data. Vi har en rundløype på Hestesletta (rett ved skolen) hvor det er lett å telle kilometer (to runder er en km) Hovedløypa til Vestmarka går rett forbi skolen De enkelte klassetrinn og SFOer flinke til å lage småturer på ski og/eller skileik Vi har årlig en skitur for hele skolen innover i marka med differensierte lengder- enkelt opplegg hvor vi prøver å få fram skiglede og mestring (jeg greide å gå til---). Det er også alltid pølsegrilling på disse turene Til slutt, men ikke minst: Kommunen gjør en kjempejobb. De er raske til å lage gode løyper

Felles skidag

- Heia skole ligger jo helt perfekt i forhold til å utnytte skimulighetene. På skolen hos oss har vi stor aktivitet knyttet til skiaktiviteter, sier undervisningsinpektør Sissel Gravdal.

- De ulike trinnene benytter enten hele dager, gymtimer eller deler av dager til ulike fysiske aktiviteter som passer til de ulike årstider. Turene våre legges til ulike deler av vårt nærområde - spesielt de minste trinnene benytter det som ligger i umiddelbar nærhet.

De eldste trinnene har hatt flere turer mot Solli knyttet til kroppsøvingstimer. Sporene mot ROS hytta har også vært brukt

Vi har hatt en felles skidag dere alle elevene har benyttet seg av de flotte skisporene. Her kunne det velges mellom tre ulike lengder å gå for alle elevene. Da gikk turen mot Solli og de aller sprekeste kunne melde seg på en "sprek - tur" som gikk ut på å gå enda lenger enn til Solli - rundt Sandungen

Vi har fått kjørt opp skispor på vår gamle fotballbane, og denne har vært brukt av de minste elevene. Jeg har også sett at disse har vært brukt på ettermiddagene.

SFO ved Heia har hatt et flerårig samarbeid med Friluftsskolen, der elever melder seg på aktiviteter som på vinteren handler om ski. Stedet er Solli.

Les mer om Heia skole på http://www.heiaskole.no

Se forøvrig våre lenker til skolene i Lier

Vi understreker at denne artikkelen er skrevet på bakgrunn av en henvendelse til barneskolene vedrørende skiaktivitetene i vinter. Kun ovennevnte skoler svarte på vår henvendelse.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode