Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Afrikanske rytmer over Tranby.

Topp forestilling - med topp instruktør
I to uker jobbet den unge Kigoto George med 8. klassingene ved Tranby skole. For hele seks klasser skulle han instruere en dans og i tillegg lære opp helt uerfarne trommere til å akkompagnere.

Denne uka fikk vi oppleve at han hadde greid oppgaven med glans. Ikke bare hadde han lært klassene hver sin dans, men hadde gjort det på en måte som gjorde at applausen nærmest ingen ende ville ta da han etter forestillingen takket for seg. Og den som hadde fulgt forberedelsene på nært hold, måtte medgi at Kigoto i tillegg til å ha usedvanlig godt tak på det han skulle lære bort, også hadde samtlige elever i sin hule hånd. Formingslærer Sissel Brudevold har vært initiativtaker og primus motor i gjennom føringen av prosjektet.
Formingslærerne har fulgt opp med å la elevene bruke formingstimer og litt til til å lage ekstra trommer og annen rekvisita som var nødvendig for å få forestillingen så spektakulært som mulig. Selve navnet på prosjektet ”Rytme for livet” gir et hint om at afrikanere har en bredere intensjon med dansen enn vi europeere – noe som også kom fram i forestillingen der vi fikk oppleve: Seremoniell dans for å bringe folk sammen, velkomstdans, krigsdans, rituell innvielsesdans og ungdomsdans

 I dagene etter prosjektet har eleven samlet seg rundt montrene i hallen på skolen. De er fylt opp med rekvisitaene som ble brukt under forestillingen. Og hos elevene i hallen fins bare positive tilbakemeldiner. Bare så synd at 8. klassingene ikke tok med seg resten av skolens elever på forestillingen. - Men hvem hadde drømt om at det skulle bli så bra, var det en som sa.

.

1/34 (DSC_0014.jpg)
2/34 (DSC_0034.jpg)
3/34 (DSC_0109.jpg)
4/34 (DSC_0111.jpg)
5/34 (bloms tromme.jpg)
6/34 (damer med oks.jpg)
7/34 (dans 3.jpg)
8/34 (dans 4.jpg)
9/34 (dans 8.jpg)
10/34 (dans 8e 2.jpg)
11/34 (dans 8e.jpg)
12/34 (dans ki.jpg)
13/34 (dans kig.jpg)
14/34 (dans kigo tr.jpg)
15/34 (dans mask.jpg)
16/34 (dans.jpg)
17/34 (dansere 2.jpg)
18/34 (dansere 3.jpg)
19/34 (dansere.jpg)
20/34 (fekter.jpg)
21/34 (fektere 5.jpg)
22/34 (ingress.jpg)
23/34 (kigoto 8e.jpg)
24/34 (kigoto ligg.jpg)
25/34 (kigoto trom.jpg)
26/34 (kigoto tromm.jpg)
27/34 (kigoto2.jpg)
28/34 (norsk flaf kig.jpg)
29/34 (sissel.jpg)
30/34 (trom kigo.jpg)
31/34 (trommer +ki.jpg)
32/34 (trommere 5.jpg)
33/34 (trommere.jpg)
34/34 (trommere3.jpg)
Skole Tranby

Flere saker fra arkivet

Afrikanske rytmer i Sylling

Tourmani group fra Tanzania er på norgesturne. Etter å ha spilt i, blant annet, Trøndelag Teater, Olavshallen og Hedmark Teater kommer de til aulaen i Sylling

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

Opera for nye brukere

Forestillingen ”Vennskap på prøve” fikk mange av elevene på Tranby til å bli operavenner

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Pilotgalleriet med inspirerende utstilling på Tranby

Over en lav sko på Tranby. Skomaker ble ved din lest. Det var før det. Den som i dag satser på å livnære seg som skoreparatør, kan risikere å gå skoa av seg. Det er lenge siden halvsåling var en del av grunnskolens sløydpensum. Likevel lot niende klassingene ved Tranby seg inspirere av skoutstillingen og laget fottøy av alle slag som vel neppe noen gang får bein å gå på (med)

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Edvard Munch – et dikt om livet

Kjærligheten, angsten og døden på Tranby skole. En teaterforestilling om mennesket, mytene og kunsten.

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Med pomp og prakt

Lier janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med ambisiøs forestilling.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Musikk fra Senegal i Den kulturelle skolesekken

Musikerne Olav Torget og Solo Cissokho reiser denne uka rundt på ungdomskolene med senegalsk musikk til elevene i åttende og tiende klasse.

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Robin Hood i ny form

Det ble en ny fin opplevelse på den andre dagen av Kulturskoleuka i Lier. Barneteatergruppa gledet publikum med sin egen versjon av klassikeren på intimscenen på Høvik skole i går.

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Hardt arbeid gir resultater

Det ble en vellykket premiere på "Jungelboken" for Høvik barne- og ungdomsteater.

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Trollspill med stemning

Rundt 80 stykker i alle aldre hadde fredag kveld lagt veien til Egge gård for å oppleve ”Trollspill –Den gode Askeladd”

Lærerfri skole på Oddevall

Elevene på Oddevall skole fikk oppleve to litt annerledes skoledager, da foreldrene inntok lærerrollen.

Snart braker det løs med Ole Ivars

For sjette år på rad er det klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Julekonsert med afrikansk vri

Tranby skolekorps lager en utradisjonell julekonsert med afrikanske kostymer sammen med den kjente jazzgruppa Brazz Brothers.

Førjulskos på biblioteket

Hovedbiblioteket i Lierbyen byr både på figurteater og korpsmusikk på lørdag

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Grieg i 100

Femteklassingene ved Hegg skole, (her representert med fire i Griegrollen og "frøken") storspilte, mens tekstforfatter Emil Skartveit og lærer Grete Benonisen kunne smile fornøyde --

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

24 timers samling for ressurselever i Lier

Det var aktivitetslederkurset i Syllinghallen for skoleungdom fra Lier

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Suksess med gratis skidag i Sylling

Sylling skole dro på skidag i Øverskogen.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Dansegalla på lørdag

Førstkommende lørdag fra 18.00 til 22.00 er det for sjette året på rad klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede. Som sedvanlig spiller Ole Ivars opp til dans i St. Hallvard-hallen i Lier.

Ny asfalt til skolestart

Men boligfeltet lar vente på seg og elevtallet ved Nordal skole synker og synker --

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Det er politikernes ansvar

Som politiker forholder jeg til at det er rådmannen som har gjort dette, ikke den enkelte ansatte bak rådmannen, sier Bård Strand (tv på bildet), i sin kommentar om skolens rolle i Stoppenutbyggingen

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

En erfaren lærer kommenterer dagens skolesituasjon

Kjell Sørlien har i en mannsalder jobbet i Lierskolen. Nå er han rådgiver ved Tranby skole. Han har vært med og kjempet fram rettigheter og goder som gjennom årene har bedret arbeidsforholdene både for elever og lærere. Han er mer enn skeptisk til det som nå er i ferd med å skje i forhold til en del prinsipper norsk skole er bygd på. Her følger den første artikkelen i en rekke der Kjell Sørlien setter fokus på norsk skole.

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

Danseshow med Ingunn og Silje

Det var våravslutning med Sissels dansestudio på Gulskogen skole i Drammen. Der var Ingunn Sørli Olsen og Silje Bæra Hørthe fra Sylling med.

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Aktiv 365 har kommet til Lier

Ordfører Ulla åpnet Aktiv 365 på Hennummarka skole på Tranby og var rask til å prøve de nye trikkesyklene som skolene i Lier har fått

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

"Titanicsteget"

Petiten er skrevet av Thorvald Lerberg

Guttekonferansen- Pizzaboller på Guttekonferansen

Rektoren på Tranby Skole, Per Nordbø + noen få mannlige lærere, koser seg med pizzabollene elevene egentlig skulle få til lunch.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Uforglemmelig tur

- Den som tror at man må slite seg opp til en eller annen topp for å oppleve en nydelig tur, bør ta seg en tur på Gjende i midten av april før det blir vann på isen, skriver Gunnar Langsrud på Beito

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Syllinghallen åpnet 21/9

Syllinghallen ble i går offisielt åpnet. Hele bygda var møtt fram for å ta det nye anlegget i bruk. Dagen var spekket med kultur og idrett, og for mange av de yngre, var det nok uvant med fulle tribuner.

Julemarked

Onsdag 3. desember var det julemarked på Hallingstad skole med salg av produkter elevene selv hadde laget.

Askepott og den fjernadopterte prinsen

Video fra forestillingen

Sylling skole åpnet!

Onsdag 14.04.2004 ble nye Sylling skole åpnet. Et krafttak for lierbygda ble dermed fullført. Over 70 millioner er investert i Liers fremtid.

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Glimt fra UKM

Programlederne Martin Trømborg (tv) og Tor Johan Nyvoll ledet årets kulturmønstring med sjarme og humor -

"Evig din?" i Drammen teater

Enkel, stilig og elegant. Se bildene her fra kabareten til Lier Kammerkor

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Tar Kiwi-kunnskap til klasserommet

Ni lærere fra Buskerud fylkeskommune har i høst hospitert i salgsfaget på Kiwi-skolen i Lier.

Lier nesten på topp

Elevene fra Bærum fikk flest poeng med seg fra ungdomsskolen i fjor. Elevene fra Lier kommer rett bak, men må se seg slått av elevene fra nabokommunen Hole.

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

Alternativ idrettsdag

Torsdag i forrige uke hadde 6. trinn på Heia skole mangekamp på Tveitabanen.

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Leder

Den kulturelle skolesekken

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.