Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Lierbyen skole gikk til topps i den landsomfattende mattekonkurransen KappAbel i konkurranse med 450 elever tidligere i år. Premien til klassen var på 20 000 kr. Vinnerne ble klare for tur til Island og den internasjonale finalen i juni. De 20 000 kronene gikk til turen for 10. klasse.

- Konkurranseinstinktet er det ikke noe i veien med - heller ikke matematikkunnskapene - men det holdt ikke helt denne gangen, forteller Frode.

Her er resten av hans rapport:
- Finland ble for sterke - de endte på 24 poeng (av 25), Island avsluttet sterkt og tok over 2. plassen som vi hadde hatt en stund.

Uansett, 400 Euro og mange flotte opplevelser på Island er ikke verst å ta med seg hjem til Norge! Vinneren fikk 800 Euro og 2. plassen 600 Euro. I tillegg vant Danmark prosjektprisen og fikk 500 Euro for innsatsen der. Premiene ble med andre ord godt fordelt.

Silje (Kristin Fjeld-Eilertsen, en av deltakerne, red. anm.) sa: - Vi slo i hvert fall svenskene - og det er jo viktigst". Mens Andreas (Bjelland Berg, red.anm.) var mest opptatt av at oppgavene var "for lette" - for mye puslespill. - Og det er jeg egentlig enig i. Vi hadde øvd på mye vanskeligere oppgaver!

Vi har fått veldig mye ut av å løse noen matematikkoppgaver!

Nå skal vi avslutte oppholdet med en avslappende tur til den blå lagune og middag i kveld i en flott restaurant, Perlan, med utsikt over hele Reykjavik

På ingressbildet ser vi: Bak fra venstre - Andreas Bjelland Berg, Theo Berggren, Brage Malm Monstad, Anettte Olianna Walbeck og lærer Frode T. Berg

Foran fra venstre: Silje Kristin Fjeld-Eilertsen og Malin Dahlstrøm

De første bildene er fra de siste forberedelsene til prosjektframføringen.

-  Jeg er godt fornøyd med det elevene presterte da de ikke hadde øvd på forhånd i det hele tatt. De var også fornøyd - og lettet over at det gikk bra. Lettere for de fire andre landene der prosjektet fortsatt er en del av den nasjonale finalen - det er det ikke i Norge fra og med i år, så vi har vært "prøvekaniner".

Alle i klassen har bidratt i større eller mindre grad. En spesiell takk til noen få som har gjort en ekstra innsats med å drive prosjektet framover - selvfølgelig de seks jeg har med meg til Island, Anette, Malin, Silje, Andreas, Brage og Theo, men også Mari og Sondre.

Vi har også besøkt Thingvellir. Stedet der de i mange hundre år holdt sine Allting. Det var spesielt å stå i området der den amerikanske og eurasiske platen møtes, det vil si der den beveger seg fra hverandre, avslutter Frode Berg.

Les om mattekonkurransen Kapabel her: http://www.liernett.no/5376-mesterlaget-i-matte 

1/8 (012-1600x1200.JPG)
2/8 (074-1600x1200.JPG)
3/8 (085-1600x1200.JPG)
4/8 (087-1600x1200.JPG)
5/8 (090-1600x1200.JPG)
6/8 (123-1600x1200.JPG)
7/8 (139-1600x1200.JPG)
8/8 (172-1600x1200.JPG)

1 kommentar

Torsdag 9. juni 2011 23:29: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.

Flere saker fra arkivet

Matteglade ungdommer

Andreas Berg, Silje Eilertsen, Anette Walbeck og Brage Malm Monstad fra Lierbyen skole fikk full pott som eneste ungdommer i Buskerud i mattekonkurransen "KappAbel".

Mesterlaget i matte

Anette Olianne Walbeck, Brage Malm Monstad, Silje Kristin Fjeld Eilertsen, Andreas Bjelland Berg i klasse 9ef og lærer Frode Trolsrud Berg ved Lierbyen skole gikk til topps i den landsomfattende mattekonkurransen KappAbel i konkurranse med 450 elever.

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Syllingspiller tatt ut på landslaget

Mari Bergum Berget på U17 i volleyball.

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Gode skiskytterplasseringer

Vebjørn Evjen (på bildet) og Vetle Rype Andersen vant sine klasser i helgens konkurranser på Svene. Den fyldige troppen fra Lier IL hevdet seg forøvrig godt i mange klasser.

”No Man is an Island”

Tjue minutter alvor med tiendeklassinger som har vært i Auschwitz

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Det gror i skiskyttermiljøet

Den fine innsatsen til Lier IL s løpere i dag, tyder på at det kan komme nye løpere i kjølvannet av VM-uttatte Anders Brun Hennum fra Tranby ---

«Svømme seg til Island»

Årets landsomfattende svømmekampanje er avsluttet, og Lierhallen har trukket ut to kandidater til den sentrale trekningen om reise for to til Island og weekendopphold på hotell

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Gikk seg opp 500 plasser

Debutanten Sondre Helgesen lot seg ikke stresse av stavbrekk i Vasaloppet i går

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

Klar for veksling

Fire av barneskolene har muligheter for skitrening, melder Anders Haverstad, løypebasen i Lier kommune

Buskerudfinalen for Tinestafetten

Seier til 7. klasse fra Hennummarka skole

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

Seier på Ringerike

Sjåstad/Vestre Lier triumferte i Ringkollstafetten på lørdag i 11-12 årsklassen.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Premievinnerne og best i Norge

Dette er trioen fra St Hallvard videregående skole som kan reise på prosjektreise til Uganda i februar

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Sterke løpsprestasjoner

Silje Bæra Hørthe (tv) fra Sylling og lagvenninnen i Modum FIK, Veronika Blom var suverent best i Fredrikstad i helga, men Gjermund Sørstad hevdet seg også godt.

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Biskopen besøkte Oddevall skole

Sjefen over alle sjefer mente en 2 klassing at biskopen var. Det var starten på en fint møte med elevene på småskoletrinnet og biskopen.

Klare for NM

Blomsterdekoratør Birgitte Carlsen får assistanse av Tina Pedersen når hun konkurrerer i Molde i helga.

Sverre Isachsen vant på Lyngås

Hjemmefavoritt Sverre Isachsen fra KNA Eiker vant jubileumsløpet på Lyngås Motorbane i sin Ford Focus, og dermed sikret han seg også årets NM-tittel.

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Klare for avspark!

Liernett møtte seks ivrige og blide gutter på lørdag, i full gang med å prøve den nye ballbingen ved Hegg Skole.

Liungen ble nummer 2

Liungens G93- lag gikk til finalen og tapte.

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Brødre på groundhopping

Rune og Frode Trolsrud Berg "samler" på engelske fotballarenaer. I helgen reiser Tottenham-supporterne over til øyeriket for å få nye opplevelser.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

Trøkk av ypperste klasse

Det lover herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud (th) fra Sylling, i en fersk rapport til Liernett før kveldens kamp mot Danmark i Drammenshallen

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Kontinuitet og fornyelse

Liernett presenterer kandidatene i partiene før kommunevalget til høsten: Nina E. Johnsen er en av Venstres tre toppkandidater som stiller til valg på nytt, men mange nye kandidater er også nominerte denne gang.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Marthe på benken i Nordisk

Med pappa Kjetil Kvaale ved rattet ble Liungenkeeper Marthe Kvaale skysset til Gardermoen (se bildet th) etter kampen mot Klepp, men hun fikk dessverre ikke spilletid da Norge tok 4. plassen under åpent Nordisk mesterskap i Koskela i Finland.

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

Haakon Berg Årets megler

Haakon Berg fra Lier er nok engang kåret til Årets megler i GARANTI-kjeden.

På pallen igjen

ATV-kjører Tor-Erik Wam (tv på bildet) fra Lier deltok i tredje runde i det danske mesterskapet i helga --

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Stolthet, identitet og samhold

Abdullahi og hans to sønner Muhammed og Jacob var blant dem som var med å gjenskape det gamle Heggrennet på lørdag.

Dobbelt Sjåstad/V.Lier i KM stafett på ski

Sterk innsats i langrennssporet.

Trippelseier i kickboxing

Søskentrioen Kristin (tv), Hanne og Finn Olav Ulvund fra Sylling vant sine klasser under Danish Open i helga.

Spansk aften

Aage Rayen Meyer har bare spilt gitar i fire år, men imponerte på Stoppen i går, sammen med de andre gitarelevene og elevene på tegne-, male- og keramikkursene.

Tredobbelt Lierbygda på Råtassen

Lierbygda O-lag tok storeslem under søndagens orienteringsløp i Asker.

Ny bandyjubel

Spa/Bras lillegutter fortsetter å imponere --

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

Jonvik og Jevne på J-19 landslaget

Liungenspillerne Kristin Jonvik og Anne Bettina Jevne er tatt ut til J-19 landskampen mot Sverige 28. august. Forsvarspilleren Jonvik har tidligere spilt internasjonale kamper. Jevne har spilt godt på Liungen i høst. Det er slettes ikke uventet at den lynhurtige angrepsspilleren fikk sjansen på Norges J-19-lag. Det må være inspirerende for både dem og resten av laget før høsten viktigste kamp. Resultatet i Bergen mot Sandviken kan lett avgjøre hvem av de to lagene som må gå den tunge veien ned i 1. divisjon.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

En seier for Fjordbyene Lier og Drammen

Lier og Drammen Venstre ser med glede at SFT har gitt klarsignal for starten av en av Norges største miljøoppryddinger.

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

Hyggelig på niendeklassenes friidrettsdag.

Hvert år møtes niendeklasser fra hele Lier for å konkurrere i friidrett. Stedet er Liers fineste om ikke eneste anlegg for friidrett – Sylling. I år var det nok Tranby som stjal mye av showet. Det jeg satte mest pris på var det gode været og den fine stemningen. Mange hyggelige unge, i ikke for alvorlig konkurranse.

Romerike og Grenland best

Ingen løpere fra distriktet nådde opp, da tidenes tredje NM i presisjonsorientering ble arrangert ved Eiksetra, og manglende topplasseringer av lokale uttøvere skyldes nok at landslagsløper, Arne Ask fra arrangøren Lierbygda O-lag ikke kunne delta, men måtte fungere som løypelegger---

Beste bokser i NM

Kristin Ulvund fra Sylling kunne smile etter å ha mottatt Forbundspokalen i dag, men de øvrige tre fra Drammen Bokseklubb gjorde også meget gode idrettsprestasjoner -

Berlin ist viele Reisen wert

Hva gjør to tysklærere når de omsider er blitt kvalifisert til en ekstra ferieuke pga langt fremskreden alder?