Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

I tre uker har jentene bodd hos Linda Walker og opplevd engelsk dagligliv. Linda bor i et naturskjønt villaområde og har i flere år hatt studenter boende hos seg. Men bare i de to siste årene har hun hatt nordmenn. Det vil hun gjerne fortsette med. Hun har bare lovord å komme med når det gjelder de fire jentene fra Lierbyen. Blide og hyggelige, holder innetidene og spiser alt de får. Men jentene har også stortrivdes i huset der det foruten Linda med to døtre har bodd tre kinesere og to tyskere, tre hunder, skilpadder i hagen og akvariefisk på badet.

Da Linda for noen år siden ble skilt, ble det nødvendig for henne å leie ut til studenter. Det har vært både interessant og lærerikt sier hun, men det er en forutsetning å være glad i ungdom for å kinne drive en slik virksomhet. Hun snakker mye med studentene, og har erfart at det er store kulturelle forskjeller mellom de ulike nasjonalitetene som har vært innom.

Men ungdom er ungdom hvor den enn kommer fra, med de samme behov, drømmer og lengsler. Og ikke minst, alle er opptatt av å møte jevnaldrende, knytte kontakter og i det hele tatt utforske hverandre. I sin vurdering av det tre uker lange oppholdet skriver Mari at hun har lært mer av å snakke med Linda enn den mer formelle undervisningen på rugbyklubben og avslutter evalueringen slik: Vi har blitt veldig gald familien, og avskjeden var trist og tårefull.

Bakerst fra venstre: Henrikke M. Nebell-Green, Kristin Engedal, Marie Busvold

Foran fra venstre: Emily Walker, Linda Walker, Mari Smith og Connie Walker

7 kommentarer

Onsdag 18. juli 2007 14:09: marie busvold
ayye thorvald :D fine bilder da! *lagre dem mwhaha* :D
Onsdag 18. juli 2007 14:12: marie busvold
det var forresten bare to tyskere, ikke fire :)
Onsdag 18. juli 2007 14:22: Thorvalsd Ler berg
Marie: Nå har du lest feil igjen! Fortsatt god sommer forresten
Onsdag 18. juli 2007 14:28: marie busvold
haha god sommer til deg også ;D
Lørdag 21. juli 2007 03:55: Eline
Drit bra. mari smith, kristin Engedal, Henrikke green og marie busvold er gode venner av meg .. og jammen har de hatt rett naar de sier at de har hatt det drit bra.. jeg forstaar naa at jeg en annen gang gjerne vil dra paa en slik reise til england..
The Walkers har faatt meg til aa o/nske at jeg skulle ha dratt paa en slik spraak reise til england .. Go the Walkers..
Mandag 30. juli 2007 12:36: :)
MENNESKENE VÅRE!!
Mandag 7. januar 2008 09:22: Marie
jeg savner lindaaaaaaa :'(

Flere saker fra arkivet

Følg Fløya- Liungen live på Lier-nett

Liungen møter i dag en av gullfavorittene borte. Etter å ha blitt rundspilt på hjemmebane av Team Strømmen for noen dager siden, virker dette å bli vanskelig. Dog avgjøres ikke fotballkamper på papiret. Følg kampen live her...

Fant røttene i Lier

For innpå 140 år siden utvandret mange liunger til Amerika. Noen av dem grunnla det lille stedet Leer i Michigan. For Linda Pletcher og sønnen Leif Christopherson Williams fra Leer ble et besøk i Lier en stor opplevelse.

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

2 gull og 2 sølv i finalen på ATV på Bjørkelangen

Etter årets finale som gikk av stabelen på Bjørkelangen lørdag 15 september, kan liungene virkelig være stolte av resultatene denne helgen

Norges cup 2 runde på ATV i Mosjøen lørdag 14 juli

I helgen gikk startskuddet for den andre runden i Norges cup på ATV i Mosjøen

På volleyball-landslaget

Mari Bergum Berget (20) fra Oddevall i Lier er innkalt til nye treningssamlinger.

En endeløs historie

Oggie's Story etter den dramatiske nedskytingen av " The Silver lady" over Holsfjorden 9. april 1940 har så mange avleggere at den både i Storbritannia og Sylling har blitt "A never ending Story".

Årets første tap

Det glapp for Lier Cats i de to siste periodene i dagens førstedivisjonkamp i innebandy

Likemenn for de thyreoideaopererte

Norsk Thyreoideaforbund ønsker likemannsgrupper for dem som er operert for skjoldbrukskjertelkreft. Skjoldbrukskjertelkreft er en spesiell kreftsykdom som utgjør ca 1 % av de nye krefttilfellene hvert år. I Norge betyr dette 200 nye tilfeller årlig. De fleste er kvinner.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

Tone Irene Røssum spiller i Åmot Kirke

Stemningsmusikk i romjula.

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Sundal vant veddemål

Søndag ønsket Hanne K. Dahl sine rideelever på Lindstad gård god sommer med et uhøydelig stallstevne

Fornøyde målscorere

I sin femte seriekamp ble det storseier til Lier Cats --

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Sylling rideklubb på KM Sprang for Lag

Melsom lørdag 23. september

Fire på folkefesten

Til tross for regnværet, har boder blitt oppsatt, tivoli for alle og herlig stemning var det. Her kommer fire uttalelser -

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Spilleglede i Syllinghallen

Det var håndballåpning i helga. Sylling IF s jenter 11 gjennomførte sin to første kamper-

Spente og optimistiske

Førstkommende helg braker det løs med høstens friskeste arrangement i Lierbyen. Da arrangerer nemlig Togpuben festivalen " Nede på stasjonen"

Syllingspiller tatt ut på landslaget

Mari Bergum Berget på U17 i volleyball.

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Tre finaleseire i boksecup

I Hamburg måtte både østerikere og tyskere slite mot søstrene Kristin (på bildet) og Hanne Ulvund fra Sylling.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

Fortsatt ubeseiret

Lier Cats holder fortsatt kontakt med teten i kvinnenes 1. divisjon i innebandy

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Knepent finaletap

Liers 94-jenter imponerte i helgens Drammen Cup

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

To gull og en bronse

Kristin (på bildet th), Hanne og Finn Olav Ulvund satte sitt preg på norgescupen i kickboxing i Drammen i helga.

Angrepspillet reddet årets første seier

-- Det var en uvant plass, sa debutanten Miriam Muntaz om midtbanerollen. Hun var gledesstålende etter kampen. Miriam har flere ganger før møtt Liungen. Sørlendingen har nemlig spilt for både Donn og Larvik, før hun gikk til Røa. I Røa ble det lite spilletid. Hun er på utlån og ”betalte” godt for seg med aggressivt og godt midtbanespill. Hun smilte om kapp med hurtige Bettina Jevne som også scoret sitt første seriemål i Liungen. Sammen med veteranen Ingunn Sørum var trioen stadig på farten og skapte panikk i Kattems forsvar. Men nok en gang slapp de inn alt for lette mål, til trenernes store fortvilelse. I snitt har laget nemlig sluppet inn nesten fem mål i hver kamp.

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Fikk ikke ny intimscene

- Litt synd at penga og ikke hjertet fikk råde i denne saken, sa Mari Grimsrud, leder av Lier Musikkverksted etter vedtaket i kommunestyret.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

- Får lyst til å legge ned butikken

- Hærverk i Lierbyen er jo ikke nytt, men hendelsene sist lørdag går langt over streken, sier Aase Marie Fælth, som ble møtt av knuste ruter og gjenstander dekket av brannslukkingsmiddel (bildet).

- Det snur nok

- Det sier den optimistiske lederen av innebandylaget, Lier Cats, Renate Solbakken (på bildet), etter bare èn seier i høst --

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Lier Cats var effektive

- Dette var en meget god start på det nye året, rapporterer Ingunn B. Sørum (på bildet) etter dagens seier.

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Lier i dopguide på nett

Internasjonalt nettsted gir hasjrøykende turister informasjon om mulighetene for å bli "høy" i Lier

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Ruuds språkskole, nesten to tusen liunger har vært med

Stoppenlæreren, Kjartan Ruud, har reist 34 ganger med ungdomsskoleelever på språkskole til den engelske kanalkysten. De aller fleste gangene til Eastbourne. Årets tur skulle være den siste. Den ble imidlertid så vellykket at han regner med at det blir på’n igjen til sommeren og dermed feiring av 35 års jubileum.

- Burde ha leda til pause

- Liungen kom fram til 3-4 gode målsjanser, og 0-5 mot Fløya var for mye, sa assistenttrener Glenn Kleven. Han var speselt imponert over debutanten Anneli Ingebo (på bildet) som temmet verdensstjernen Kristy Moore.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

Lierkattene tapte

Det glapp i tredje periode for Marita Ruud Gundersen (bildet) og Liers innebandyjenter på søndag

- Tok det som treningskamp

- Jeg tok det som treningskamp, smilte Liungens unge angrepsspiller Eirik Green (17, på bildet th), scoret sitt første mål på A-laget på straffespark og det hele 10- 0 over DRIM torsdag kveld.

Fullføre riksvei 23

Den nye lederen av Buskerud FRP, Morgan Langfeldt (43) fra Lier har flere kjernesaker han er veldig opptatt av å løse

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Hyller "Mor Vestsida"

Liernett synes det passet riktig bra å gi Månedens blomst til Laila Stensen dagen før morsdagen

Rekruttene må til Drammen

- Men friidrett er populært og mange barn fra Lier med i Sturla, sier instruktør Hanne Ødeby (nr 2 fra høyre).

Kommer og går i Rådhuset

- Det er åpenbart at det er en utfordring og lite ønskelig at vi i praksis har hatt to stillingshavere de siste fem-seks årene, sier rådmann Hans-Petter Christensen som kommentar til nok et skifte av kommunalsjef for undervisningssektoren ---

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

En for sorg, og to for glede

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

God juleinnspurt

Med hele sju scoringer på de to siste kampene har Vibeke Lundbekk (på bildet) bidratt til at Lier Cats har vunnet sine to siste kamper i 1. divisjon.

Trippel gull

Kristin, Finn Olav og Hanne Ulvund fra Lier gikk til topps under Nordic Open i kickboxing i København i helga

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Danseshow med Ingunn og Silje

Det var våravslutning med Sissels dansestudio på Gulskogen skole i Drammen. Der var Ingunn Sørli Olsen og Silje Bæra Hørthe fra Sylling med.

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad