Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Valget av stykket har falt på farsen ”Du kan ikke ta det med deg” av Moss Hart og George S. Kaufmann oversatt av Johan Borgen. Stykket handler om en litt merkelig familie i 1930årenes USA. Bestefaren er husets kloke hode den samlende hånden, moren i huset skriver på skuespill, eller maler eller gjør andre kunstneriske ting som faller henne inn. Faren i huset er i ferd med å lage fyrverkeri for salg under 4.juli feiringen. Den eldste datteren er ivrig opptatt med å øve ballett eller lage konfekt, og hennes mann hjelper henne med musikken og er ellers en ivrig hobbytrykker med eget hustrykkeri. Den yngste datteren er øynene utad. Hun har forelsket seg i sønnen til den fornemme sjefen hennes og er opptatt av at kjæresten ikke må se familien som den virkelig er – det ville være for flaut. Endene møtes og trådene samles når den fine familien Kirby dukker opp hos familien Sycamore en ganske alminnelig aften – enden på denne visa blir noe ganske annet en alminnelig. Vil de to elskende få hverandre til slutt på tross av familienes motsetninger?

Bak denne historien finner vi skjebner og mennesker som har en unik evne til å glede seg over livet og de små tingene som hverdagen bringer – en familie og et stykke til å bli glad i.

Elevene i 3drama har selv hatt ansvaret for alt som produksjonen har bestått av. Dette innebærer blant annet markedsføring, kostymer, kulisser, rekvisitter, økonomi og regi.

Vi ønsker virkelig å vise folk hva vi har lært disse tre årene, og forestillingen som nå ligger foran oss er et produkt vi er veldig stolte av.

Mer informasjon om forestillingen og skuespillerne, er tilgjengelig på http://dukanikketadetmeddeg.cjb.net Vi spiller følgende datoer: Fredag 26. mars kl. 19:00 Lørdag 27. mars kl. 14:00 & 18:00 Søndag 28. mars kl. 17:00 Med vennlig hilsen, 3 drama ved St. Hallvard videregående skole

Flere saker fra arkivet

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett Åste Strand Jørgensen har lest "Det nifse huset" av Angela Dorsey

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Trollbandt publikum nok en gang

UKM-publikumet ble imponert over sangfulgen Martine Rønning (10) fra Lierskogen i fjor. I år var hun tilbake i aulaen på St. Hallvard vgs.

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Tenk UB!

I tredje klasse drama ved St. Hallvard videregående skole i Lier, pågår det nå et elevbedriftsprosjekt som har fått navnet Cut - Vær Røykfri. Klassen er delt inn i tre separate bedrifter som alle arbeider frem mot et produkt som skal være en forestilling på et dramapedagogisk opplegg som tar for seg røykeforebyggendearbeid i barne- og ungdomsskolen.

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Sara sover

Ny gripende forestilling fra Brageteateret

Feiret Liers helgen

Med pilegrimsvandring fra Frogner kirke til Huseby og Gullaug markerte mange liunger Hallvardsdagen i går.

Teater til uka?

Teatergruppa Blott til lyst spiller "Bort i svarte natta", "Black Comedy", i dramasalen på St. Hallvard videregående skole 11. 12. og 13. mars kl. 19.00

Måtte forlate huset

Flommen har gjort store skader hos familien Huseby i Baneveien

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Fylkeskommunen raserer musikklinja.

Nedskjæringer på ST Hallvard videregående skole går spesielt utover musikklinja. Elever og lærere mener dette gjør at Lierelevene får et dårligere tilbud enn elever ved musikklinja ved andre skoler.

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Skikarussel øverst i Lier

Nå starter skikarusell på Øverskauen i regi av Sylling IF Allidrett

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Kvinnens dobbeltliv

Ukens petit av Rune Elven

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Hederspris til Tore Sandberg

Den første Sankt Hallvard-prisen gikk til journalist, forfatter og privatetterforsker Tore Sandberg

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Fengslende teateropplevelse

Skuespillerne Bjørn Helge Warud og Marius Granholt fra Askeladden Friteater ga barn og voksne en fri og modernisert versjon av eventyret om "Askeladden og de gode hjelperne".

Deila på Spa/Bra?

Det er ikke utelukket at Strømsgodsets hovedtrener spiller 4. divisjonsfotball neste år ---

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

Opplev flyvende Peter Pan!

Årets forestilling for Høvik barne - og ungdomsteater er den kjente historien om Peter Pan og aldriland.

14 måneder til Birken

- Vi har god tid til å finne formen, sa Sigmund Rotbæk og sønnen Snorre gliste --

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

- Reddet Liers ære

Det sier pappa Jostein Spangen Hoset om sønnens siste svar i familieprogrammet Amigo Grande.

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Trost i taklampa

Peder Morset folkehøgskole med integrert gjestespill på Prøysenhuset og Det Norske Teatret, rett før påske.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Askepott og den fjernadopterte prinsen

Video fra forestillingen

17. mai-fruktkurv

Disse tre har gjort seg fortjent til fruktkurver fra Liernett

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Latin, pop, viser og jazz

Lier Musikkverksted inviterer til akustisk musikkafè i dag på Gamle Hegg

Husk sommertid fra søndag

Natt til søndag 25. mars klokken 0200 starter sommertiden. Det betyr at klokken skal stilles én time fram og at det er lysere kvelder i vente.

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Populær i sildabyen

Thomas Sørum har all grunn til å smile etter to fine fotballuker --

Vår mann i verden

Lørdag formiddag var utenriksminister Jonas Gahr Støre på Liertoppen, i selve symbolet på den eneveldige blå- røde maktutfoldelsen i Lier på slutten av forrige århundret

Hardt arbeid gir resultater

Det ble en vellykket premiere på "Jungelboken" for Høvik barne- og ungdomsteater.

Skikarussel i Sylling

Etter fjorårets gode oppskrift arrangerer Sylling IF Allidrett også i år skikarusell.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Syklet til Marienlyst

Tine og Marita fra Gullaug skole ledet an for de disiplinerte syklende sjetteklassingene på vei hjem fra Tinestafetten på Marienlyst på onsdag i forrige uke.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

JUL I HOVEDBIBLIOTEKET I LIERBYEN

JULEVERKSTED: Det tradisjonelle juleverkstedet i Hovedbiblioteket arrangeres lørdag 29. november (dagen før 1. søndag i advent) kl. 10.00 - 13.00.

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

14 regler for sikker bruk av fyrverkeri

Drammens-regionens brannvesen IKS ønsker nok en gang å minne folk om sine 14 regler for sikker bruk av fyrverkeri:

Klart for påmelding til UKM

Fredag 25. januar er det klart for en ny runde med Ungdommens Kulturmønstring

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

Bli vertsfamilie!

Norge er rekordpopulært som reisemål for utvekslingselever fra hele verden

Bevaring av orkideer i Lier

Innlegg fra Nils Johan Rønniksen om kommunens graving bak Heia skole

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---