Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 24aec63617138df0ccba8dd2a41b5b32

Teater til uka?

Teatergruppa Blott til lyst spiller "Bort i svarte natta", "Black Comedy", i dramasalen på St. Hallvard videregående skole 11. 12. og 13. mars kl. 19.00

”Komedie i mørke” er egentlig en misvisende tittel, for det meste av foresillingen foregår på en fullt opplyst scene. Peter Scahfer har hentet sin idé fra et av Pekingoperaens numre, hvor men ser en duell utkjempet i mørke, men altså med scenen helt opplyst. Han bruker lys-mørke-virkningen med utspekulert effekt.

I kullmørke starter forestillingen med at billedhuggeren Brindsley og hans forlovede, Carol, befinner seg i leiligheten med alle kunstverkene som snart skal besiktiges av mangemillionæren og kunstmesenen Bamberger.
Plutselig går sikringen. Scenen ligger nå i fullt lys, men personene på scenen kan ikke lengre se hverandre, noe som selvfølgelig innbyr til viltre og vannvittige situasjoner. Først dukker Brindsleys jomfrunalske nabo frøken Furnival opp – og så Carols far, den buldrende oberst Melkett, og derpå Brindsleys nabo og venn, kunst- og antikvitetshandleren Harold Gorringe, hvis møbler Brindsley har ”lånt” uten Harolds vitende, for å gjøre inntrykk på sin tilkommende svigerfar og mangemillionæren.

Elektrikeren fra E-verket, den forvirrede Schuppanzigh, kommer for å reparere de elektriske installasjonene. Et velforsynt barskap er med på å komplisere det hele, for ikke å snakke om at Brindsleys tidligere kjæreste, Clea, plutselig gjør sin entré i selskapet.
Mange av situasjonene er urkomiske. ”Nervepirrende” øyeblikk oppstår – spesielt når Brindsley flytter rundt på ulike antikke møbler og gjenstander i et fortvilet forsøk på å få dem brakt tilbake til Harolds leilighet – uten at denne oppdager det, og før lyset kommer på igjen. Her vikles man inn i både ledninger og intriger, man forveksler bitter lemon med whiskey og kyss utveksles i hemmelighet.

”Komedie i mørke” har kun funksjon å more. Peter Schafer (hans mest kjente skuespill er ”Amadeus” om Mozart) mobiliserer med ustyrlig opplagthet alle de klassiske farsetriks, og føyer dem inn i sin morsomme mørkelek.

Blott til lyst spiller forestillingen 1,12 og 13. mars i dramasalen på St. Hallvard videregående skole i Lier kl. 19.00. Billetter ved inngang eller forhåndsbestilling på til 93 64 64 07 (Kirsten Trømborg)

Forrige artikkel:Tranby skolekorps på ærefult oppdragNeste artikkel:Søskenparet vant igjen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 11. mars 2009 09:41: Margrethe H Anderssen
FORESTILLINGEN SPILLES ONSDAG, TORSDAG og FREDAG!
mvh Blott til Lyst
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode