Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b1fe54c3aa1e06655a4b36fc31fe9bd2

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Rektor er svært fornøyd med både gjennomføringen og utbytte av opplæringsdagen for videregående skoler i forbindelse med Global Dignity Day 20. oktober. – Vi har forberedt dette siden skolestart med 2. klasse. Men det var en elev fra 3, klasse. 18-årige Frida Myhrer som representerte elevene.

Frida ble introdusert av kronprinsen. – Jeg var litt nervøs før jeg skulle opp på scenen, sier hun til Liernett. – men jeg liker å fortelle. Frida Myhrer fortalte om sine tre opphold i løpet de fire siste årene i Manila på Filippinene. I en by og et land der fattigdommen og kontrastene mellom fattig og rik er enorme er likevel håp, skolegang, jobb og vennskap viktigst. – Det er overførbart til vår kultur, sier Frida. - Oppholdet i Manila kan godt sies å være et ledd i et prosjekt gjennom Filadelfia, sier hun. – Jeg har deltatt i et humanitært arbeid der. De to første gangene sammen med andre, den siste gangen reiste jeg alene, sier lierungdommen i 3. klasse ved St Hallvard.
Hun var glad for responsen fra både publikum, som også bestod av elever ved Rosthaug og Numedal videregående skoler, reagerte med trampeklapp. Et godt smil og noen rosende ord fra kronprinsen var også med til å gjøre dagen helt topp for Frida.

Etter samlingen i aulaen fulgte Rektor Unni Aadalen kronprinsen til et av klasserommene der samtalene med elevene fortsatte.

Arbeider videre
- Allerede på mandag vil vi evaluere dagen, sier rektor Aadalen. Deretter vil de ti 2. klassene jobbe videre med jobbe videre med prosjektet som har som formål å fremme verdigbasert lederskap, stimulere til en global samtale om verdighet. Målet er å engasjere ungdom i betydningen av verdighet.


Engasjert kronprins
.
I sin innledning fortalte kronprinsen om sitt møte med en fattig sørafrikansk familiefar og hans familie. En far som fortvilet ikke snakket bare til han for å be om penger som er mer vanlig – ”men han fortalte gjennom meg, poengterte han. Oppfordringen hans; ”gjør alt du kan for slike som meg” gjorde et avgjørende inntrykk på kronprinsen.
Kronprinsen så utover salen og stilte spørsmålet: - Hva kan vi bruke våre liv til?

Et foredrag som kronprinsen holdt for Global Dignity 11. juni i fjor kan du finne her:

http://www.kongehuset.no/c27217/nyhet/vis.html?tid=78977

1/5 (DSC_7509 [1600x1200].JPG)
2/5 (DSC_7512 [1600x1200].JPG)
3/5 (DSC_7528 [1600x1200].JPG)
4/5 (rektor_unni_aadalen.JPG)
5/5 (ved_inngangen.JPG)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode