Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f041d453b075850ff8fc14fdf66cfbc7

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Hun liker å være sosial, firebarnsmora på det nedlagte småbruket på Lierskogen. Omgitt av sine fire egne barn, tvillingene Helene og Dag Marius på ti, Ole Andrè på seks og minstemann Inge på tre, pluss barnas tremenning Katherine (12) og nabojenta Helene (6) forteller hun om sitt arbeid med klubbene og med et varmt smil på lur.

Ja, riktig du leser riktig, klubbene, det er ikke bare en klubb. Juniorklubben, som hun startet opp med for to år siden, med barn fra Heia skole, samler flest. – Det er vel en 30-40 fra 10 år og oppover som møter i Samfunnshuset. Overskudd fra vaffel- og brussalg derfra hjelper litt på økonomien.

Det er en kjerne på 12-13 fra 8. klasse som møter i ungdomsklubben. Hun er imponert over hvor ansvarsfulle ungdommene er. - Er de litt eldre enn 16 er ikke det så farlig. Noen av dem er med og hjelper til i juniorklubben også.

Men hva med hjelp fra andre? Det har ikke så lett å engasjere foreldrene. Selv synes hun det går greit å klare seg alene. Noen kroner i støtte fra kommunen har hun riktignok fått, innrømmer hun. – Men de har ikke så god råd de heller, sier hun beskjedent.

Hun har en jobb nattevakt ved et hjem for psykisk utviklingshemmede. - Hvordan kan det kombineres med familie og ungdomsarbeid to ganger uka? – Det går fint. Jeg har hvilende vakt.

De siste dagenes nedbørsmengder kombinert med taklekkasje i lokalet i Samfunnshuset har ført til litt ekstraarbeid med flytting av møbler. Men straks pendler hun over til tema barne- og ungdomsarbeid.  Silje har også vært aktiv som trener for Allidretten

Hun kommer fra Grorud, mens mannen kommer fra Nesøya. De flyttet til Lierskogen i 1989.

- Jeg liker å være sosial, sier hun, og ungene setter seg tett inn henne for fotografering.  

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode