Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 013f050fcfda6b72ad227dad76ba9540

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Det er den dagen barna kommer på skolen hvit skjorte og penkjolen. Roen senker seg i gangene og like etter på lærerværelset. Så kommer bestemor.

Roar Bogerud har alltid vært opptatt av å ha god kontakt med foreldrene. I 1981 bestemte han seg for å opprette kontakt med besteforeldrene og. En høstdag fikk sjette klasse på Sylling skole besøk av besteforeldrene sine, og da dagen var omme var alle enige om at det hadde vært en svært fin dag.

Året etter ble femte og sjuende klasse med, så hele barneskolen. Så gikk det noen år og ungdomsskolen meldte seg på. Fortsatt var alle enige om at dette var en både fin og nyttig dag.

Nå etter 25 år er besteforeldredagen fortsatt en fin og nyttig dag. De aller fleste kommer igjen år etter år. Roar organiserer og planlegger, litt mindre enn før, for det begynner å gå rutine i arrangementet. Elever, foreldre og lærere vet hva som skal skje og alle bidrar med sitt.

Hva så med de som ikke har besteforeldre i nærheten? De må gjerne ta med eldre naboer eller andre de kjenner. Skolen synes det er fint å få vise seg fra sin beste side, og de eldre synes det er morsomt å se hvordan skolen har forandret seg.

Sjuåringen har sunget sammen med klassen sin. Han har vist bestemor klasserommet sitt og fortalt om de nye datamaskinene klassen jobber på. Kanskje kommer bestemor på besøk hvert år framover. Om noen år kommer kanskje klassen som startet dette i 1981 tilbake for å se hva barnebarna driver med i dagens skole. Den unge og entusiastiske læreren som startet dette er i dag inspektør og er i ferd med å bli så gammel at han fort kan ende opp som bestefar selv. Både menneskene og skolen forandrer seg, men innholdet i denne dagen er som det alltid har vært.


Roar Bogerud

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode