Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9264639bb8dea65d41a9b15e43a20587

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008
Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. oktober. Dette er et internasjonalt tiltak, og millioner av barn over hele verden forventes å delta. Barns helse og aktivitetsnivå henger sammen. En av dagens store utfordringer er å få barn i fysisk aktivitet. På arena etter arena blir mange barn små voksne med lite fysisk aktivitet og mange passiviserende gjøremål. For manges vedkommende er skoleveien nå ensbetydende med at mor eller far kjører, en helsemessig og miljømessig sett dårlig vane.
Bilkjøring til skolen fratar barn den aktivitet og de opplevelser som skoleveien har å by på. Samtidig innebærer kjøring til skolen en stor og unødig forurensningskilde. Trafikkaos ved skolene rundt skolestart om morgenen skaper også mange unødig farlige situasjoner for de gående barna. Videre har fortsatt mange barn en farlig skolevei, og det må være et mål å bygge ut gang- og sykkelveiene i Lier, med godt lys om høsten og vinteren, slik at alle som bor i rimelig avstand fra skolen skal kunne gå eller sykle dit - på egenhånd! Og selvfølgelig bør foreldre oppfordres til å følge de barna som trenger det på skoleveien. Bedre og viktigere daglig aktivitet for voksne skal en lete lenge etter.

Tone E Svendsen, Lier Ap
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode